• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #295446  autor: kuber
 02 lis 2008, 09:38
Witam
Jak naliczany jest internet w erze tzn. czy naliczany jest za czas połączenia czy za transfer ? I ile kosztuje ?

#295449  autor: czemu
 02 lis 2008, 09:46
Czy jest naliczany za czas połączenia, czy za transfer? To zależy...
Ile kosztuje? To zależy...

Jeśli transfer pójdzie po GPRS/EDGE/UMTS itd. to za transfer (i jest małę prawdopodobieństwo żeby Twój telefon był skonfigurowany tak żeby było za czas połączenia, bo to archaiczna i wolna technologia).

Co do cen - w zależności od tego jaką masz taryfę, zerknij w cennik na era.pl.

#295472  autor: kuber
 02 lis 2008, 12:13
Dzięki za odpowiedź. Cenniki sprawdziłem już wcześniej, chciałem się tylko upewnić za co się dokładnie płaci. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy internet w telefonie da się zablokować, bo mam SE k770i i często przez przypadek naciskam guzik od połączenia z internetem.

#295476  autor: czemu
 02 lis 2008, 12:29
Utwórz sobie nowy profil połączeń internetowych i nic w nim nie wpisuj, no i ustaw go jako aktywny. Jak będziesz potrzebował skorzystać z internetu to po prostu zmienisz sobie na właściwy.

Druga opcja (nie polecam, bo kiedyś możesz potrzebować internetu i nie będziesz go miał) - logujesz się na www.i-boa.pl, tam wyłączasz sobie GPRS. Ewentualnie może Ci to zrobić konsultant BOA bądź pracownik punktu Ery.

#295478  autor: kuber
 02 lis 2008, 12:36
Dzięki za odpowiedź. Zadzwoniłem do biura obsługi ery i powiedzieli mi że za pół godziny zablokują mi internet.

#295526  autor: Orfi
 02 lis 2008, 18:14
Sprawdź to jeszcze na i-BOA,bo często się tak zdarza,że mówią,że zablokują a profil działa dalej. Z drugiej strony jak całkiem wyłączysz GPRS, to MMS-y też nie będą działać.

Orfi