• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #267381  autor: Elle
 22 maja 2008, 16:04
Witajcie.

Mam pytanie. Mama ma już jeden numer w orange od ok. 1,5 roku, ale korzysta z niego tata - rachunki ok. 50 - 100 zł miesięcznie. Ostatnio mama postanowiła iść z duchem czasu;) i też chce mieć swoją komórkę z abonamentem ok. 35 zł - nie zamierza dużo rozmawiać (jak będzie w praktyce - zobaczymy).

Czy jako stały klient orange podpisując umowę na kolejny numer na 2 lata może liczyć na jakieś dodatkowe minuty albo rabat na telefon? Czy jest sens negocjować w salonie?:)

Zastanawiam się też nad taryfą (mixy i prepaidy odpadają - doładowanie telefonu przekracza jej możliwości;) - w sumie Plan na rozmowy za 35 zł i Nowy Twój Plan wypadają podobnie - w pierwszym minuta po przekroczeniu abonamentu kosztuje 60 gr, a w drugim jest 10 minut więcej w abonamencie, ale chyba zdecydujemy się na pierwszy.

#267389  autor: JayCee
 22 maja 2008, 16:34
Elle pisze:Czy jako stały klient orange podpisując umowę na kolejny numer na 2 lata może liczyć na jakieś dodatkowe minuty albo rabat na telefon? Czy jest sens negocjować w salonie?:)
Zawsze jesteś traktowany jako nowy Klient bez żadnych sentymentów, niestety nic nie wskórasz. Najlepiej kupować przez e-sklep, zawsze są jakieś bonusy. No i zainteresujcie się usługą Pakiet Rodzinny.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2008, 19:28 przez JayCee, łącznie zmieniany 1 raz.

#267417  autor: Elle
 22 maja 2008, 17:38
No cóż, wielkich nadziei nie miałam. A czy punkty profit naliczone dla pierwszego numeru mogą np. posłużyć do obniżenia ceny telefonu przy podpisywaniu drugiej umowy?

#267420  autor: user_delete3
 22 maja 2008, 17:43
Elle pisze:A czy punkty profit naliczone dla pierwszego numeru mogą np. posłużyć do obniżenia ceny telefonu przy podpisywaniu drugiej umowy?
Z tego co się orientuję to nie. Obniżenie ceny telefonu poprzez punkty profit jest możliwe przy przedłużeniu umowy.

#267421  autor: Jedrker
 22 maja 2008, 17:55
Elle pisze:A czy punkty profit naliczone dla pierwszego numeru mogą np. posłużyć do obniżenia ceny telefonu przy podpisywaniu drugiej umowy?
nie

#267610  autor: Controverse
 23 maja 2008, 20:56
Bzdury gadacie :p
Ostatnio moja mama zamówiła nową aktywację przez telefon i cene telefonu obnizyla sobie punktami PROFIT.

#267611  autor: PingNoMore
 23 maja 2008, 21:05
Ja jak podpisywałem trzecią umowę to dali mi taki bonus, że ręcznie weryfikowali umowę.

#267617  autor: user_delete3
 23 maja 2008, 21:38
Controverse pisze:Ostatnio moja mama zamówiła nową aktywację przez telefon i cene telefonu obnizyla sobie punktami PROFIT.
Nową aktywacje można kupić jedynie w punkcie sprzedaży orange lub poprzez http://www.orange.pl/portal/map/map?noredir=1 . Telefonicznie jest możliwe przedłużenie umowy.
Temat uważam za wyczerpany. Zamykam
Update: Na prośbę usera w celu dodania informacji temat ponownie otwieram.

#268407  autor: Zajcef
 27 maja 2008, 20:30
Elle pisze:No cóż, wielkich nadziei nie miałam. A czy punkty profit naliczone dla pierwszego numeru mogą np. posłużyć do obniżenia ceny telefonu przy podpisywaniu drugiej umowy?
Korzystając z możliwości odpowiedzi rozwinę temat :)

Dla osób, które już mają numer postpaid/mix jest możliwość kontaktu z propozycja Orange i wysyłki nowej umowy - nie przedłużenia. W tym przypadku jest możliwość wykorzystania pkt profit na numerze aktywnym na obniżenie ceny aparatu (dla nowej umowy). Pozostałe bonusy w zależności od oferty są takie same jak na www. W salonie takiej możliwości nie będzie (odjęcie pkt profit). Przelicznik pozostaje taki sam 25 pkt to 1zł mniej w cenie aparatu.

Pozdrawiam.

#288847  autor: hans1054
 17 wrz 2008, 23:33
Witam

Właśnie zdecydowałem się na druga aktywacje lecz bez telefonu tylko sama karta sim

zaoferowano mi aktywacje za 5zł do wykorzystania
50% więcej przez cały okres trwania umowy

Czy mogę coś więcej wynegocjować przy nowej aktywacji

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#288856  autor: kamil1221
 18 wrz 2008, 07:15
Nie.
To nie jest jakaś promocja dla Ciebie tylko normalne warunki przy samej karcie sim.

#288951  autor: hans1054
 18 wrz 2008, 18:40
Witam

Poszedłem do salonu firmowego Orange w celu wzięcia na siebie drugiej aktywacji.

Najpierw konsultantka wyjaśniła mi wszystko co mi w danym abonamencie przysługuje po czym loguje sie na swoje konto.

po 15 minutach na moim koncie nie da sie wziąć drugiej aktywacji i pani prosi mnie żebym przyszedł do godziny czasu bo dealer poinformował ja ze sa przejściowe problemy z kontem. Dealer powiadomił ja ze sa one spowodowane pierwsza aktywacja telefonu przez internet. przyszedłem po 2 godzinach do salonu nie można znów wziąć drugiej aktywacji. Konsultantka dzwoni do dealera i powiedział ze jednak sprawa nie jest tak prosta jakby sie mogła wydawać i raczej te niedogodności moga dopiero zniknąć za jakieś 1 do 3 dni.

Ja mam takie pytanie czy tylko ja ma problem z następna aktywacja jak zamawiałem pierwszy telefon i aktywacje na orange online czy maja go ci co tylko zakładali zamówienia online??

Dla mnie to jest troche dziwne nie sadzicie

Następny problem się pojawił a mianowicie aktywacja euro taryfy(Roaming).

W abonamencie który wezmę sobie za 3 dni konsultantka powiedziała mi ze nie może mi uaktywnić euro taryfy bo nie spełniam wymagań

min 3 miesiące w sieci + opłacone rachunki w terminie

dzwoniłem do bok do 10 konsultantów i powiedziano mi tak ze jeżeli nowy numer będzie na starym koncie to że mieć pan automatycznie włączona eurotaryfe bo jest pan w sieci od 14 miesięcy i ma pan na swoim kocie polecenie zapłaty

I być tu mądry kto ma racje

HELP ME!!!

#297457  autor: kasper
 13 lis 2008, 18:10
Wypowiem sie co do roamingu, jezeli nowa aktywacja zostanie dolaczona do istniejacego konta to bez problemu w BOK wlacza Ci roaming + eurotaryfe :) na 100%