• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #329108  autor: Jedrker
 13 kwie 2009, 20:59
Witam.
Mam kilka wątpliwości odnośnie działania tej usługi.

Aktywowałem sobie wczoraj usługę zatrzymaj czas.
Dodatkowo mam uruchomioną usługę taniej w abonamencie, gdzie minuta rozmowy kosztuje 20 gr. w abonamencie.
Na dniach planuję aktywować jeszcze usługę pakiet rodzinny.
I z tąd mam następujące pytania.

Dzwoniąc do orange mając środki z abonamentu za pierwsze dwie minuty pobierze mi system opłatę 40 gr. (usługa taniej w abo) po czym kolejne 60 mint jest bezpłatne w ramach usługi zatrzymaj czas tak ?
Czy takie połączenia będą taryfikowane cennikiem 55 groszy za minutę i dopiero po 2 minutach za 1,10 reszta połączenia przez godzinę jest bezpłatna ?
Bo z tego co wiem, usługa taniej w abonamencie nie wyklucza się.

Dwa.
Sprawa odnośnie pakietu rodzinnego.
Po wykorzystaniu 300 minut w ramach grupy, każda kolejna rozmowa naliczana jest po stawce 0,10 zł za minutę.
Czy w tym przypadku po dwóch minutach rozmowy w ramach grupy czyli 0,2 zł kolejne 60 minut tego połaczenia jest bezpłatna ?
Bo tak rozumuję to korzystając z usługi zatrzymaj czas ?

Z góry dzięki za rozjaśnienie mi tematu ;]

#329116  autor: kamil1221
 13 kwie 2009, 21:20
Teoretycznie powinno taryfikować za 40gr [taniej w abonamnecie] bo sam regulamin nie określa tego (pewnie dlatego że jest jeszcze napisany pod NTP).

Identycznie jeżeli chodzi o pakiet rodzinny - do tych numerów których będziesz dzwonił będzie taryfikacja 20gr.

Wydaje mi się że nawet na BOKu nie będą na 100% wiedzieć. Dowiesz się tego jak już system wszystko naliczy.

#329119  autor: Jedrker
 13 kwie 2009, 21:25
kamil1221,
czyli teoretycznie w obu przypadkach powinna usługa zatrzymaj czas zadziałać prawda ?
Coś się miałem jeszcze zapytać odnośnie pakietu rodzinnego ... i zapomniałem :mrgreen:
kamil1221 pisze:pewnie dlatego że jest jeszcze napisany pod NTP
Ja posiadam Orange abonament nie nowy twój plan ;]
Jeśli z pakietu rodzinnego po wykorzystaniu 300 minut w ramach usługi zadziałała by usługa zatrzymaj czas, to by było rewelacyjnie ;]

#329122  autor: kamil1221
 13 kwie 2009, 21:31
Dlatego napisałem, że regulamin jest pod NTP bo nie określa pewnych nowości związanych z OA typu "Taniej w abo."

#329125  autor: Jedrker
 13 kwie 2009, 21:36
kamil1221,
A no tak ;]
i ostatnie już męczące pytanie.
Czy jest gdzieś możliwość sprawdzenia informacji, ile minut pozostało mi w ramach usługi zatrzymaj czas ?
Bo jeśli chodzi o pakiet rodzinny to z tego co pamiętam można ilość minut sprawdzić przez wysłanie smsa, szkoda, że na orange on line nie ma odnośnie tego informacji .

Przypomniało mi się pytanie odnośnie tego pakietu rodzinnego.
Połączenia taryfikowane po wykorzystaniu 300 minut są poza aboanemnt czy w ramach kwoty abonamentu o ile środki takowe jeszcze są ?
Na chłopski rozum powinno liczyć najpierw ze środków w abonamencie, a jak jest naprawdę ?

#329127  autor: kamil1221
 13 kwie 2009, 21:44
Nie ma polecenia do sprawdzenia ile minut zostało w "Zatrzymaj czas" - przynajmniej regulamin nic nie mówi o tym. Widocznie zostaje jedynie *100 i połącznie z BOK.
Kod: Zaznacz cały
5. Grupe Pakiet Rodzinny moga stworzyc co najmniej 2 i nie wiecej niz 4 numery abonenckie w dowolnej dostepnej ofercie dla
Klientów indywidualnych z wyłaczeniem oferty Orange Free, przy czym przynajmniej jeden z numerów musi byc numerem
nalezacym do Abonenta (dalej „własciciel grupy”), z wyłaczeniem Abonentów korzystajacych z ofert mix. W ramach Usługi
przyznawany jest pakiet 300 minut i pakiet 500 SMS-ów na połaczenia i SMS-y dla kazdego numeru abonenckiego
nalezacego do jednej grupy Pakiet Rodzinny w ramach Usługi, do wykorzystania w ramach grupy Pakiet Rodzinny. Po
wykorzystaniu pakietu minut i pakietu SMS-ów, połaczenia i SMS-y realizowane w ramach grupy Pakiet Rodzinny naliczane
sa na podstawie specjalnych stawek, 10gr z VAT za minute połaczenia, 1gr z VAT za SMS i powiekszaja rachunek
telefoniczny Abonenta, który załozył grupe Pakiet Rodzinny, zgodnie z punktem 2. Wyjatek stanowia Abonenci z
wyłaczeniem Abonentów oferty mix, gdzie połaczenia zwiekszaja rachunek telefoniczny Abonenta wykonujacego połaczenie.

#329270  autor: wojtek83
 14 kwie 2009, 15:45
kamil1221 pisze:Nie ma polecenia do sprawdzenia ile minut zostało w "Zatrzymaj czas"
A przez swoje konto abonenckie na orange online nie można tego sprawdzić? Wiem, że usługę można zamówić przez net, wiec może i stan konta...

#329401  autor: Jedrker
 14 kwie 2009, 22:58
wojtek83 pisze:wiec może i stan konta...
ja nie widzę tak żadnej opcji do sprawdzenia minut więc pewnie nie ma takiej opcji.
Co ciekawe, usługa zatrzymaj czas nie wyklucza się z prezentami na zawsze ;))
Dzięki temu pakiet 180 minut z wybranym numerem również pozostanie na dłużej, bo po dwóch minutach pobranych z prezentu włącza się usługa zatrzymaj czas ;]
KOCHAM ORANGE ;)

#329404  autor: kamil1221
 14 kwie 2009, 23:07
Jednak radzę Tobie kontrolować teraz biling czy wszystko jest naliczane po Twojej myśli.

#329629  autor: wojtek83
 16 kwie 2009, 13:27
Jedrker pisze:ja nie widzę tak żadnej opcji do sprawdzenia minut więc pewnie nie ma takiej opcji.
Hmm, no widocznie można tylko zamówić online, a "monitorować" już nie ;) Może w takim razie można to sprawdzić poprzez wybranie jakiegoś kodu na klawiaturze...nie wiem...
 #332135  autor: ~R
 27 kwie 2009, 23:12
Jedrker pisze:
Dzwoniąc do orange mając środki z abonamentu za pierwsze dwie minuty pobierze mi system opłatę 40 gr. (usługa taniej w abo) po czym kolejne 60 mint jest bezpłatne w ramach usługi zatrzymaj czas tak ?
NIE :)

kolejne 58 min jest za darmo 2 pierwsze minuty rozmowy są płatne wg stawki.