• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #405314  autor: ziggy23
 18 maja 2010, 12:13
Witam!
Co zadzwonie na BOK i co pojde do salonu to inna odpowiedz - wiec potrzebuje kogos kto to sprawdzil na wlasnej skórze.

Czy przenosząc numer do Play swobodny Internet także otrzymam rabat 50% na abonament przez pierwsze 6 miesięcy??

Na BOK mówią raz że nie raz że oni nie mogą ale w salonie to na pewno będą mogli zrobić.
W salonie też mówią że powinno się udać ale zapewnienia nikt mi nie da. Więc jak jest ??
 #405316  autor: jacekt
 18 maja 2010, 12:42
ja to sprawdziłem i mówię ci że dostaniesz promocję minus 50%na abonament :-)

#405350  autor: ziggy23
 18 maja 2010, 16:23
No i na taką odpowiedz liczyłem :)

#405403  autor: kerim36
 18 maja 2010, 19:29
jak nie wiesz co i jak na stronie sa regulaminy promocji i one sa wiazace

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#405450  autor: ziggy23
 18 maja 2010, 23:05
kerim36 pisze:jak nie wiesz co i jak na stronie sa regulaminy promocji i one sa wiazace
w regulaminach wlasnie nie ma slowa o taryfie swobodny internet i o to cale zamieszanie

[ Dodano: 2010-05-21, 10:07 ]
jacekt pisze:ja to sprawdziłem i mówię ci że dostaniesz promocję minus 50%na abonament :-)
Wczoraj byłem w salonie załatwić formalności i usłyszałem ze na 100% nie dostanę tego rabatu - więc coś tu nie gra

#405875  autor: Darkeners
 21 maja 2010, 10:13
No właśnie, też chce przejść na Swobodny Internet 3 z Ery i nie wiem jak to załatwić... czy przysługiwały by mi w związku z tym jakieś dodatkowe promocje.

No i pytanie jak z HTC Legend w tym Playu, jest tylko na zamówienie, więc nie wiem czy załatwiać to przez telefon, czy w salonie, jak chce zachować swój obecny numer.

#405887  autor: ziggy23
 21 maja 2010, 11:00
Darkeners pisze:No właśnie, też chce przejść na Swobodny Internet 3 z Ery i nie wiem jak to załatwić... czy przysługiwały by mi w związku z tym jakieś dodatkowe promocje.

No i pytanie jak z HTC Legend w tym Playu, jest tylko na zamówienie, więc nie wiem czy załatwiać to przez telefon, czy w salonie, jak chce zachować swój obecny numer.
Przeniesienie numeru możesz załatwić jedynie w salonie a dodatkowo oferta swobodny internet nie jest obsługiwana przez bok - jest to salonowa oferta - wiec i tak i tak musisz się wybrać do salonu.

Z tego co mi sie udalo ustalic na bok i w salonach to z racji ze przenosisz numer do swobodny internet nie otrzymujesz zadnych bonifikatow - jestes po prostu nowym klientem.

#405954  autor: Darkeners
 21 maja 2010, 17:19
To moze inaczej, jak najlepiej to zrobić? W jakie dni zalatwiać takie sprawy by odbyło się to jak najszybciej.

#406128  autor: ziggy23
 22 maja 2010, 15:35
Darkeners pisze:To moze inaczej, jak najlepiej to zrobić? W jakie dni zalatwiać takie sprawy by odbyło się to jak najszybciej.
Nie ma znaczenia kiedy to zalatwisz - wszystko zalezy od tego kiedy konczy ci sie okres rozliczeniowy z obecnym operatorem. Mi umowa konczy sie 22 czerwca ale dostalem info ze era zwolni muj numer dopiero 26 - bo wtedy konczy sie okres rozliczeniowy.

Bardzo wazna sprawa - te formalnosci nalezy zalatwiac na miesiac przed koncem umowy. Jesli sie spoznisz bedziesz zwiazany z obecnym operatorem jeszcze przez miasiac.

Np mi konczy sie umowa 22 czerwca. Gdybym nie złożył podania o przeniesienie numeru przed 22 maja - a np 24 maja - wtedy era zwolnila by mi numer dopiero w lipcu i płacilbym abonament bez promocji.

Idziesz do salou - podpisujesz pelnomocnictwa na przeniesienie numeru i na drugi dzien dostajesz sms od nowego operatora z informacja kiedy dotychczasowy zwolni numer

#406151  autor: Skoor
 22 maja 2010, 17:51
a ktos wie jak jest z kwestia kary za wczesniejsze rozwiazanie umowy z era, chodzi mi o to jak mam ja zaplacic czy dostane jakis rachunek z ery do zaplacania czy poprostu dolicza to do ostatniej faktury, era mowi co innego a play co innego...

#406292  autor: Darkeners
 23 maja 2010, 14:57
Generalnie umowa to już mi się skonczyła jakiś czas temu. W sumie zastanawiam sie po prostu czy wziąść HTC Desire, czy HTC HD2 w Playu...

No i właśnie o to mi chodziło, chcialbym by formalności skonczyły sie jak najszybciej i w miare możliwości nie musieć mieć abonamentu ery przez dodatkowy miesiąc.