• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #340770  autor: persil91
 13 cze 2009, 16:08
Witam!

Mam taki problem i proszę o szybką pomoc. Jestem użytkownikiem Nowy Orange Mix. Moje obecne stawki to 75 gr za minutę i 20gr za SMS niezależnie od sieci, z którą się kontaktuje.

Dziś dzwoniła do mnie kobieta z Orange i proponowała mi przejście na jakiś abonament - proponowała m.in. tańsze minuty i pakiet 40 minut.

I tu pojawia się problem. Nie bardzo wiem o co chodzi z tym przejściem na abonament. Czy zamiast Mixa będę miał normalny abonament? Czy to będzie wyglądało tak, że jeśli wygadam pakiet 40 minut jaki mi oferowała to do kwoty 25 zł (abonament) będą mi doliczali pieniądze za kolejne minuty? Np. wygadam 60 minut to zapłacę miesięcznie jakieś +/- 30 zł?

Trochę dziwne, że mi coś takiego proponują skoro jestem w Mixie. Proszę o pomoc.

#340789  autor: Jedrker
 13 cze 2009, 17:02
persil91,
A może kończy ci się umowa ?

Jest możliwość przejścia z mixa na abonament.
Ale możesz też zostać w mixie zmieniając play taryfowy na orange mix.
Dzięki temu stawki za połączenia masz mniejsze.
Wejdź na stronę orange i sprawdź sobie aktualne plany taryfowe dla mixa.
Napewno warto przejść na nowszą ofertę.

#340790  autor: persil91
 13 cze 2009, 17:05
"A może kończy ci się umowa ?"

Nie, nie, jeszcze dwa lata :)

A czy nie ma możliwości darmowego przejścia na Orange Mix? Zawsze jest płatne 50 zł?
 #340794  autor: marcinb
 13 cze 2009, 17:34
persil91 pisze:Dziś dzwoniła do mnie kobieta z Orange i proponowała mi przejście na jakiś abonament - proponowała m.in. tańsze minuty i pakiet 40 minut.
Odpowiedź :-)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#340799  autor: persil91
 13 cze 2009, 18:31
A zna ktoś odpowiedź na to pytanie:

A czy nie ma możliwości darmowego przejścia na Orange Mix? Zawsze jest płatne 50 zł?

#340801  autor: Jedrker
 13 cze 2009, 18:52
persil91,
jest możliwa darmowa zmiana przy podpisaniu nowego aneksu do umowy.
Innej opcji darmowej zmiany nie ma.

#340876  autor: cesarz
 14 cze 2009, 00:30
Mam orange mix i zastanawiałem się przejść na abonament , ale tego nie zrobię , tracę jeden z prezentów i opłata wynosi 50zł. W :( tej chwili to się nie opłaca.

CNN

#340890  autor: hans1054
 14 cze 2009, 09:21
Witam

Ja powiem na swoim przykładzie że nie płaciłem za zmianę abo opłaty manipulacyjnej 50zł.

Czy taka zmiana ci sie opłaci to sam musisz sobie przekalkulować.

Ja wiem jedno zawsze była możliwość zmiany planu taryfowego za free tylko że im system się skopał i obecnie nie można zlecić zmianę planu. Mam nadzieje że w krótkim czasie zostanie coś zmienione na stronie orangeonline.pl. bo obecnie technicy siłują sie z naprawą niektórych rzeczy na stronie

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#340952  autor: Rezo
 14 cze 2009, 15:03
persil91: zanim przejdziesz na nowego mixa powaznie się zastanów. Np w nowym mixie nie kupisz pakietów od ręki za środki z dodatkowego doładowania. Bedą one aktywne dopiero od nowego okresu rozliczeniowego a opłata będzie uwzględniona na fakturze.

zresztą może orange coś zmieni w miksie niebawem, kto wie...