• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #337347  autor: draco86
 25 maja 2009, 23:07
Witam,

Postanowiłem napisać nowy temat, gdyż zaintrygowała mnie jedna rzecz.
Mianowicie od 4 maja są podstawiane załączniki z nowym regulaminem do podpisania.
Ja osobiście umowę podpisywałem 15maja, złożyłem podpis na 3 kopiach umowy (ze starym regulaminem na odwrocie) oraz na oświadczeniu o danych osobowych, czyli w sumie 4 podpisy. Wg znajomej osoby pracownicy Plusa mają polecenie wewnętrzne by drukować tyle załączników ile umów. I teraz pytanie do specjalistów, czy ja mogę coś z tym zrobić? Czy np
przysługuje mi wypowiedzenie umowy, bo przecież nie podpisałem nowego regulaminu?
Jedyne co dostałem do ręki to telefon, umowa, faktura za telefon oraz ulotkę "5 cięć".

p.s. dowiedziałem się również, że mogę zażądać w salonie plusa okazania mi podpisanej kopii załącznika z nowym regulaminem. Co gdy moja pamięć zawiedzie i jednak złożyłem podpis na 1 egzemplarzu załącznika? Przecież powinienem podpisać się na wszystkich kopiach, a tego na pewno nie zrobiłem.

#337371  autor: ywis
 26 maja 2009, 08:01
Jeśli nie złożyłeś podpisu pod nowym regulaminem w momencie podpisywania umowy z Plusem, to owszem przysługuje Ci prawo wypowiedzenia umowy bez ponoszenia kary umownej o jakiej mowa w regulaminie, zarówno starym jak i nowym.

Przejdź do Plus i niech Ci pokażą dokument, czy podpisałeś nowy regulamin, natomiast jeśli tego nie zrobiłeś, to możesz rozwiązać umowę, przynajmniej ja to tak widzę.

#337381  autor: kojot78
 26 maja 2009, 09:40
zdaje mi sie ze pytales o to na watku o zmianie regulaminu? ja obstawiam ze jednak bardziej w gre wchodzi jedynie reklamacja i rezygnacja. ale za meczenie pracownikow salonu nie bija;) wiec warto probowac.

#338144  autor: draco86
 30 maja 2009, 01:18
Tak też zrobię, jutro tzn dzisiaj przejadę się do nich, jestem ciekaw kto wygra ;)

[ Dodano: 2009-06-15, 10:52 ]
Sory za post pod postem, ale chciałbym by wskoczył na górę tematów ;)
Więc byłem w punkcie plusa, Pan nie był jakiś niemiły,
pogadałem z nim, potwierdził moją wersję, że powinienem dostać
kopię aneksu do umowy, a jeśli nie dostałem, to oznacza, że go nie podpisałem,
dał mi także pismo dotyczące wypowiedzenia umowy, lecz kazał mi wysłać pocztą.
Skoro liczy się data stempla pocztowego to mi to bez różnicy. Wysłałem.
Dziś dostaję smsa od plusa że moja rezygnacja wiąże się z karą za zerwanie umowy,
był numer po który mam zadzwonić.
Szanowny Pan zaproponował mi rezygnację z wypowiedzenia, na co się nie zgodziłem,
stwierdził, iż system jest nieubłagany i wypowiedzenia są przyjmowane tylko w przypadku
gdy umowa została podpisana przed 4 maja. Zdaję sobie sprawę, że nie podpisując aneksu
mam prawo wypowiedzieć umowę, ale jakie kroki podjąć, bo Plus chce mnie zatrzymać przy sobie?