• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#343874  autor: Pochi
 30 cze 2009, 14:59
Prosiłbym o pomoc w sprawie przeniesienia numeru z ery.

Moje dane to:

Data podpisania umowy 13-10-1998
Data podpisania aneksu 28-09-2007
Data wygaśnięcia umowy 28-09-2009 (Po tej dacie Umowa ulega przedłużeniu na czas nieoznaczony.)
Bieżący cykl rozliczeniowy: 02.06.2009 - 01.07.2009

Kiedy poświnieniem udać się do nowego operatora, żeby było sprawnie i bez nie miłych niespodzianek o taryfach bez promocji itp.

#343876  autor: Orfi
 30 cze 2009, 15:05
Dokładnie 30 dni przed zakończeniem umowy, ale z tego co napisałeś numer jako abonamentowy będzie aktywny minimum do 02.10.2009r bo taki masz cykl rozliczeniowy.

Orfi

#343906  autor: yagi
 30 cze 2009, 17:01
Pochi, idz w polowie sierpnia.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#343972  autor: tomko111
 30 cze 2009, 22:39
Pochi, najlepiej iść do operatora do którego chcesz przenieść numer ok. półtora miesiąca wcześniej :)
 #397094  autor: kowal
 03 kwie 2010, 23:30
Doczepię się do wątku chcę przenieść numer z Orange do Play i wczytując się w obecny regulamin Play'a napotkałem na zapis

" Jeżeli przeniesienie Numeru Telefonu do Sieci Telekomunikacyjnej P4 nastąpi w terminie późniejszym niż 90 dni od dnia zawarcia Umowy lub nie dojdzie do skutku z przyczyn niezależnych od P4, Umowa będzie kontynuowana, Usługi Telekomunikacyjne będą świadczone na przydzielonym numerze tymczasowym, opłaty za Abonament i za świadczone
Usługi Telekomunikacyjne będą naliczane od 91 dnia od dnia zawarcia Umowy zgodnie Cennikiem Oferty Firmowa odpowiednio dla wybranego Abonamentu, a Abonent otrzyma możliwość korzystania z usług w ramach komponentu
„Rozmowy bez ograniczeń w Firmie” na zasadach opisanych w pkt III niniejszej Oferty Promocyjnej. "

Dzwoniłem do biura obsługi klienta i sprawa wygląda tak że jak hipotetycznie nie uda się przenieść numery bo np obecny operator numeru nie wyrazi zgody to wtedy wrzucają Ci swój numer i musisz z niego korzystać a z pewnością właściciele firm doskonale wiedzą z jakimi kosztami może wiązać się zmiana telefonu jak np ulotki wizytówki bannery itp w konsekwencji może się okazać że nie opłaca się przenosić. Najlepsze że Play umywa w takim wypadku ręce warto czytać regulaminy będę się teraz dokładniej dowiadywał na dniach.
 #397113  autor: pawelf
 04 kwie 2010, 01:05
kowal pisze:Doczepię się do wątku chcę przenieść numer z Orange do Play i wczytując się w obecny regulamin Play'a napotkałem na zapis

" Jeżeli przeniesienie Numeru Telefonu do Sieci Telekomunikacyjnej P4 nastąpi w terminie późniejszym niż 90 dni od dnia zawarcia Umowy lub nie dojdzie do skutku z przyczyn niezależnych od P4, Umowa będzie kontynuowana, Usługi Telekomunikacyjne będą świadczone na przydzielonym numerze tymczasowym, opłaty za Abonament i za świadczone
Usługi Telekomunikacyjne będą naliczane od 91 dnia od dnia zawarcia Umowy zgodnie Cennikiem Oferty Firmowa odpowiednio dla wybranego Abonamentu, a Abonent otrzyma możliwość korzystania z usług w ramach komponentu
„Rozmowy bez ograniczeń w Firmie” na zasadach opisanych w pkt III niniejszej Oferty Promocyjnej. "

Dzwoniłem do biura obsługi klienta i sprawa wygląda tak że jak hipotetycznie nie uda się przenieść numery bo np obecny operator numeru nie wyrazi zgody to wtedy wrzucają Ci swój numer i musisz z niego korzystać a z pewnością właściciele firm doskonale wiedzą z jakimi kosztami może wiązać się zmiana telefonu jak np ulotki wizytówki bannery itp w konsekwencji może się okazać że nie opłaca się przenosić. Najlepsze że Play umywa w takim wypadku ręce warto czytać regulaminy będę się teraz dokładniej dowiadywał na dniach.
Kolego,są 3 przypadki dlaczego numer nie będzie oddany do innej sieci-1..błędne dane(np.inny właściciel,błąd pesel,imię nazwisko)2-zaległość na koncie, 3 -numer nieaktywny.
Ważne są dane zarejestrowane u obecnego operatora.W chwili obecnej żaden operator nie sprawia nikomu kłopotów z przeniesieniem ,a dla dociekliwych to zwolnienie numeru odbywa się z automatu.Informacja o dacie przeniesienia numeru trwa max 12 godz,a w przypadku błędów lub odmowy to 2-6 godz.Różne są tylko daty zwolnienia numeru.(koniec umowy i okres rozliczeniowy)
Więc nie ma możliwości ,by Twój numer nie zmigrował do jakiejkolwiek sieci.

Z system się nie walczy,system trzeba omijać.

Ale z czasem ręce opadają......

#397142  autor: Tajemniczy28
 04 kwie 2010, 11:40
Ja zaś przenosząc nr do playa dostałem nr.tymczasowy a później już dzwoniłem z tego który przenosiłem.Generalnie,nie ma problemów, a jeśłi są to wg.mnie biorą się z tąd że to młoda sieć no i może rzeczywiście niektórzy pracownicy tam są nieprzyuczeni ale mimo wszystko warto się przemęczyć by mieć później tańszą ofertę.