• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #292576  autor: kubus181818
 13 paź 2008, 21:19
Witam. Przede mną pierwsze faktura do zapłacenia(era). Stąd też moje pytanie. Czy jeżeli abonament jest zapisany na mnie, to mogę dokonać przelewu z konta mojej żony(oprócz imienia wszystkie dane są takie same)?. Upraszczając pytanie: Czy obcy nadawca może komuś opłacać fakturę, czy może nadawca przelewu musi być tą samą osobą co odbiorca faktury?

Pozdrawiam

#292581  autor: Prometo
 13 paź 2008, 21:34
kubus181818 pisze:Stąd też moje pytanie. Czy jeżeli abonament jest zapisany na mnie, to mogę dokonać przelewu z konta mojej żony(oprócz imienia wszystkie dane są takie same)?.
Tak, możesz. Ja opłacam w taki sposób telefon babci. Telefon jest na babcię a rachunki poprzez polecenie zapłaty z mojego konta płacę ja. Na wszelki wypadek zadzwoń do Ery lub podejdź do ich punktu i zapytaj jaki musisz wypełnić druk.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#292582  autor: szyman12
 13 paź 2008, 21:35
Możesz bez problemu przelać pieniądze z obcego konta. Operator rozpozna Cię po numerze referencyjny czy coś w tym stylu (musisz go wpisać w tytule przelewu), który najczęściej jest na przelewie dostarczonym z fakturą.

Mam nadzieję, że pomogłem :D

#292583  autor: vinc
 13 paź 2008, 21:43
kubus181818 pisze:Czy obcy nadawca może komuś opłacać fakturę, czy może nadawca przelewu musi być tą samą osobą co odbiorca faktury?
Możesz spokojnie dokonywać wpłaty z konta innej osoby. Pamiętaj tylko, że w tytule musisz podać numer danej faktury.

Obrazek

#292585  autor: elrond
 13 paź 2008, 21:50
To ja dodam że w sieciach komórkowych, każdy klient otrzymuje swój unikalny numer konta. Dzięki temu, możesz nawet bez podawania numeru faktury, uiszczać opłaty po prostu zrównując saldo do zera. Dla bezpieczeństwa należy jednak wpisać numer faktury i np. nazwisko abonenta na którego jest telefon. Rachunek może być opłacany co miesiąc z innego konta, ważne tylko żeby wpłaty dokonywać na wyzej wspomniany unikalny numer rachunku, jaki ma każdy abonent.