• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #295679  autor: Napster1993
 03 lis 2008, 17:40
Witam dzis (tj. 03.11.09r) wszedla w zycie nowa oferta One Play. Z tego co widze jest ona bardzo fajna. Za 45 zl dostajemy az 100min do wydzwonienia. Wczeniej za 50 zl bylo 70mi. Czy te 100 min sa wymienne na 300sms? czy to jakis haczyk znow bo z tego co sie orientuje 100 min to bardzo duzo jak na 45 zl abonamentu
Ostatnio zmieniony 03 lis 2008, 17:51 przez Napster1993, łącznie zmieniany 1 raz.

#295685  autor: widex
 03 lis 2008, 17:53
Minuty i wiadomości w ramach abonamentu mają taki sam koszt jak poza. Ta ilośc minut to tylko podliczone, aby mieć pogląd na ofertę ;)
 #295688  autor: user_delete48
 03 lis 2008, 18:01
[quote="Napster1993" Za 45 zl dostajemy az 100min do wydzwonienia. Wczeniej za 50 zl bylo 70mi.[/quote]

Wcześniej za 50 zł były 143 minuty do wszystkich w Wielkich Pakietach Złotówek.

#295734  autor: elrond
 03 lis 2008, 20:26
Oferta OnePlay jest dobra i ciekawa i na pewno warto z niej skorzystać.. Na pewno lepsza od nowego play abonamentu czy jak sie to nazywa. Jednak na razie nic nie przebija tego, co mają aboneneci z początku działalnosci Play- w pakietach złotówek było więcej minut i były przeliczalne też na internet.

#295735  autor: Dociekliwy
 03 lis 2008, 20:40
Oferta OnePlay jest kiepska i w ogóle nie interesująca - przepraszam elrond ale musiałem to napisać.

Jedyną słuszną ofertą Play były WPZ. Gdyby chcieli coś ciekawego zrobić, daliby różne stawki Wszyscy/Play. Wtedy taryfa może byłaby atrakcyjna.

Przy standardowej ofercie ale Stałych w ERZE za 45 złotych dają 120 minut. A przecież wiadomo, że można dostać jakąś zniżkę do tego jeszcze.

Tak więc osobiście mam nadzieję, że jak poprzednio - przywrócą WPZ, bo chciałem jeden numer do Play przenieść. A tak - przykro mi, ale zapewne zostanie ERA. :twisted:

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#295740  autor: elrond
 03 lis 2008, 20:53
Dociekliwy pisze:Oferta OnePlay jest kiepska i w ogóle nie interesująca - przepraszam elrond ale musiałem to napisać.
W porządku. Mam na myśli przede wszystkim porównanie tego co jest teraz z ofertą poprzednią. WPZ sam posiadam i jest to bardzo korzystne, choć oferta jest "nierozwojowa", co obserwuje na przykładzie chociażby pakietu intenretowego na którym mi zależało a jest tylko na nowych.
Dociekliwy pisze:Przy standardowej ofercie ale Stałych w ERZE za 45 złotych dają 120 minut. A przecież wiadomo, że można dostać jakąś zniżkę do tego jeszcze.
No właśnie, stałych. Ciężko porównywać przedłużeniówki z ofertami dla nowych klientów.

#295744  autor: Dociekliwy
 03 lis 2008, 20:59
Dociekliwy napisał/a:
Przy standardowej ofercie ale Stałych w ERZE za 45 złotych dają 120 minut. A przecież wiadomo, że można dostać jakąś zniżkę do tego jeszcze.
No właśnie, stałych. Ciężko porównywać przedłużeniówki z ofertami dla nowych klientów.
To prawda, trudno, ale generalnie, myślę, że w 90% przypadków właśnie takie porównanie ma sens. Wystarczy, że zwrócisz uwagę na nasycenie rynku. Tak więc porównanie jest nie jako na miejscu. W końcu coś musi zachęcić ludzi do przeniesienia numeru - czyż nie?

Tak więc podtrzymuję zdanie, że oferta jest kiepska. Z drugiej strony zgadzam się, że WPZ ma swoje wady, ale co musisz przyznać, jest najlepszą ofertą dla ludzi, którzy dzwonią po wszystkich sieciach i odbierają sporo połączeń.

Pozdrawiam 8)

#295965  autor: metpablo
 04 lis 2008, 22:22
Dociekliwy pisze:Oferta OnePlay jest kiepska i w ogóle nie interesująca - przepraszam elrond ale musiałem to napisać.
Oferta ta nie jest taka zła, jeśli wziąć pod uwagę ceny telefonów. Np. w One Play 45 przy umowie na 24 miesiące SE c702 kosztuje 1PLN, podczas gdy u innych operatorów przy podobnym zobowiązaniu trzeba zapłacić jakieś 250PLN.

