• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #290232  autor: adiq1033
 27 wrz 2008, 21:12
Witam.

Bardzo zainteresowała mnie oferta abonamentowa "Twoja taryfa" w Orange. O wiele korzystniejsze jest zamówienie jej za pośrednictwem Internetu. Czy ktoś z was wykonywał taką operację ? Ile dni musiałbym czekać na dostarczenie umowy ? Które "prezenty" wg was są najkorzystniej ? Do wyboru mam dwa, przymierzam się do; 400 darmowych SMS-ów do osób w sieci Orange, a także przedłużenie kapitału złotówek.

W ofercie dostępna jest Nokia 3110 Classic za 1 zł. Jednak wymagane jest zamówienie przez sklep internetowy orange.pl.

Jeżeli ktoś wykorzystywał tą formę zamówienia, prosiłbym o podzielenie się swoimi odczuciami oraz sposobem jego realizacji. Dziękuję i pozdrawiam ;-)
Ostatnio zmieniony 01 paź 2008, 23:55 przez adiq1033, łącznie zmieniany 1 raz.

#290285  autor: Kaczy
 28 wrz 2008, 12:45
Kilka opini o funkcjonowaniu i terminach znajdziesz w tym temacie

...::: Made for loneliness :::...

#290623  autor: user_delete48
 01 paź 2008, 10:41
Wg. mnie jeżeli masz dużo ziomków w Orange to bierz Nowy Orange Go - przy doładowaniu 100 zł masz minutę do Orange za 20 groszy sms za 1 gr bez głupich pakietów. Jeżeli masz np. dziewczynę w Orange weź Abo 35 i 2 prezenty: 180 minut z wybraną osobą i 400 sms do sieci. Telefony są zjeba_e i nie ma z czego wybierać - sam chciałem przedłużyć umowę ale nie ma w czym wybierać (chodzi o fony) . Nie ma sensu płacić abona i brać wiejski telefon. Chyba wezmę 50 zł w Playu (143 minuty do wszystkich powinny wystarczyć) i Tobie też polecam - telefony też ciekawe i opłaca się brać. Jeszcze tylko powiem że obecnie mam stary Plan Na Rozmowy który jest bardziej opłacalny niż obecne taryfy - za 55 zł jest 95 minut do wszystkich wymienne na 180 do Orange. Brałem go właśnie w sklepie internetowym i było bez problemu - przyjechał kurier, wziął rachunek za prąd, podpisałem umowę i koniec. Na przesyłkę czekałem niecały tydzień. Można by to przedłużyć ten abon ale fon i tak będzie "gorszy" niż w Playu więc jeżeli za 5 zł mniej na miesiąc mam mieć lepszy fon to wybór chyba jest prosty.

#290626  autor: adiq1033
 01 paź 2008, 11:25
50 zł to zbyt wysoka kwota. Miałem się ograniczyć do 30 zł. Telefon z oferty zostanie sprzedany. 3110 Classic warta jest ok. 250 zł. Dołożę ze swoich resztę i kupię inny. W Orange kuszą mnie dwa darmowe prezenty. Czy te darmowe minuty do sieci Orange, z wybranym numerem są na stałe ? Nie mogę tego sprawdzić, ponieważ ograniczają mnie problemy z Internetem. Obecny post pisany jest z pracowni komputerowej :P

Co w przedziale 20-35 zł może mi zaoferować PLAY w abonamencie ? Chodzi tu głównie o zakup telefonu po niższej cenie i sprzedania go z korzyścią znaczącą :)

#290659  autor: user_delete48
 01 paź 2008, 18:19
Mają abony 20 zł i 40 zł. W 20 złotowym abonie jest Samsung U800 za 150 złotych który jest w miarę - mógłbyś go sobie zostawić.

#290679  autor: przemekk
 01 paź 2008, 20:04
adiq1033 pisze:Co w przedziale 20-35 zł może mi zaoferować PLAY w abonamencie ? Chodzi tu głównie o zakup telefonu po niższej cenie i sprzedania go z korzyścią znaczącą :)
Play zaoferuje Ci to:
http://www.skrzydelko.pl/index.php?m=s& ... u=&p=0&t=0

Skrzydelko.pl - zobacz ile naprawdę kosztuje telefon za złotówkę.

#290706  autor: kamil1221
 01 paź 2008, 23:41
Jak zobaczyłem nawę promocji to zdębiałem "Twoja Taryfa".

Tak na marginesie to ten abonament tak się nie nazywa - poprawnie to po prostu "Orange abonament".

Prezenty są na zawsze - przez cały okres trwania umowy. Możesz sobie raz w miesiącu je zmienić.