• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #33649  autor: kulwis
 07 gru 2005, 16:56
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Dzisiaj na moim koncie abonenckim pojawila sie oferta (na 4 miesiace przed koncem umowy, dokladnie tak jak sie spodziewalem). Notabene D@rio nie wierzyl, ze tak bedzie, a jednak :-). W Erze jestem od 6 lat, przez ostatnie dwa lata rachunki na poziomie 150-160 zl. Czasami zdarzało sie 200 zl. Oto co zaproponowala mi Era:

I) Aneksy bez telefonu:

1) Pakiet Uslug Biznes z nowymi taryfami promocyjnymi Era Classic Parnter (aneks na 24 miesiace):

- 50% wiecej minut w zaleznosci od wybranej taryfy,

- upust 20% od abonamentu na 24 pelne cykle rozliczeniowe,

- bezplatna Pakietowa Transmisja Danych (paczka 20 MB) przez 3 cykle rozliczeniowe,

- bezplatna zmiana abonamentu przy realizacji aneksu.

2) Minuty Ekstra Biznes 24 Nowa Era Biznes i Nowa Era Moja (aneks na 24 miesiace):

- oferta dodatkowych minut przez 24 miesiace (60 minut w moim przypadku),

- 50% upustu od abonamentu dla taryf Start, Pro, Medium przez 24 miesiace,

- 30% upustu od abonamentu dla taryf VIP przez 24 miesiace,

- bezplatne naliczanie 1s/1s przez 24 miesiace,

3) Minuty Ekstra Biznes 12 Nowa Era Biznes i Nowa Era Moja (aneks na 12 miesiecy):

- oferta dodatkowych minut przez 12 miesiecy (60 minut w moim przypadku),

- 50% upustu od abonamentu dla taryf Start, Pro, Medium przez 6 miesiecy,

- 30% upustu od abonamentu dla taryf VIP przez 6 miesiecy,

- bezplatne naliczanie 1s/1s przez 12 miesiacy,

II) Aneksy z telefonem:

1) Wymiana telefonu z taryfami Era Classic Partner (aneks na 24 miesiace):

- mozliwosc zakupu telefonu w cenach promocyjnych w zaleznosci od wybranej taryfy wg "Zalacznika cenowego dla taryf Era Classic Partner",

- dostepnosc telefonow jak w promocji "Dwa razy wiecej darmowych minut", dodatkowe minuty (1000, 220, 130, 70, 30) przez 12 pelnych cykli rozliczeniowych w zaleznosci od wybranej taryfy,

- bezplatna Pakietowa Transmisja Danych (paczka 20 MB) przez 3 cykle rozliczeniowe,

2) Wymiana telefonu z taryfami Era Komfort Biznes (aneks na 24 miesiace):

- mozliwosc zakupu telefonu w cenach promocyjnych w zaleznosci od wybranej taryfy wg "Zalacznika cenowego dla taryf Era Komfort Biznes",

- dostepnosc telefonow jak w promocji "Taryfa wyzsza w cenie nizszej", dodatkowy upust od abonamentu przez 6 pelnych cykli rozliczeniowych w zaleznosci od wybranej taryfy (brak przy Kontakt 60),

3) Wymiana telefonu ze starymi Taryfami Nowa Era Biznes i Nowa Era Moja (aneks na 24 miesiace):

- mozliwosc pozostania na obecnie posiadanej taryfie,

- cena i dostepnosc telefonow jak w promocji Era Classic Partner dla taryfy Era Classic Partner 30,

- bezplatne naliczanie 1s/1s przez 24 miesiace.

Jezeli chodzi o mnie to raczej zainteresuje sie aneksem bez telefonu i wybiore opcje 1. Za 73 zl brutto bede mial 195 minut do wszystkich. Nie podoba mi sie tylko 24 miesieczny cyrograf. Prosze o opinie i sugestie na temat w/w oferty.
Pozdrawiam.

[ Dodano: Sro 07 Gru, 2005 ]
Widze, ze nikomu nie chce sie komentowac w/w oferty :-). Moze jednak ktos sie odniesie do tego co napisalem?

Wszystko byloby fajnie gdyby nie 24 miesieczny kontrakt. Czy istnieje sposob zeby naklonic Ere na 12 miesieczna umowe z opcja bez telefonu? Konkretnie chodzi mi o opcje I/1 w mojej wiadomosci.

