• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #30780  autor: makabras
 17 lis 2005, 13:26
Witam, na poczatku lutego konczy mi sie umowa w erze.
Mam taryfe moja 40, srednio place po ok 70-80 zl, wszystko w terminie (przez pewien czas mialem nawet polecenie zaplaty:)
Ostatnio zadzwonil do mnie pan i przedstawil nastepujaca oferte:
(interesuje mnie tylko oferta z telefonem)
era clasic 70 min. za 50 zl, przez pierwszy rok podwojny pakiet minut i do tego siemens s65 albo moto v3 za 59zl, a ja na to ze chce np d750 albo cos innego z conajmniej 1mpx aparatem, to zaproponowal mi d750 za 1049zl!! to ja na to, ze np oferta urodzinowa dla nowych abonentow jest duzo korzystniejsza i d750 o 400zl tanszy. a on ze jak nie chce to niech nie podpisuje, tak jakby mi laske robil (tan łaske;)
Czego moge sie spodziewac? i wydaje mi sie ze lepiej jak poczekam blizej konca i napisze rozwiazanie umowy, beda pewnie jakies nowe sluchawki i pewnie rzuca jakas lepsza oferte.
dziekuje za pomoc i opinie

#30946  autor: D@rio
 18 lis 2005, 18:17
Oczywiście, masz jeszcze troche czasu a więc poczekasz. Najważniejsze jest to abys wiedział czego chcesz i twardo trzymał się tego. Spróboj przedstawić im swoja ofertę, nawet jak w tej chwili na nią nie przystaną to być może za miesiąc, dwa już tak ;) Każda sięc ma pare etapów negocjacji a więc myślę że rozsądnie da się dogadać! ;)
Życzę powodzenia! ;)
Napisz kiedyś jak Ci poszło :)

P.S
A myślę że swoją drogą mogą Ci zaproponować jeszcze obniżenie ceny telefonu albo ten rabat na abonament/darmowe minuty zaproponować przez cały okres umowy. Myślę że taka oferta byłaby już godna do wzięcia...ale zobaczymy. Bo przyznam szczerze że masz troszke niskie rachunki jednak cenę którą zaproponowali Ci w przypadku tego Siemens'a albo Motoroli jest całkiem całkiem.
...aaa...i zawsze możesz próbować rezygnować (a nawet wysłać prośbę o rezygnację, ale to dopiero po ukończeniu okresu umowy) albo zapytać o instrukcję aby przenieść numer do innej sieci :D ;)

#31230  autor: pigus
 20 lis 2005, 21:37
z tego co piszesz wynika, że umowe masz zarejstrowaną na firmę - gdyż jedynie w ofercie biznesowej obecnie klienci dostają 2 x więcej minut przez 1 rok umowy w taryfach Era Classic Partner. Fak faktem niektóre telefony są tańsze niż w ofercie swiątecznej, niektóre droższe. S65 w bardzo dobrej cenie, tak samo i V3. S65 juz ma 1,3 MPix. Niestety nie masz możliwości podpisania aneksu na warunkach oferty dla klientów prywatnych, bo - mimo, iż posiadasz teraz taryfę, która występowała na rynku prywatnym - pierwszą umowę podpisywałeś na papiery firmowe i dlatego przy aneksie posiadasz znacznik oferty biznesowej. Owszem istnieje możliwość zmiany znacznika z oferty biznesowej na prywatną - ale o to trzeba się już domagać w BOA 602900.

... U Can More

#31257  autor: makabras
 21 lis 2005, 00:23
no tak jak piszesz umowa byla podpisana na papiery firmowe, a taryfa byla wybrana dla indywidualnych. jak nastepnym razem zadzwonia to zapytam o swoj "znacznik" :) i moze zmienia i zaproponuja cos dla indywidualnych, co do s65 to mialem juz ten telefon przez jakis czas i dlatego wolalbym cos innego. Poki co czekam na kolejne telefony.