Dzisiaj przyszedł kurier do mojej babci z telefonem i z umową do podpisania „Prezenty w Abonamencie” w sieci Era. Sprawdził dokumenty z dowodem wszystko ok, lecz legitymacja emeryta - rencisty nie była plastikowa tylko stara papierowa. Powiedział zwrot i do widzenia, ponieważ ma w dokumentach zapisane, że przyjmuje legitymacje wydane po 2006 roku. Później okazuje się, że nowej legitymacji babci nie wydadzą (po prostu nie ma takiej możliwości). Dzwonie do BOA i pytam jakie inne dokumenty można przedstawić zamiast takiej legitymacji. Pani powiedziała, że musi skonsultować się z kimś. Puściła mi melodyjkę i prosiła, żebym zaczekał. Po kilku minutach mówi, że rozmawiała z osobą, która się tym zajmuje i bez legitymacji nie ma możliwości podpisania umowy przez kuriera, ale można podpisać umowę w salonie z dowodem oraz jakimkolwiek ostatnio opłaconym rachunkiem.
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego przez kuriera można tylko podpisać przez dowód i legitymację?
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego przez kuriera można tylko podpisać przez dowód i legitymację?