#295985  autor: Dociekliwy
 05 lis 2008, 07:02
metpablo pisze:
Oferta ta nie jest taka zła, jeśli wziąć pod uwagę ceny telefonów. Np. w One Play 45 przy umowie na 24 miesiące SE c702 kosztuje 1PLN, podczas gdy u innych operatorów przy podobnym zobowiązaniu trzeba zapłacić jakieś 250PLN.
Ale cały czas patrzymy na tą ofertę przez pewien pryzmat - w tym przypadku WPZ. I przy takim spojrzeniu widać, że Play - co zresztą było do przewidzenia - będzie oferował coraz to "gorsze" warunki...

#296006  autor: metpablo
 05 lis 2008, 10:57
Dociekliwy pisze:
metpablo pisze:
Ale cały czas patrzymy na tą ofertę przez pewien pryzmat - w tym przypadku WPZ. I przy takim spojrzeniu widać, że Play - co zresztą było do przewidzenia - będzie oferował coraz to "gorsze" warunki...
A czy w WPZ ceny słuchawek były równie atrakcyjne? Coś za coś, albo masa minut albo fon za zeciaka.
Co nie zmienia faktu, że i ja zaczynam mieć wrażenie, iż oferta Playa się psuje i zrównuje z W3.

#296009  autor: Dociekliwy
 05 lis 2008, 11:09
Ceny słuchawek, o ile pamiętam były bardzo atrakcyjne - szczególnie porównując do cen u W3. A teraz jeszcze w nowym abo podnieśli ceny słuchawek w zbliżonych cenowo abonamentach. Np. F480 podskoczył o 100 pln. Tak dla przykładu...

#296055  autor: tomko111
 05 lis 2008, 14:54
Dociekliwy pisze:Przy standardowej ofercie ale Stałych w ERZE za 45 złotych dają 120 minut. A przecież wiadomo, że można dostać jakąś zniżkę do tego jeszcze.
No właśnie dla stałych, a w Playu każdy dostanie za 45zł, na start 100 minut miesięcznie. :)
Dociekliwy pisze:To prawda, trudno, ale generalnie, myślę, że w 90% przypadków właśnie takie porównanie ma sens. Wystarczy, że zwrócisz uwagę na nasycenie rynku. Tak więc porównanie jest nie jako na miejscu. W końcu coś musi zachęcić ludzi do przeniesienia numeru - czyż nie?
A ja daję głowę, że oferty przedłużeniowe, lojalnościowe Playa będą oczywiście najlepsze spośród 'czech' pozostałych operatorów. :wink:
Dociekliwy pisze:A teraz jeszcze w nowym abo podnieśli ceny słuchawek w zbliżonych cenowo abonamentach. Np. F480 podskoczył o 100 pln. Tak dla przykładu..

Podnieśli tylko w mniejszych abonamentach, od 65zł już jest naprawdę tanio...

Zresztą co tu mówić więcej, oferta Playa jest najbardziej konkurencyjna. Mnóstwo minut do tego telefony multimedialne za złotówkę, za które u innego operatora zapłaciłbyś kilkaset. :)

Sieci są dla ludzi - chcesz - przepłacaj, a ja dam głowę, że za niedługo i tak się przeniesiesz do Playa.. :D

#296093  autor: Marens
 05 lis 2008, 16:45
metpablo pisze:A czy w WPZ ceny słuchawek były równie atrakcyjne? Coś za coś, albo masa minut albo fon za zeciaka.
Co nie zmienia faktu, że i ja zaczynam mieć wrażenie, iż oferta Playa się psuje i zrównuje z W3.
Nie wiem czy mi się dobrze wydaje, czy źle ale Play wycofał Wielkie pakiety złotówek.
Nie mogę znaleźć oferty na www ani w eShopie.

#296097  autor: Dociekliwy
 05 lis 2008, 17:18
tomko111 pisze:
Dociekliwy pisze:A teraz jeszcze w nowym abo podnieśli ceny słuchawek w zbliżonych cenowo abonamentach. Np. F480 podskoczył o 100 pln. Tak dla przykładu..

Podnieśli tylko w mniejszych abonamentach, od 65zł już jest naprawdę tanio...

Zresztą co tu mówić więcej, oferta Playa jest najbardziej konkurencyjna. Mnóstwo minut do tego telefony multimedialne za złotówkę, za które u innego operatora zapłaciłbyś kilkaset. :)

Sieci są dla ludzi - chcesz - przepłacaj, a ja dam głowę, że za niedługo i tak się przeniesiesz do Playa.. :D
Tak, wszystko rozumiem, ale ciągle widzę prawdziwą stronę w którą zmierza Play - w stronę podniesienia cen. A co za tym idzie do zrobienia swoich ofert coraz to bardziej nieatrakcyjnymi. Oczywiście wprost nie powiedzą, ale patrz: Teraz 45 złotych (50 gdy chcesz włączyć ofertę - Zbieraj minuty)100 minut. WPZ 50 złotych 140 minut i Zbieraj Minuty było za darmo. Czyli - de facto - 40 minut mniej za tą samą cenę. I to nazywasz dobrą ofertą? Lepszą niż była?

