• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #34408  autor: zgreev
 12 gru 2005, 00:25
Stwierdzilem ze najwyzsza pora zmienic tego orange.

Postanowilem ze zmienie na Ere, glownie z tego powodu ze zalezy mi na darmowych rozmowach z jedna osoba, ktora wlasnie jest w Erze (tak przy okazji to jakie są ograniczenia dot. darmowych rozmów i czy są one zliczane przed czy po pakiecie uniwersalnym?)

Jako ze oferta telefonow w erze mnie nie zachwyca wiec mysle sobie ze warto wziac umowe na 12 miesiecy, z dwoma pakietami (uniwersalny, darmowe rozmowy z jedna os.) czyli 60PLN.

No i tutaj pytanie, czy uwazacie ze warto?

zamocni.pl - coming really soooooooooooon...

#34416  autor: Frasio
 12 gru 2005, 06:42
Co do pierwszego.

Chyba tych ograniczeń z darmowymi rozmowami nie ma, bo przecież tylko z tym jednym numerem mają być za darmo co nie? ;)

Co do drugiego, to jak ci twój tel odpowiada to bierz.
Ciekawa oferta, do tego jeśli potrzebujesz darmowej ;)
A do tego 40 min lu 160 smsów za 30zł czyli razem za 60 zł, to dość dobra oferta. ;)

Obrazek

#34431  autor: pigus
 12 gru 2005, 12:05
Wyprostuje odpowiedź Frasio w pierwszej kwestii. Pakiet Komfort z przyjacielem za 30 zł posiada limit 2000 minut na miesiąc. Połączenia wykonywane do wybranej osoby są rozliczane od razu z tego pakietu. Minuty niewykorzystane nie przechodzą na kolejny miesiąc.

Kombinacja 40+2000 minut jest jak najbardziej optymalna.

Piguś

... U Can More

#34462  autor: D@rio
 12 gru 2005, 16:10
Dokladnie. Limit wynosi 2000 min. i te minuty w zaden sposob nie pomniejszaja pakietu uniwersalnego.

Natomiast radzilbym bym sie zapoznac z obecna promocja Swiateczny za 80zł. i tam wybrac jakis telefonik :) niektore sa w calkiem sensownych cenach np. Motorola v3 czy v547 albo Nokia 6020 ;)

#34554  autor: zgreev
 12 gru 2005, 19:47
wiem ze swiateczna jest dobra, ale telefony mi calkowicie nie odpowiadaja... wole przeczekac ten okres.

a oferta "Swobodny kontrakt" jest na 12 miesiecy czy jak?, bo, ehm... nic nie znalazlem :)

szkoda ze wycofali mozliwosc skladania wlasnego e-komfortu, duzo minut dodawali niegdys...

// a co do tych 2k minut to tak podjerzewalem, tak samo jak z smsami darmowymi do ery, blah :) jakkolwiek to i tak więcej niż godzina dziennie :)

#34610  autor: memphisto
 12 gru 2005, 21:14
pigus pisze:
Kombinacja 40+2000 minut jest jak najbardziej optymalna.
Ta kombinacja bedzie rzeczywiscie optymalna jeśli skorzystasz z promocji internetowej e-Komfort z umową na 12 miesięcy!!! Wybierasz w niej pakiet uniwersalny za 20 zł, dobierasz dodatkowo darmowy numer za 30 zł, a w ramach promocji otrzymujesz extra 300 min. do wykorzystania do wszystkich sieci (minuty z pakietu extra 300 min przechodza przez kolejne 12 miesiecy i sa wykorzystywane dopiero po pakiecie uniwersalnym). Czyli reasumujac za 50 zł miesiecznie dostajesz uśredniająć: 65 min. do wszystkich sieci + 2000 min. z wybranym numerem!!! Umowa tylko na 12 mies. i bez telefonu!!! OFERTA REWELACYJNA !!!

Szczegóły znajdziesz tu:

http://www.sklep.era.pl/index.dhtml

http://www.sklep.era.pl/regulamin_promocji.dhtml

http://www.sklep.era.pl/faq.dhtml

#34804  autor: zgreev
 13 gru 2005, 19:52
argh... i wszystko ladnie - gdyby nie fakt ze nie mozna aktywowac na firme. no trudno, nie bedzie mi dane chyba z tego skorzystac, pomysle jeszcze.

#34841  autor: D@rio
 13 gru 2005, 21:38
zgreev pisze:argh... i wszystko ladnie - gdyby nie fakt ze nie mozna aktywowac na firme. no trudno, nie bedzie mi dane chyba z tego skorzystac, pomysle jeszcze.
Można!! :) ...idziesz do salonu i normalnie aktywujesz! :)

#34857  autor: zgreev
 13 gru 2005, 22:10
D@rio pisze:Można!! :) ...idziesz do salonu i normalnie aktywujesz! :)
...e-Komfort?!?