#33707  autor: D@rio
 08 gru 2005, 12:07
:)

#33708  autor: makabras
 08 gru 2005, 12:39
zlituje sie nad toba i skomentuje :D
a powaznie to tez czekam na przedluzenie (koniec na poczatku lutego) tylko ze ja chce z telefonem i to najlepiej fajnym i poki co daja mi gorsze warunki niz dla nowych, tzn 2x wiecej minut w clasic przez rok a sluchawki srednio drozsze o 100-200 zl niz dla nowych (absurt!) rachunki ok 80 zl (kilka razy bylo ponad 300) placone w terminie, ale maja jeszcze troche czsu zeby sie poprawic.
A co do twoich ofert to wydaje mi sie ze przy takich rachunkach i bez telefonu jestes w stanie wynegocjowac umowe na rok przy +50% i znizka 20% na abo. tylko zaznacz na starcie ze chcesz tylko na rok, a teraz rozdaja jeszcze dodatkowe pakiety minut 200 - 400 na cala umowe (wychodzi 10-20 na miesiac) czyli moze jeszcze cos od nich wyciagniesz

#34883  autor: kulwis
 13 gru 2005, 23:16
Mam duży problem, chyba nic nie wywalcze :(. Usilnie probuje tlumaczyc, ze nie zalezy mi na nowym telefonie, interesuje mnie tylko dobry 12-miesieczny aneks. Oni na to, ze jest mozliwy, ale tylko ze starymi taryfami. Moze macie pomysl na zawarcie 12-miesiecznej umowy na warunkach z punktu I/1? Bardzo na Was licze. Pozdrawiam.

#34919  autor: makabras
 14 gru 2005, 15:00
moze sprobuj tak jak robia inni, czyli powiedz ze zalezy ci tylko na 12 miesiacach a jak powiedza ze sie nie da to powiedz ze rozwiazujesz umowe i zeby ci przeslali dokumenty - moze pomoze.
Jak pisalem wczesniej mi sie konczy umowa 2 lutego i juz im powiedzialem ze przedstawiona mi oferta mnie nie interesuje i chce rozwiazac umowe. Teraz czekam jak na to jak zareaguja, a w styczniu wysle pisemne rozwiazanie (da sie cofnac). Jak juz cos bede wiedzial to napisze, no i licze ze po nowym roku sie bardziej postaraja:)

#35015  autor: kulwis
 14 gru 2005, 21:46
Dzisiaj udalo mi sie porozmawiac z czlowiekiem z sekcji utrzymania klienta. Postraszylem troche, ze jak nie zaoferuja mi nic innego to odchodze. Nie jest to czego oczekiwalem, ale chyba powoli miekna :-).
Oto co zaproponowal:

- umowa na 24 miesiace,
- 2x wiecej minut w taryfach Classic Partner,
- 30% znizki na abonament przez 12 miesiecy,
- telefon z okreslonej puli (np. Nokia 6030 za 1zl).

Juz jest lepiej, ale tylko przez pierwszy rok. Drugi rok nie jest juz taki atrakcyjny (minuta w abonamencie 69 groszy). Lepiej byloby gdyby nie oferowali mi telefonu a zaoferowali upust 30% na 24 miesiace.

Czy ktos orientuje sie jakie inne telefony zaliczaja sie do tej puli? Co ogolnie sadzicie o tej ofercie? Wedlug mnie chyba lepiej zainwestowac w doladowanie za 500zl w tak-taku.

#35110  autor: makabras
 15 gru 2005, 14:22
a czy 2X wiecej minut w partnerze na cala umowe? bo mi zaproponowali na 12misiecy. o upuscie nic nie bylo no ale mam nizsze rachunki (ok 80zl)
mi zaoferowali motorole v3 i siemensa s65 za 59 zl w clasic 70, aczkolwiek mimo ze fajne telefony to akurat mnie nie interesuja (chce se d750, ale dla mnie kosztuje 300zl wiecej niz dla nowych!!:) z tego co wiem to z lepszych telefonow jeszcze nokia 6230i moze byc w niezlej cenie.
no ale w obecnej sytuacji (jak nie potrzebujesz telefonu) to radzilbym przesiasc sie a TakTaka i doladowac za 500zl - na troche wystarczy;), no i zawsze bez stresowo mozna zrezygnowac i uciec do innej sieci.

ja osobiscie mam nadzieje ze oferty utrzymaniowe poprawia sie po nowym roku kiedy bedzie wprowadzona pelna przenosnosc numerow, a poza tym rynek juz jest nasycony w ok 75% a to bedzie wymuszalo wieksza konkurencje w walce o klienta

#35125  autor: arnie
 15 gru 2005, 15:11
W życiu nie podpisałbym umowy na 24 miesiące bez telefonu- ORANGE pod tym względem bije na łeb na szyję konkurencję. Nawet specjalnie nie proponuje 24 miesięcy bez telefonu!!

#37266  autor: gosciu
 23 gru 2005, 23:12
Skoro masz cztery miechy do konca cyro, to na Twoim miejscu bym sie nie spieszyl i troszke poczekal ;-) Niezbyt dlugo dodam...

#37284  autor: kulwis
 24 gru 2005, 01:41
Czyzbys cos wiedzial na ten temat :-)?

#37322  autor: gosciu
 24 gru 2005, 10:53
Doswiadczenie uczy, ze jak zaczynaja molestowac duuuuzo wczesniej i sa sklonni do ustepstw, to znaczy, ze cos nowego jest za rogie. ZTCP tak bylo takze w koncu 2004 r. Podobnie bylo ostatnio u pomaranczowych: we wrzesniu molestowali, a w pazdzierniku ceny fonikow zrobily sie przyjemniejsze ;-) No oczywiscie potem byl poczatek grudnia, ale to inna para kaloszkow.