kowal pisze:Doczepię się do wątku chcę przenieść numer z Orange do Play i wczytując się w obecny regulamin Play'a napotkałem na zapis
" Jeżeli przeniesienie Numeru Telefonu do Sieci Telekomunikacyjnej P4 nastąpi w terminie późniejszym niż 90 dni od dnia zawarcia Umowy lub nie dojdzie do skutku z przyczyn niezależnych od P4, Umowa będzie kontynuowana, Usługi Telekomunikacyjne będą świadczone na przydzielonym numerze tymczasowym, opłaty za Abonament i za świadczone
Usługi Telekomunikacyjne będą naliczane od 91 dnia od dnia zawarcia Umowy zgodnie Cennikiem Oferty Firmowa odpowiednio dla wybranego Abonamentu, a Abonent otrzyma możliwość korzystania z usług w ramach komponentu
„Rozmowy bez ograniczeń w Firmie” na zasadach opisanych w pkt III niniejszej Oferty Promocyjnej. "
Dzwoniłem do biura obsługi klienta i sprawa wygląda tak że jak hipotetycznie nie uda się przenieść numery bo np obecny operator numeru nie wyrazi zgody to wtedy wrzucają Ci swój numer i musisz z niego korzystać a z pewnością właściciele firm doskonale wiedzą z jakimi kosztami może wiązać się zmiana telefonu jak np ulotki wizytówki bannery itp w konsekwencji może się okazać że nie opłaca się przenosić. Najlepsze że Play umywa w takim wypadku ręce warto czytać regulaminy będę się teraz dokładniej dowiadywał na dniach.
Kolego,są 3 przypadki dlaczego numer nie będzie oddany do innej sieci-1..błędne dane(np.inny właściciel,błąd pesel,imię nazwisko)2-zaległość na koncie, 3 -numer nieaktywny.
Ważne są dane zarejestrowane u obecnego operatora.W chwili obecnej żaden operator nie sprawia nikomu kłopotów z przeniesieniem ,a dla dociekliwych to zwolnienie numeru odbywa się z automatu.Informacja o dacie przeniesienia numeru trwa max 12 godz,a w przypadku błędów lub odmowy to 2-6 godz.Różne są tylko daty zwolnienia numeru.(koniec umowy i okres rozliczeniowy)
Więc nie ma możliwości ,by Twój numer nie zmigrował do jakiejkolwiek sieci.
Z system się nie walczy,system trzeba omijać.
Ale z czasem ręce opadają......