nemo2009 pisze:naspan pisze:facet przeprosił mnie,sporząlili jakiś protokół zdawczy telefonu,że był wadliwywymienili mi go na nowy wreście.K***a jego mać wyszedłem z tamtąd cały roztrzęsiony,
No,no,nieżle sobie poradziłeś.Mam nadzieję,że dostałeś dokumenty zmieniające numer imei w umowie.
Tak dostałem nową umowę z nowym numerem IMEI telefonu,zmienił się tylko numer umowy od poprzedniej i pisze umowa zmieniająca umowę xxx na yyy.
[ Dodano: 2010-03-18, 18:43 ]
thonka pisze:pokaz zapis w umowie mowiacy o tym, ze telefon na byc bez blokady...
nie ma? no patrz, a jakos era i play je maja i mozesz wtedy rzeczywiscie wymagac sciagniecia blokady.
a jak facet Ci powie, ze bedziesz miec milion minut za darmo to tez uwierzysz?
piekilsz sie tak o ten telefon bez blokady jakby od tego mialo twoje zycie zalezec. idziesz do salonu firmowego i tam wyjasniasz sprawe. APSom zalezy tylko i wylacznie na tym, zeby zlapac klienta sieci dla ktorej pracuja i wyrobic limity, co bedzie pozniej to juz dla nich jest nieistotne. beda rznac glupa i tyle.
mowisz, ze dzwonia Tobie po rodzinie, a spojrz na to z drugiej strony - jeden adres, najprawdopodobniej jedno nazwisko, a nuz jestes gdzies obok? mogl tez nawalic gosc z APSu i nie przepisac do komputera danych kontaktowych, a weryfikacje przeprowadza juz ktos z "centrali", ktory fizycznie tych papierow nie ma przed soba
kazdy ma prawo do bledu, tak samo jak telefon mogles miec wtedy wylaczony, po za zasiegiem i mase innych rzeczy.
co do zastrzezenia numeru to przeczytaj jeszcze raz waruki umowy. moze jest tak, ze z chwila podpisu zgadzasz sie na publikacje swoich danych. wiem po erze i orange, ze tam przy podpisywaniu umow sie pytaja o to.
nie chce Cie z gory oceniac, ale patrzac po tym i jak uwierzyles gosciowi z APSu na slowo i piszesz o wszystkim ze szczegolami jakby miala byc to powiesc grozy zamiast przytaczac suche fakty, jestem sklonny uwierzyc, ze nawet nie przeczytales regulaminu o swiadczenie uslug telekomunikacyjnych jak i regulaminu promocji, a teraz szukasz winnego.
Nic nie muszę pokazywać żadnych zapisów,bo mam do tego prawo nie pracuję w jakimś zasranym plusie za marne grosze i szczerze g***o mnie to obchodzi.Chodzi o zasady,jak ktos mi mówi w zywe oczy,że telefon jest bez blokady to taki ma być,koniec i kropka,taki już jestem i nic na to nie poradze.
Po następne primo,to take g***o mnie tchodzi,źe to sao nazwisko czy adres,to po podaję kilka zarejestwowanych numerów na siebie,aby to tylko i wylącznie ze mną się kontaktowali.Nie maja prawa dzwonić do kogoś z moich bliskich,skoro oni nic wspólnego nie maja z moją umową,proste.
Co do zastrzeżenia numerów,to nikt sie o to mnie nie pyrtał,ani w umowie niema o tym wzmianki.