1.-Czy jeżeli wziąłbym ofertę na abonament 55 zł w orange to numer może zostać?
Tak. Patrz tu:
http://www.orange.pl//portal/map/map/di ... Id=3625553
2.-Czy waszym zdaniem opłacalne jest brać telefon na abonament (Nigdy nie miałem,nikt z rodziny też nie) ?
Tu się nie wypowiem, bo od kiedy pamiętam korzystam z abonamentu i mi odpowiada.
3.-Czy jeżeli płacę abonament i decyduję się już to telefon ,który dostaję np.za 1 zł za 100 zł za 500 zł jest mój i mogę go np.sprzedać komuś,czy potem po roku umowy czy coś muszę go oddać im?
Kupujesz w cenie promocyjnej i jest Twój - możesz po wyjściu z salonu opchnąć w pierwszym lepszym komisie
4.-Czy jeżeli piszą tam że są jakieś tam minuty to to do każdej sieci czy tylko Orange?
To zależy. Gdzie piszą? Podaj link do miejsca, w którym zobaczyłeś info o minutach, to zobaczymy co to za pakiet. Generalnie jeśli mowa o minutach, które masz w abonamencie i w ramach obecnej promocji "2 x więcej", to są one do wszystkich sieci
5.-Czy abonament 55 z= 55 minut miesięcznie czy 55 minut miesięcznie + 100 min darmowych (jak piszę na stronie)
Orange abonament 55 to 55 zł a nie minut. Płacisz 55 zł miesięcznie i taką otrzymujesz standardową kwotę na konto, którą wykorzystujesz na wszystkie usługi (minuty, smsy, mmsy, połączenia z Internetem). Zobacz tutaj:
http://www.orange.pl/portal/map/map/article?id=4293347 Zwróć uwagę, że promocyjne minuty są na określony okres czasu. Najlepiej wejdź na stronę, do której link podałem przy pierwszej odpowiedzi, suwakiem wybierz kwotę interesującego Cię abonamentu, przeczytaj to, co pod suwakiem i kliknij baner "teraz chcę wybrać telefon". Śmiało pobaw się konfiguracją oferty i czytaj informacje po prawej stronie - zawierają dane o liczbie minut.
6.-Jak przekroczę miesięczny abonament to dopłacam w rachunku?
Tak, Kolego. Będziesz mógł na bieżąco sprawdzać stan swojego konta tak jak w prepaidach, ale jeśli wykorzystasz wszystkie minuty w swoim okresie rozliczeniowym, to za wszystko ponad przyjdzie Ci rachunek
Pytaj śmiało jeśli jeszcze potrzebujesz informacji