• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #321678  autor: RM
 07 mar 2009, 23:42
Witam
Czy ktoś się orientuje jak wygląda w erze usługa zawieszenia abonamentu ? Z tego co wiem można zawiesic abonament na maks. 3 miesiące i wtedy płaci się jedynie za abonament 2 zł, ale o taki czas wydłuża się umowa. Czy jest to dostępne dla wszystkich taryf, czy jest jakiś minimalny okres czasu od momentu podpisania umowy po jakim można skorzystać z tej usługi ?
Z góry dzięki za odp.

#321681  autor: szyman12
 08 mar 2009, 00:05
To zależy w jakiej masz taryfie. Przedstawię Ci cennik z Nowej Ery i Nowego Konfortu

Nowa Era : Zawieszenie 2 zł [opłata jednorazowa] } max. 6 miesięcy

Nowy Komfort :
Zawieszenie 85,40/170,80/256,20/341,60 [opłata jednorazowa] } odpowiednio max : 3 m-ce/6 m-ce/9 m-ce/12 m-ce

Jeżeli chodzi o okres od momentu podpisania usługi to chyba niema (no chyba, że wczoraj podpisałeś umowę i chcesz zawiesić abo to raczej chyba nieda rady)

Mam nadzieję, że pomogłem :)

#321758  autor: Prometo
 08 mar 2009, 15:46
szyman12 pisze:Nowa Era : Zawieszenie 2 zł [opłata jednorazowa] } max. 6 miesięcy
Zapomniałeś dodać, że:
Kod: Zaznacz cały
W przypadku aktywacji usługi Zawieszenie Abonamentu Umowa jest przedłużana o okres Zawieszenia Abonamentu.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#321766  autor: thonka
 08 mar 2009, 16:17
trzeba tez pamietac, ze podczas trwania umowy zawiesic konto mozna tylko jednorazowo (przynajmniej w komfortach).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#322680  autor: Cyrrus
 13 mar 2009, 11:51
I jeszcze jedna kwestia: w Era Nowy Komfort, jeśli masz umowę terminową, to w 99% przypadków nie będziesz mógł zawiesić abonamentu. W Nowej Erze dzieje się to bezproblemowo.

#322775  autor: eski
 13 mar 2009, 21:00
Zadzwoń na infolinie i się dowiedź i przedstaw swoją sytuacje, coś poradzą. A jeżeli chodzi o same zawieszenie w sobie to wiadomym jest że wówczas umowa się automatycznie przedłuży ale to chyba nie będzie duży problem.

#325377  autor: andiw
 25 mar 2009, 13:34
co ważne w Nwoej Erze (nie wiem jak w Komforcie) gdy masz zawieszony abonament można i odbierać i wykonywać połączenia

#325426  autor: Prometo
 25 mar 2009, 17:49
andiw pisze:można i odbierać i wykonywać połączenia
Odbierać to jeszcze rozumiem, ale wykonywać połączenia skoro masz zawieszony abonament to nie rozumiem.

Pozdrawiam - Prometo

#329534  autor: st.konsultant
 15 kwie 2009, 16:52
Prometo pisze:
andiw pisze:można i odbierać i wykonywać połączenia
Odbierać to jeszcze rozumiem, ale wykonywać połączenia skoro masz zawieszony abonament to nie rozumiem.

Jak sama nazwa wskazuje to tylko zawieszony abonament a nie możliwość korzystania z telefonu ;)
Po porostu przez np. 6 miesięcy nie płacimy opłaty abonamentowej, w związku z tym nie przysługują żadne bezpłatne minuty ale dzwonić i odbierać połączenia można.
Koszty połączeń są normalne wg. cennika. Czyli np w NE100 49gr/min. Ogólnie podczas zawieszenia abonamentu mamy coś w podobnego do Taryfy Zero.

Przy zawieszaniu trzeba pamiętać, że możemy zrobić to tylko raz. Nawet jak zawiesimy tylko na kilka dni to więcej tego zrobić się nie da(mimo że limit to 6 miesięcy).

Wszystko co napisałem dotyczy Nowej Ery, w Komfortach, mimo że w cenniku jest podana opłata za zawieszenie to regulaminy nie pozwolą na zawieszenie.

#329558  autor: azerus
 15 kwie 2009, 19:32
Pod tym wzg Era naprawde zyskuje niezlego plusa. Nie slyszalem zeby taka opcja byla u innych operatorow, i to na takich dobrych warunkach ze nawet na 6mc mozemy sobie zawiesic.

#329563  autor: Prometo
 15 kwie 2009, 19:39
andiw zwracam honor :wink: st.konsultant zgadza się przeczytałem regulamin Nowej Ery :) Gdy zawiesimy abonament np. na 6 miesięcy to umowa automatycznie przedłuża się o te 6 miesięcy. Z tego wynika, że nie wszystko tak ładnie wygląda.

Pozdrawiam - Prometo

#339212  autor: zdrojka
 04 cze 2009, 20:49
Dodam, że:
- w Nowej Erze zawieszenie płacenia abo jest możliwe dopiero po 4 m-cach od momentu posiadania taryfy NE i przedłuża umowę o okres zawieszenia, kosztuje 2 zł za sam fakt zawieszenia, połączenia można wykonywać (idealna opcja dla wyjeżdżających za granicę)
- w innych taryfach jest możliwe dopiero po zakończeniu umowy terminowej