#34872  autor: D@rio
 13 gru 2005, 22:40
zgreev pisze:
D@rio pisze:Można!! :) ...idziesz do salonu i normalnie aktywujesz! :)
...e-Komfort?!?
Nie wiem jak jest w sklepie internetowym, czyli w e-komforcie ale jesli chodzi o WSZYSTKIE oferty dostepne dla klientow indywidualnie normalnie to istnieje mozliwosc aktywacji ich dla firm przez salony sieci Era. Tak samo z Komfortami. Komforty moga byc aktywowane na firme takze. I napewno moznaby bylo aktywowac na firme wszystkie promocje salonowe ktore sa promocjami "bez telefonu". Odsylam tutaj i w celu zapoznania się z bierzącymi promocjami :)

Pozdrawiam ;)

#34881  autor: pigus
 13 gru 2005, 23:04
D@rio pisze: Nie wiem jak jest w sklepie internetowym, czyli w e-komforcie ale jesli chodzi o WSZYSTKIE oferty dostepne dla klientow indywidualnie normalnie to istnieje mozliwosc aktywacji ich dla firm przez salony sieci Era.
Pozdrawiam ;)
Masz rację, w salonach i sklepach firmowych, ale też w Autoryzowanych Punktach Spredaży istnieje możliwość podpisania umowy przez klienta biznesowego we wszystkich ofertach dla klientów indywidualnych i biznesowych.

Tutaj jednak chodzi o specjalną ofertę dostępną jedynie w klepie internetowym Ery, w regulamienie której jest jasno napisane:

"Z oferty może skorzystać osoba fizyczna, która jednocześnie z zakupem aktywacji abonamentowej w Sklepie Internetowym Era:
zaakceptuje regulamin Sklepu Internetowego Era oraz spełni wszystkie niezbędne wymagania zawarte w wymienionym regulaminie,
oraz zawrze z PTC Umowę o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych na czas oznaczony 12 pełnych Cykli rozliczeniowych."

Piguś

... U Can More

#34886  autor: zgreev
 13 gru 2005, 23:30
no i piguś wszystko ładnie wyjaśnił...

no to chyba nie wezme na firme... a co tam, w końcu to tylko 50PLN :)

#34887  autor: D@rio
 13 gru 2005, 23:34
Zgadza sie. Tyle ze ten sklep internetowy Ery troche kuleje. Narazie sprzedaja tylko same aktywacje, brak jest tez mozliwosci wyboru numeru (numer przydzielany losowo). Takze narazie to wszystko jest w fazie rozwoju. Ale podobno po nowym roku maja sie wziasc do roboty i ruszyc na dobre ze sklepem;) Natomiast ja napisalem poprostu o ofertach salonowych. Jest tez pare calkiem dobrych promocji w Erze bez telefonu...

#34994  autor: zgreev
 14 gru 2005, 21:13
hmm, a w takiej sytuacji jak ja (UNIWERSALNA + DARMOWE Z JEDNA OSOBA) to nie widze w salonowych nic innego jak poprostu 60PLN miesiecznie, bez zadnych gratisow ;)

#35005  autor: pigus
 14 gru 2005, 21:24
zgreev pisze:hmm, a w takiej sytuacji jak ja (UNIWERSALNA + DARMOWE Z JEDNA OSOBA) to nie widze w salonowych nic innego jak poprostu 60PLN miesiecznie, bez zadnych gratisow ;)
Tak. Niestety w tej konfiguracji to nie ma dodatkowych gratisów. @ oferty za 60 zł i umowa na 2 lata.

Ale - jeśli zależy Ci na tym, aby Umowa była podpisana na firmę, to jedyne wyjście za jakimiś gratisami to takie:

Zestaw Świąteczny - Oferta uniwersalna za 20 zł, bez telefonu dodatkowe 400 minut przy umowie 2-letniej. A tuż po aktywacji numeru dobierasz sobie Ofertę z przyjacielem za 30zł. Łącznie masz to co chciałeś, ale za 50zł, gratis 400 minut, ale umowa 2-letnia.

Piguś

... U Can More

#35029  autor: D@rio
 14 gru 2005, 22:10
zgreev pisze:hmm, a w takiej sytuacji jak ja (UNIWERSALNA + DARMOWE Z JEDNA OSOBA) to nie widze w salonowych nic innego jak poprostu 60PLN miesiecznie, bez zadnych gratisow ;)
Jak chcesz brac to, co tutaj sam napisałeś to lepiej wejdź na stronę i zobacz sobie obecną ofertę świąteczną za 80zł. Jest zdecydowanie lepsza! A przecież to tylko 20zł. więcej...

#35036  autor: Damiano
 14 gru 2005, 22:22
Ja tam wziąłem sobie abonament za 20zł. i mam w nim 40 minut bądź 160 sms (każda sieć, 1min. = 4 sms i na odwrót ;))

#35109  autor: zgreev
 15 gru 2005, 14:03
D@rio pisze:Jak chcesz brac to, co tutaj sam napisałeś to lepiej wejdź na stronę i zobacz sobie obecną ofertę świąteczną za 80zł. Jest zdecydowanie lepsza! A przecież to tylko 20zł. więcej...
wiem... ale mi bardzo zalezy na umowie na 12miechow... kiepsko to widze ;/ ale bardziej mi zalezy na umowie na 12 miesiecy, niz na umowie na firme, wiec bede musial chyba skorzystac z eKomforta.

#35112  autor: D@rio
 15 gru 2005, 14:36
zgreev pisze:
D@rio pisze:Jak chcesz brac to, co tutaj sam napisałeś to lepiej wejdź na stronę i zobacz sobie obecną ofertę świąteczną za 80zł. Jest zdecydowanie lepsza! A przecież to tylko 20zł. więcej...
wiem... ale mi bardzo zalezy na umowie na 12miechow... kiepsko to widze ;/ ale bardziej mi zalezy na umowie na 12 miesiecy, niz na umowie na firme, wiec bede musial chyba skorzystac z eKomforta.
No tak. To chyba innego wyjscia nie masz...