• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#331552  autor: tomko111
 25 kwie 2009, 09:40
Prezesek pisze:northwest Zadzwoń pod *500 i zmniejsz abonament, operacja bezpłatna. Tylko możliwe, że w maju bedziesz miał jeszcze ten wyższy abonament, ponieważ takie operacje powinno zgłaszać sie 14 dni przed nowym okresem rozliczeniowym. Specjalnie przed chwilą zadzwoniłem do PLAY ponownie w tej sprawie i usłyszałem to samo: MOŻNA WRACAĆ NA LAJTA Z WYŻSZYCH ABO, PONIEWAZ TY NA NIEGO PODPISAŁEŚ UMOWĘ I TO SIE LICZY. Pani w BOK'u powiedziała, że na te regulaminy mam nie patrzeć... i jest możliwośc wrócenia... Już chyba z 5 osoba mi tak powiedziała z PLAY
Dzwoniłem do BOKU i nie ma możliwości przejścia na niższy abonament. Tak mówią konsultanci, tak jest napisane w regulaminie, sam chciałem zmienić i nie można.

#331569  autor: Prezesek
 25 kwie 2009, 11:26
Również dzwoniłem do BOK'u! I to dzisiaj 3 razy, specjalnie w tej sprawie... Ostatnio byłem w Germanos i również zostałem tak poinformowany.... Burdel w PLAY... Nie wiem zaraz pisze do Gruszki, bo juz mnie to wkurza.

#331614  autor: Jedrker
 25 kwie 2009, 15:07
tomko111 pisze:Jedrker, to dlaczego BOK mówi zupełnie coś innego? Ja podpisywałem umowę na Lajta i zwiększyłem abonament też na Play Abonament 50, chciałem znowu zmienić na Lajta około miesiąc temu i powiedzieli, że można tylko zwiększyć.

Ale w sumie to jest bezsensu. Widzę, że wszedł teraz pakiet SMSów do One 45, czy więc mogę przejść na Lajta a potem zmigrować na One Play 45? I czy jeżeli wszedłby jakiś One Play 30 w życie to mogę przenieść się na niego?

EDIT: Chciałem się upewnić i przed chwilą zadzwoniłem do BOK. Usłyszałem: nie ma możliwości przejścia na mniejszy abonament, może jedynie wybrać pan Play Abonament 70, lub Play one 65 jeżeli posiada pan taryfę Play Abonament 50. :|
zastanowiłeś się co piszesz w ogóle ?
"nie ma możliwości przejścia na mniejszy abonament, może jedynie wybrać pan Play Abonament 70, lub Play one 65 jeżeli posiada pan taryfę Play Abonament 50."
I co jak zmienię na 70, to potem nie mogę wrócić do abo 50, bo nie mogę zmniejszyć kwoty abonamentu ?
To już nawet nie brzmi logicznie ...

Załóżmy na to podpisujesz umowę na OP 65, zwiększasz abo na OP95 powiedzmy, możesz spokojnie później wrócić do 65. Nie możesz jedynie zmniejszyć abonamentu poniżej tego, który miałeś w umowie....
Proste, więc na tym przykładzie nie można zmienić abo na OP 45 ...

Wg. twojego toku myślenia : podpisałem umowę rok temu na abo 40 , po jakimś czasie zmieniłem abo na starą 150, i co nie mogę już zmniejszyć abo ?
Zastanów się co piszesz ...

---------------------
" No ale tak to jest jak sie opieram na wypowiedziach BOKU."
---------------------
No własnie, a ja zmieniałem abonament , więc wiem lepiej ....
Tylko nie miałem lajta, ino też starą 40 promocyjną.
Zmieniałem abo na wyższe ze starej oferty, i obecnie powróciłem do starej 40, czyli defakto zmieniałem aboanemnt na niższy ....

Jak ktoś chce zmienić abo na lajta z play abo(z one play się nei da) i podpisywał umowę na lajta, może to zrobić !

d@@a jest zmoczona jedynie przy migracji ze starych ofert na nowe OP.
Bo jak już powiedziałem wcześniej, nie ma możliwości powrotu z one play na lajta.