I odpowiadając na Twoje stwierdzenie - owszem, chciałem przenieść numer do Play. Miałem już upatrzony abonament i telefon. Ale teraz - sprawa przestała być dla mnie opłacalna. W ofercie dla stałych abo - nawet tej podstawowej za średnio 52,50 mam 170 minut do wszystkich. I to jest przepłacanie?

[ Dodano: 2008-11-05, 17:19 ]
Marens pisze:
metpablo pisze:A czy w WPZ ceny słuchawek były równie atrakcyjne? Coś za coś, albo masa minut albo fon za zeciaka.
Nie wiem czy mi się dobrze wydaje, czy źle ale Play wycofał Wielkie pakiety złotówek.
Nie mogę znaleźć oferty na www ani w eShopie.
Tak jak poprzednio - wycofali się z dobrej oferty, ale szybko ją przywrócili. Mam nadzieję, że i tym razem tak się stanie...

#296160  autor: tomko111
 05 lis 2008, 21:02
Dociekliwy pisze:Tak, wszystko rozumiem, ale ciągle widzę prawdziwą stronę w którą zmierza Play - w stronę podniesienia cen. A co za tym idzie do zrobienia swoich ofert coraz to bardziej nieatrakcyjnymi. Oczywiście wprost nie powiedzą, ale patrz: Teraz 45 złotych (50 gdy chcesz włączyć ofertę - Zbieraj minuty)100 minut. WPZ 50 złotych 140 minut i Zbieraj Minuty było za darmo. Czyli - de facto - 40 minut mniej za tą samą cenę. I to nazywasz dobrą ofertą? Lepszą niż była?
Zawsze każda oferta będzie miała wady. Prawda - jest troszkę mniej minut, ale za to masz tańszy internet, płacisz 1,2zł za 1 Mb, a nie 5zł, jak to ma miejsce w taryfie Wielki Pakiet Złotówek, dodatkowo otrzymujesz co miesiąc 500 MINUT do sieci Play i na stacjonarne, które są wykorzystywane na samym początku, przed minutami do wszystkich sieci, dla mnie to rewelacja. Oferty Playa nie są gorsze, wręcz przeciwnie - są ciągle ulepszane, teraz minutę masz za 39gr, czyli aż o 10 groszy taniej. :)
Dociekliwy pisze:Tak jak poprzednio - wycofali się z dobrej oferty, ale szybko ją przywrócili. Mam nadzieję, że i tym razem tak się stanie...
Oferty te nie zostaną już raczej przywrócone, ponieważ teraźniejsze są naprawdę dobre. :wink:

#296570  autor: eryk994
 08 lis 2008, 10:08
aaa wiec play nadal ma najlepsze stawki na rynku ii fony za pare groszy porównajcie sobie głupia n73 w erze i w plusie ww plusie i w erze musimy za nia dac około 300zł w abonamencie 50zł i 55zł a w play'u w 45zł abonamentu mamy ja za 1zł:) wiec jest róznica aaa wogóle to na tym polega ze na poczatku stawki sa bardzo niskie zeby klientów przyciągnac aaaa później rosna zeby mieli na tym jakis zysk ale play mimo iz ''ma niekożystne ceny'' to i tak ma najlepsze oferty na rynku:) ii to sie chyba nie zmieni aa głwónie chodzi mi nawet oo głupie ceny słuchawek iii rozmów po za abonamentem:)

#296838  autor: KuBa23
 10 lis 2008, 13:10
wie ktoś może czy zamawianie przez e-shop i przeniesienie numeru łączy ze sobą zniżki na abo tj 25% zniżki przez 9 miesięcy i 50% przez 6 miesięcy??

#296847  autor: tomko111
 10 lis 2008, 13:56
KuBa23 pisze:wie ktoś może czy zamawianie przez e-shop i przeniesienie numeru łączy ze sobą zniżki na abo tj 25% zniżki przez 9 miesięcy i 50% przez 6 miesięcy??
Gdy kupujesz w Eshopie dostajesz nowy numer - nie ma na razie możliwości kupna abonamentu przez eshop i zachowania swojego starego numeru. Promocje te nie łączą się ze sobą.

#297393  autor: Sławek
 13 lis 2008, 13:41
KuBa23 pisze:wie ktoś może czy zamawianie przez e-shop i przeniesienie numeru łączy ze sobą zniżki na abo tj 25% zniżki przez 9 miesięcy i 50% przez 6 miesięcy??
O co chodzi ze znizka 50% przez 6 miesiecy? Poprosze jakies szczegoly, bo wlasnie bede bral abo w Play :)

#297396  autor: tomko111
 13 lis 2008, 13:52
Sławek pisze:
O co chodzi ze znizka 50% przez 6 miesiecy? Poprosze jakies szczegoly, bo wlasnie bede bral abo w Play :)
Jeżeli przenosiłeś numer od innego operatora i podpiszesz umowę w salonie Play na abonament Play One, to otrzymasz rabat 50% przez 6 miesięcy, jeżeli zamówisz abonament przez e-shop to 25% przez 9 miesięcy. Decyzja należy do Ciebie. :wink: