• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #299128  autor: xi0nc
 22 lis 2008, 17:47
Witam. Mam takie pytanko.

Ojciec posiada 2 telefony na firme w orange abonamenty kwotowo jakos 30-50zl.
Dzwonili do niego kilka razy z pytaniami czy nie chce moze jeszcze jednego telefonu.
Jako ze konczy mi sie umowa w plusie a interesuje mnie htc diamond pomyslalem ze moze w koncu zmienie siec na orange. zadzwonilem do bok orange ( orange dla firm 250 - czyli jakies 106zl miesiecznie brutto).
Po kilku minutach rozmowy z konsultantka dowiedziaelm sie ze w takiej sytuacji ceny telefonow sa nawet wyzsze niz jakbym zamowil na siebie telefon przez strone orange jako zupelnie nowy klient.

I tu moje pytanie. Czy pani konsultantka chce dostac lepsza premie za "wcisniecie" mi telefonu w normalnej cenie czy naprawde orange nie oferuje nic dla klienta ktory chce wziac na swoje konto trzeci telefon?

Z gory dziekuje za odp.
Pozdrawiam

#299143  autor: Lukaszsz
 22 lis 2008, 19:50
Jak brałem telefony od konsultanta mając juz numery w orange to zawsze dostawałem taką samą ofertę jak w salonie, tyle że było to dla mnie wygodne bo miałem dostawę kurierem i nigdzie nie musiałem chodzić.

Gdybym potrzebował dzisiaj nowy numer to brałbym na orange.pl Masz tańszy telefon + 20% więcej do wszystkich sieci przez rok + wszystkie normalne promocje jak w salonie.

Na infolini to można sie targować jak sie przedłuża, biorąc nowy numer wątpie, ze dadzą coś jeszcze.

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8

#299201  autor: kamil1221
 23 lis 2008, 10:14
Zabawne.

Co to są 3 aktywacje dla Orange ? Inaczej sprawa by się potoczyła, jeżeli twój tata by miał z 30 aktywacji. Ludzie myślą, że jak już maja jeden czy dwa numery w Orange dostaną szał w trampkach przy podpisaniu kolejnej umowy.

Więc odpowiedź brzmi: nie - konsultant nie chce większej prowizji - on mówi tobie o realiach.