• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #33259  autor: qlimax71
 04 gru 2005, 22:22
niedawno zadzwonil do mnie konsultant zeby sie umówić na przedłużenie abonamentu , wiec sie z nim umówiłem , wiec przyjeżdza i cos tam nawija o tym co mi przygotował , ja mówie ze chce nokie 6680 w obecnym abonamencie firma 100 a on ze moze mi go dac za 799+vat :evil: to chyba jakies jaja , tak mysle
znajomy mój dostał ten telefo w takim samym abonamencie 2 mies temu za 299+vat ,

po nieudanej negocjacji zmieniłem zdanie na 6230i , ten zaś zaproponował mi za 299+vat :/

na dodtaek chciałem przedłuzyc abonament na dwa numery , zaś moj znajomy tylko na jeden

wiec o co tu chodzi ?

bardziej sie opłaca zrezygnowac i wziasc taniej tel w innej sieci na takich samych zasadach ale po nizszych cenach , szkoda ze cos takiego ma miejsce bo jestem zadowolony z orange ale nie wezme bylejakiego tel zeby nabic klienta ,

czekam na opinie ....

#33272  autor: Bobb
 05 gru 2005, 00:19
No coz, pierwsza oferta nigdy nie jest satysfakcjonujaca. Musisz ich postraszyc ze chcesz zmieniec operatora i takie tam. Za ktoryms razem dadza Ci dobra oferte...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#33283  autor: Pero
 05 gru 2005, 07:55
mi umowa kończy się 21 stycznia, mam JI50 - zaproponowali mi:
- bez telefonu - JI50 (12 miesięcy) - 70% zniżki na darmowe wieczory i weekendy (9 miesięcy) - 50% dodatkowo z kwoty deklarowanej lub jeden darmowy numer za 4.50 PLN (9 miesięcy) - w zasadzie mógłbym na to przystać

- z telefonem (24 miesiące) - nie ma jeszcze SE k750i (ma być dopiero w styczniu :( ) - JI50 - Motorola V3 za 500 PLN (200 mniej niż w cenniku) - 70% zniżki na darmowe wieczory i weekendy

Więc generalnie wydaje mi się, że nie jest źle - zobaczymy czy jeszcze się odezwą :)
 #33284  autor: kosty
 05 gru 2005, 09:20
qlimax71 pisze:niedawno zadzwonil do mnie konsultant zeby sie umówić na przedłużenie abonamentu , wiec sie z nim umówiłem , wiec przyjeżdza i cos tam nawija o tym co mi przygotował , ja mówie ze chce nokie 6680 w obecnym abonamencie firma 100 a on ze moze mi go dac za 799+vat :evil: to chyba jakies jaja , tak mysle
znajomy mój dostał ten telefo w takim samym abonamencie 2 mies temu za 299+vat ,

po nieudanej negocjacji zmieniłem zdanie na 6230i , ten zaś zaproponował mi za 299+vat :/

na dodtaek chciałem przedłuzyc abonament na dwa numery , zaś moj znajomy tylko na jeden

wiec o co tu chodzi ?

bardziej sie opłaca zrezygnowac i wziasc taniej tel w innej sieci na takich samych zasadach ale po nizszych cenach , szkoda ze cos takiego ma miejsce bo jestem zadowolony z orange ale nie wezme bylejakiego tel zeby nabic klienta ,

czekam na opinie ....
Nie daj się. Gość przegina. 6680 powinieneś dostać za 121 zł brutto a 6630 za zetę + dodatki!
Możesz spokojnie olać tego "konsultanta" i poczekać na telefon od następnego. Cierpliwości. Napewno zadzwonią!
Ilość numerów na koncie nie ma znaczenia. Każdy kiedyś samodzielnie będzie przedłużany.
Aha, 6230i za 1 zł musi być!

#33285  autor: Marcin
 05 gru 2005, 09:35
Daj sobie spokuj z tą "oranżadą".Ja bym na twoim miejscu zachowal numer i przeniusl się do plusa.Teraz plus zwraca "kaucje"za przenoszenie numeru do jego ieci i w dodatku ma dużo lepszą oferte telefonów.Orenge odrazu powiedzial ,że jest operatorem dla bogatych.

#33339  autor: D@rio
 05 gru 2005, 16:21
Ale nie napisales nic o stazu w sieci. O swoich rachunkach, o taryfach na telefonach i ogolnej sytuacji Twojego konta...

P.S
Swoja droga...zapoznaj sie z obecnymi taryfami biznesowymi Ery ;) Moze warto by bylo przejsc :)

#33361  autor: gauri7
 05 gru 2005, 17:34
Witam! A ja dzwoniłem pod *400 a oni mi tam mówią, że Nowy Telefon w Propozycji dostępny jest dopiero od stycznia. Konsultant tłumaczy mi, że wchodzi UMTS, nowe technologie i telefon, który teraz kosztuje np. 300 zł może w nowym roku kosztować 1 zł i że ja mógłbym z tego powodu reklamacje napisać. Natomiast w salonie Orange Nowy Telefon jest dostępny. Już sami nie wiedzą, co robią. Interesuje mnie SE k750i, który w moim wypadku( JI MIX 50 po 12 miesiącach) kosztuje 799zł. Warto?? Czy lepiej poczekać do stycznia?? Pozdrawiam!

#33426  autor: Rokko
 06 gru 2005, 08:54
No cóż wszystkie sieci tak robią. bardziej opłaca sie rozwiązac umowę i brać telefon w nowej ofercie, niż przedłużac umowę. Sieci wolą łowić nowych, niż szanować starych:(