• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #340426  autor: matii
 11 cze 2009, 17:28
Witam.
Chcialbym sie Was poradzic tegie glowy (paly?) o abonament i telefon w playu dla mnie i dla dziewczyny.

Rozwazamy dla mnie one play 65 + nokia e63 ( podoba mi sie z wygladu, ma symbiana i nie jest dotykowy ), a dla dziewczyny one play 95 + se c902 ( posiada k750i i nie ma zamiaru zmieniac na telefon innej firmy, a ten sie jej podoba xD ).
Aktualnie mamy ere, lecz mojej dziewczynie konczy sie abonament i z poczatkiem lipca oboje zamierzamy przejsc na play.

Mam pytanie czy w abonamencie sa jakies pakiety obnizajace koszty na przyklad smsow w playu 1 grosz = 1 sms, pakiet 5 zl czy cos podobnego?

Interesuja mnie jeszcze pakiety minut do innych sieci gdyz ona czesto musi dzwonic w sprawach "biznesowych". Aktualnie w erze minuta stala kolo 70 groszy, w playu 39 a to duza roznica. Jej rachunki wynosza srednio 150 zl, a chce je ograniczyc do okolo 100 miesiecznie.

Prosze rowniez o wypowiedz na temat obu modeli i czy moze jest cos lepszego w ofercie playa nie przekraczajacego 100 zl.

BTW zapomnial bym, interesuje mnie gadu gadu czyli cena itp w playu na nokie e63 i pakiety typu 50 mega za iles tam zlotych. Miec taka komorke wypada surfowac po sieci. Mamy jeden komputer w domu niestety. :P

Dzieki i pozdrawiam. :*

[ Dodano: 2009-06-15, 09:45 ]
Cos nikt tu nie odpisuje. :?

#341387  autor: niezwiadek
 17 cze 2009, 13:23
Co do oferty Play. Ma ciekawe propozycję. Dla Ciebie abonament 65 zł jest odpowiedni tym bardziej, że przenosząc numer z ery do play otrzymasz upust na cały okres umowy tzn. zamiast płacić 65 zl będziesz płacić 50 zł 166 minut w pakiecie minuta połączenia to 39 gr. Dodatkowo wprowadzili pakiety dodatkowe tzn. za 10 zł wykupujesz sobie 50 minut do wszystkich sieci lub 100 minut za 5 zł do play i na stacjonarne. Jest również pakiet smsów za 5 zł otrzymujesz 200 sms-ów. Co do telefonu to bardzo dobry wybór pod warunkiem że będziesz potrafił wykorzystać wszystkie usługi i zalety symbiana. Telefon jest bardzo dobry do spraw biznesowych.

Co do twojej dziewczyny abonament 95 zł jeśli dużo dzwoni będzie odpowiedni 244 minut co miesiąc i wybór telefonu też bardzo dobry może nie jest typowo kobiecy ale w warunkach biznesowych odpowiedni. Również będzie mogła sobie uruchomi takie dodatkowe pakiety jak ty. Do tego przy przeniesieniu otrzymacie 50 zł gratis za przejście do play. Sądzę, że twoja dziewczyna również otrzyma rabat na abonament.

Życzę powodzenia i miłego przeprowadzania transakcji.

PS. Przy przeniesieniu otrzymasz od razu telefon i kartę sim z numerem tymczasowym, który przerodzi się po miesiącu w numer z Ery. W ten sposób oszczędzasz czas i energię. Polecam

#341429  autor: thonka
 17 cze 2009, 15:31
matii pisze:BTW zapomnial bym, interesuje mnie gadu gadu czyli cena itp w playu na nokie e63 i pakiety typu 50 mega za iles tam zlotych.
play ma pakiet tylko 5MB za 5zl co jest iloscia niezadowalajaca... wiem co pisze, mam e71.

pozatym nie rozumiem postu. pytasz sie o abonamenty, ale jednoczesnie jestes zdecydowany na dany abonament.
zero konkretow czego potrzebujesz - ani ilosci minut, ani zasobow portfela.

pamietaj, ze w play wszystko po za minutami/sms/mms jest doliczane do rachunku, pakiety rowniez (mimo tego, ze to pakiet zlotowek) co czasem moze znacznie podniesc cene koncowa abonamentu.
niewykorzystane minuty/zlotowki nie przechodza na nastepny miesiac.

przenoszac numer do play, przy OP95 dostanie rabat 50% przez 8 miesiecy, czyli srednia kwota abonamentu przez 24 miesiace to ok. 79zl miesiecznie. (lub jezeli nie chce znizki moze dostac pakiety minut do wszystkich lub do play na caly okres umowy)

nie napisales czy tez chcesz przeniesc swoj nr. czy brac nowy.
jezeli tak dostanesz 50% rabatu na 6 miesiecy, czyli srednio wychodzi prawie 57zl miesiecznie, dla porownania od dzisiaj ludzie z ulicy nieprzenoszacy numeru dostaja srednio miesiecznie placa tyle samo, choc wczesniej bylo 50zl na caly czas trwania umowy...

co do samych telefonow - e63 dobry wybor, o ile bedziesz sie delikatnie obchodzic z telefonem. mam e71, ktora jest metalowa, ale e63 to plastik, jezeli w e71 po upadku metal sie odszczerbia, to wole nie wiedziec jak ew. upadek przetrwa e63.
symbian super sprawa. qwerty rowniez, zwlaszcza do pisania maili - ja odzwyczailem sie pisac smsy i mmsy.

c902 ma moja mama - telefon lubi sam sie bez powodu wylaczyc, zbiera sie brud pod zasuwa aparatu, ktora jest z gory. nie dajcie sie tez zwiesc niby duzemu ekranikowi. po wlaczeniu telefonu okazuje sie, ze ekran jest o wiele mniejszy niz ta szybka.

[ Dodano: 2009-06-17, 15:32 ]
niezwiadek pisze:PS. Przy przeniesieniu otrzymasz od razu telefon i kartę sim z numerem tymczasowym, który przerodzi się po miesiącu w numer z Ery. W ten sposób oszczędzasz czas i energię. Polecam
tak wyglada przeniesienie w kazdej sieci ;) tylko w playu bylo inaczej.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#342537  autor: matii
 23 cze 2009, 22:11
Dzieki za wyjasnienie, wybieram N5310 w MixPlusie, tel za zlotowke i 36 doladowan, lepiej sie oplaca.
Czesto korzystam z neta a ten jeden pakiet deklasuje oferte Play w moich oczach.
Temat mozna zamknac.