• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #403681  autor: telemaniak93
 09 maja 2010, 12:55
Wita. Zamierzam przenieść 3 numery do Play z sieci Orange(trochę szkoda bo staż coś koło 10 lat.. ale oferta Orange jest dla Nas jest beznadziejna..) i tu kilka moich pytań:
1. Numery te będą przeniesione na abo (Na pewno 2, nie wiem jak 3 bo może fresh) czy dostaję jakieś dodatkowe usługi jako 2 czy 3 aktywacja w Play?
2. Czy biorąc umowę bez telefonu dostaję coś super? (jakiś pakiet czy coś czy jak zwykły klient biorący nowy numer a nie przenoszący? {oczywiście wiem o rabacie 50% })
3. Czy mogę naraz przenieść te numery? (tzn. czy operator nie zażąda jakieś kaucji czy cos takiego? Ponieważ będzie to najprawdopodobniej 1. 99 z telefonem + 15 zł za pakiet sms 2. 34,5+15 za pakiet sms ale czyli taryfa bez telefonu 69 lub 49 SMS z telefonem 3. abo 29zł bez telefonu).
Bardzo proszę o odpowiedź.

#403682  autor: kerim36
 09 maja 2010, 13:01
1. nie, poza bonusem 20zl przez 3 mies
2. poza rabatem nic (oprocz chyba bonusu 20zl przez 3 mies)
3. nie powinno byc problemu, a jesli bedzie to na pewno 2 na raz mozna bez problemu - o ile nie jestes na czarnej liscie

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#403689  autor: telemaniak93
 09 maja 2010, 13:28
A czy jest jakaś możliwość zablokowanie połączeń wychodzących po wykorzystaniu abo? Może jakiś program czy coś?

#403696  autor: amigo007
 09 maja 2010, 14:27
Nie ma czegoś takiego. Jest chyba ograniczenie kwoty do wydania poza abonamentem do 1000zł, można to chyba zmniejszyć do 200zł. Jeżeli koniecznie nie chcesz wydawać nic poza abonamentem, to dla ciebie najlepszy będzie mix.

#403703  autor: telemaniak93
 09 maja 2010, 14:56
Kurcze szkoda.. to nie dla mnie miało być ja wolę czuć wolność :) chodź i tak dobieram abo do potrzeb i staram się go nie przekraczać :)

#404248  autor: thonka
 12 maja 2010, 10:26
limit kredytowy w LP jest ustalony na nie mniej niz 200zl i ponoc jest dynamicznie zwiekszany w przypadku wiekszych wydatkow. nie da sie go za to obnizyc.
telemaniak93 pisze:2. poza rabatem nic (oprocz chyba bonusu 20zl przez 3 mies)
niestety nie ma zadnych dodatkowych zlotowek. rabat 50% sam w sobie jest juz chyba wystarczajacym upustem.

uczulam tez, ze Stan Darmowy przy umowie bez telefonu nie jest dodawany jako gratis i trzeba za niego osobno doplacic.

nie wiem tez, czy przypadkiem play dalej nie blokuje mozliwosci podpisania wiecej niz 2 umow na raz. potem trzeba bylo jakis czas odczekac (bodaj 3 miesiace), by podpisac nowa. oczywiscie nie jest to problemem jezeli trzeci numer jest przenoszony do fresha.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#404335  autor: szputnik
 12 maja 2010, 16:19
thonka pisze:
nie wiem tez, czy przypadkiem play dalej nie blokuje mozliwosci podpisania wiecej niz 2 umow na raz. potem trzeba bylo jakis czas odczekac (bodaj 3 miesiace), by podpisac nowa. oczywiscie nie jest to problemem jezeli trzeci numer jest przenoszony do fresha.
Limit nie obowiązuje przy przenoszeniu numerów(postpaid) z innych sieci

Doradca biznesowy Play. Szukasz oferty ? Pw

#404701  autor: ywis
 14 maja 2010, 14:53
Również będę przenosił dwa nr z Plusa do Play i to co mi zaproponowano to wyłącznie rabat na abonament w wysokości 50% przez pół roku, a ceny telefonów według cennika.

#404803  autor: szputnik
 14 maja 2010, 22:26
ywis pisze:Również będę przenosił dwa nr z Plusa do Play i to co mi zaproponowano to wyłącznie rabat na abonament w wysokości 50% przez pół roku, a ceny telefonów według cennika.
W tej ofercie dostajesz jeszcze 15% rabatu na abonament na cały okres trwania umowy.
Lecz w tym przypadku proponowałbym skorzystać z innej promocji, czyli "podwójne korzyści"- podwojone pakiety minut (wykluczając Firmowa 25) bo tu nie przysługuje ta promocja.

Doradca biznesowy Play. Szukasz oferty ? Pw

#404889  autor: ywis
 15 maja 2010, 16:06
szputnik pisze:W tej ofercie dostajesz jeszcze 15% rabatu na abonament na cały okres trwania umowy.
Lecz w tym przypadku proponowałbym skorzystać z innej promocji, czyli "podwójne korzyści"- podwojone pakiety minut (wykluczając Firmowa 25) bo tu nie przysługuje ta promocja.
Wszystko fajnie ładnie, ale tutaj chyba mówisz o ofercie dla firm, a mnie interesuje wyłącznie oferta indywidualna...

#404893  autor: thonka
 15 maja 2010, 16:17
ywis, przy przenoszeniu numeru do oferty z telefonem rabat 50% jest tylko na pol roku i ceny telefonow tak jak piszesz wg. standardowego cennika (tyczy sie to rowniez taryfy sms i telefon).

przy wyborze przeniesienia bez telefonu rabat jest taki sam jak dla nowych abonentow - 50% przez cala 12 miesieczna umowe i nie jest dodawany jako gratis stan darmowy (zarowno ten czasowy jak i ten na stale w wyzszych taryfach).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#405062  autor: ywis
 16 maja 2010, 17:13
thonka pisze:przy przenoszeniu numeru do oferty z telefonem rabat 50% jest tylko na pol roku i ceny telefonow tak jak piszesz wg. standardowego cennika (tyczy sie to rowniez taryfy sms i telefon).
Dokładnie, to napisałem powyżej, taką też informacje otrzymałem w salonie.
Jak myślicie, czy jest możliwa jakaś zmiana cennika jeśli chodzi o telefony w przeciągu 2-4 miesięcy?

#405071  autor: kerim36
 16 maja 2010, 17:37
ywis,

loteria
wg mnie czekanie jest bez sensowne. zalozmy ze 2-4 miesiaca pojdzie w dol cena twojego wymarzonego aparatu, ale w miedzyczasie pojawia sie tez nowe modele i wtedy bedziesz czekal az ten nowy bedzie tanszy i tak w kolko

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#405087  autor: Tajemniczy28
 16 maja 2010, 18:40
Wg mnie lepiej brać umowe bez telefonu,a tel kupić sobie na wolnym rynku. Ja tak właśnie robie. i Proponuje: umowa wprawdzie na 18 mies,ale w abo LP 69 bez tel masz za 34,5 zł 350 min i co najważniejsze za darmo do wsyzstkich w play. A tel.sam sobie kupisz,na pewno taniej wyjdzie.

#405136  autor: ywis
 16 maja 2010, 21:59
kerim36 pisze:wg mnie czekanie jest bez sensowne. zalozmy ze 2-4 miesiaca pojdzie w dol cena twojego wymarzonego aparatu, ale w miedzyczasie pojawia sie tez nowe modele i wtedy bedziesz czekal az ten nowy bedzie tanszy i tak w kolko
W sumie masz rację, ale mnie interesują wyłącznie 2-3 modele, E52, E66, E72, na pewno będę brał E72..., a drugi się zastanawiam, czy E66, czy może E52... nie ważne są dla mnie inne modele, czy wyjdą nowe, czy też nie.
Tajemniczy28 pisze:Wg mnie lepiej brać umowe bez telefonu,a tel kupić sobie na wolnym rynku. Ja tak właśnie robie. i Proponuje: umowa wprawdzie na 18 mies,ale w abo LP 69 bez tel masz za 34,5 zł 350 min i co najważniejsze za darmo do wsyzstkich w play. A tel.sam sobie kupisz,na pewno taniej wyjdzie.
Dla mnie 70 pln miesięcznie nie jest wielkim wydatkiem, stać mnie jeszcze na to abym mógł płacić tyle przez 18 miesięcy, bo przez pół roku mam połowe tego. Także wolę oferte z telefonem aniżeli bez niego.