• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #334599  autor: Solos
 11 maja 2009, 07:28
Witam,

wlasnie przedluzylem umowe w Erze na taryfe Nowa Era i wybralem sobie pakiet blueconnect w telefonie 500MB. Dostalem login i haslo do WLAN, czyli moge laczyc sie ze wszystkimi hotspotami Ery i poki nie przekrocze 500MB, to nic za to - oprocz abonemantu za pakiet - nie place. Ale przeczytalem sobie ostatnio FAQ na stronie erahotspot i tam sa takie punkty/pytania:

"Czy jeśli jestem abonentem Era i korzystam z WLAN w Era to mogę korzystać tylko z dostępu Ery?
Nie. Urządzenia powinny pracować z każdą siecią WLAN.

Jestem abonentem Idei/Plusa - czy będę mógł skorzystać z dostępu WLAN w sieci Era?
Tak."

Czy to oznacza, ze za pomoca tego loginu i hasla, ktore mam od Ery, moge zalogowac sie tez do hotspotow innych sieci i w ramach pakietu 500MB korzystac z nich za darmo, tak jakby to byly hotspoty Ery?

#334602  autor: vinc
 11 maja 2009, 07:51
Jak masz wykupiony pakiet internetowy to dane nie schodzą z tego pakietu podczas połączenia z hotspotem. Po prostu jest darmowy ;) Dane te wykorzystujesz wyłącznie łącząc się przez GSM :)
Solos pisze:Czy to oznacza, ze za pomoca tego loginu i hasla, ktore mam od Ery, moge zalogowac sie tez do hotspotow innych sieci i w ramach pakietu 500MB korzystac z nich za darmo, tak jakby to byly hotspoty Ery?
Nie. Jeśli chcesz korzystać z hotspotów innych sieci musisz wykupić u nich tę usługę...

Obrazek

#334606  autor: Solos
 11 maja 2009, 08:16
vinc pisze:Jak masz wykupiony pakiet internetowy to dane nie schodzą z tego pakietu podczas połączenia z hotspotem. Po prostu jest darmowy ;) Dane te wykorzystujesz wyłącznie łącząc się przez GSM :)
Jestes pewien na 100%? Bo przed przedluzeniem umowy dzwonilem do BOA i pytalem o to - konsultant powiedzial mi, ze polaczenie przez hotspot jest darmowe w ramach pakietu 500MB, czyli tak jakby dane byly odejmowane z pakietu podczas korzystania z hotspotu Ery.

#334607  autor: RM
 11 maja 2009, 08:26
Solos pisze:Jestes pewien na 100%? Bo przed przedluzeniem umowy dzwonilem do BOA i pytalem o to - konsultant powiedzial mi, ze polaczenie przez hotspot jest darmowe w ramach pakietu 500MB, czyli tak jakby dane byly odejmowane z pakietu podczas korzystania z hotspotu Ery.
Jeśli by schodziły z pakietu to po co dostęp do hotspotu ? Nie schodzą.

#334608  autor: Solos
 11 maja 2009, 08:28
No bo niby szybciej niz po 3G :) No ale widac, ze konsultanci Ery powinni jako doszkalanie miec na liscie obowiazkow czytanie forum :) Dzieki.

#334612  autor: matteo
 11 maja 2009, 09:51
Ja bym na takiego p**** od razu skargę walnął.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2009, 13:41 przez matteo, łącznie zmieniany 1 raz.

#334690  autor: thonka
 11 maja 2009, 18:42
forum czytac nie musza. wystarczy ze by poczytali regulaminy poszczegolnych pakietow zamiast mamic ludzi ekstraminutami i innymi dodatkami ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#334848  autor: yagi
 12 maja 2009, 13:41
Solos pisze:No bo niby szybciej niz po 3G :)
Wcale nie, poniewaz z tego co wiem z praktyki to erowskie hot spoty maja limit 1 Mb/s...
matteo pisze:Ja bym na takiego p**** od razu skargę walnął.
1. Bez takich slow.

2. Gdybys pracowal na przyklad od dwoch tygodni i siedzial na partyline zasypywany skarga przy kazdej pomylce to na pewno bylbys szczesliwy... Nie wszyscy od razu wszystko wiedza...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)