• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #340988  autor: thandor
 14 cze 2009, 20:16
Witam, zastanawiam się nad tą ofertą tylko mam jedno nutrujące mnie pytanie. Załóżmy ze mam ten abonament 55zł (100 minut iles tam SMSów bla bla bla 2prezenty itp). Czy jak wyśle SMSa specjalnego na jakis konkursik w radio zalozmy 72xx za 2,44 to on bedzie rozliczony z kwoty 55zł czy na rachunku będzie 55+2,44=57,44zł. Pytam bo niby w regulaminie pisze, że kwota do wykorzystania jest na uslugi w cenniku z wylaczeniem tabeli 3 ( w ktorej sa jakies oplaty za sim itp). Przezorny zawsze ubezpieczony :)
Z góry dzięki za odpowiedz.

#340996  autor: tomko111
 14 cze 2009, 21:00
thandor pisze:Czy jak wyśle SMSa specjalnego na jakis konkursik w radio zalozmy 72xx za 2,44 to on bedzie rozliczony z kwoty 55zł czy na rachunku będzie 55+2,44=57,44z
SMSy konkursowe, specjalne są rozliczane z abonamentu. Czyli w Twoim przypadku będzie opłata pobrana z 55zł. :wink:

#341138  autor: prz3m3k
 15 cze 2009, 22:02
To lepiej niż w Play... bo esy specjalne, gadżety z netu itp. są naliczane poza abonament:(

#341230  autor: cesarz
 16 cze 2009, 15:14
W orange zawsze z abonamentu można zapłacic za wszystko, w innych sieciach abo jest na połączenia głosowe sms-y i czasami na internet.Jak masz za duży abonament możesz brać udział w konkursach i mieć nadzieję na nagrody. Osobiście znam takie osoby co za przedłużenie umowy dostali 100% więcej i nie mają gdzie się pozbyć dodatkowej kasy.

CNN

#341942  autor: elkanguro
 19 cze 2009, 22:02
Był taki jeden plan taryfowy w Orange, PLAN NA ROZMOWY się nazywał, który to właśnie można było wykorzystać jedynie na połączenia głosowe i smsy (chyba też Internet). W obecnych planach, mimo że na stronach podane są minuty to de facto w rzeczywistości dostajemy na konto wybraną kwotę abonamentu, którą wykorzystujemy dowolnie. W zasadzie niczym jak w prepaid. I to jest duży plus w ofertach abonamentowych Orange skoro w innych sieciach tak nie jest.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#341993  autor: thandor
 20 cze 2009, 09:00
Dzięki za dopowiedź, wlasnie o to mi chodziło :) w takim razie moge śmiało przedłużyć umowę na nowych taryfach. No i rozważam przejście z Ery do Orange, bo to co era teraz oferuje to jest jakiś śmiech na sali.

#343395  autor: max008
 28 cze 2009, 11:06
thandor pisze:Dzięki za dopowiedź, wlasnie o to mi chodziło :) w takim razie moge śmiało przedłużyć umowę na nowych taryfach. No i rozważam przejście z Ery do Orange, bo to co era teraz oferuje to jest jakiś śmiech na sali.
witam

Właśnie to samo będę robił. Z ery do orange.
Umowę z era podpisałem niecałe 2 lata temu, i obecnie ten operator nie jest w stanie mi nic lepszego zaproponować w tej samej cenie. Poczekamy, poczytamy i zobaczymy

Paweł

Kliknij pomógł jak pomógł :]