#331617  autor: tomko111
 25 kwie 2009, 15:13
Jedrker, regulamin też kłamie?
W Okresie Zastrzeżonym Abonent może zawsze zwiększyć wartość swojego Abonamentu, wybierając jeden
z Abonamentów dostępnych w Ofercie Play Abonament. Po zwiększeniu wartości Abonamentu, Abonent będzie
mógł wybrać niższy Abonament po upływie Okresu Zastrzeżonego, przy czym wybór Play Abonament 30 będzie
możliwy tylko w okresie obowiązywania oferty „Play Lajt”.
W Okresie Zastrzeżonym Abonent nie może zmniejszyć wartości swojego Abonamentu

#331620  autor: kowcio
 25 kwie 2009, 15:21
Panowie, ostudźcie troszkę emocje. Uważacie, że warto jest się kłócić nt. jakiegoś regulaminu? Wg mnie nie, więc nie psujcie atmosfery. Wszystko można sobie wyjaśnić na spokojnie.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2009, 15:43 przez kowcio, łącznie zmieniany 1 raz.

#331621  autor: Jedrker
 25 kwie 2009, 15:25
tomko111 pisze:W Okresie Zastrzeżonym Abonent nie może zmniejszyć wartości swojego Abonamentu
w sensie takim, że jak podpisujesz umowę np. na op 65, to w trakcie trwania umowy nie możesz zmniejszyć abonamentu poniżej 65.
Można jedynie zwiększyć abonament na np. op 145 po czym po paru miesiącach spokojnie wrócić do op 65 czyli do stawki wyjściowej.

#331622  autor: tomko111
 25 kwie 2009, 15:40
Jedrker, drugi telefon do boku przed chwilą: NIE MA MOŻLIWOŚCI przejścia na abonament Play Lajt, jedynie na większe. Odpuszczam, bo nie mam zamiaru prowadzić dalszych dywagacji z Tobą na temat zmniejszenia abonamentu, w regulaminie wyraźnie jest napisane, że nie można, BOK tak samo mówi. Skończyłem.

#331625  autor: Prezesek
 25 kwie 2009, 16:09
Wcale, że nie! BOK mówi co innego... Dzwoniłem dzisiaj 3 razy! I Usłyszałem rzeczy sprzeczne z regulaminem......

#331628  autor: Jedrker
 25 kwie 2009, 16:18
Prezesek,
Nie jestem teraz na 100 % pewny, ale wydaje mi się że w tamtym roku na blogu rzecznika Gruszki , Gruszka właśnie pisał o zmianach taryf między play 40 a stary play abo...

Ja wiem, że mozna zmienić abo, bo sam z limitowanej 40 zmieniałem na wyższe, i spowrotem na 40.

#332014  autor: user_delete7
 27 kwie 2009, 18:30
a jak jest z one play 65 moge zmniejszyc abonament na mniejszy w trakcie umowy?? czytajac wasze posty dosc altwo idzie sie pogubic co mozna a co nie :P

#332018  autor: Btk_Tomas
 27 kwie 2009, 18:40
TSB pisze:a jak jest z one play 65 moge zmniejszyc abonament na mniejszy w trakcie umowy?? czytajac wasze posty dosc altwo idzie sie pogubic co mozna a co nie :P
Jak podpisałeś umowę na One Play 65 to nie możesz zmniejszyć w trakcie jej trwania.

#332034  autor: Jedrker
 27 kwie 2009, 19:34
Btk_Tomas,
dokładnie, a jeśli umowa podpisana była na op 45, później zwiększony był abo, to jak najbardziej będzie można wrócić do op 45.
Ale jak Btk_Tomas, napisał
Btk_Tomas pisze:Jak podpisałeś umowę na One Play 65 to nie możesz zmniejszyć w trakcie jej trwania.

#332061  autor: user_delete7
 27 kwie 2009, 20:31
Btk_Tomas pisze:
TSB pisze:a jak jest z one play 65 moge zmniejszyc abonament na mniejszy w trakcie umowy?? czytajac wasze posty dosc altwo idzie sie pogubic co mozna a co nie :P
Jak podpisałeś umowę na One Play 65 to nie możesz zmniejszyć w trakcie jej trwania.
dziekuje wiec pozostaje mi wlaczyc ze starym abonamentem