• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #289651  autor: elrond
 23 wrz 2008, 18:08
Większość z nas słyszała, lub nawet doświadczyła na własnej skórze cyrków jakie zdarzały się w Play z naliczaniem różnorakich opłat. Sam osobiście nie zauważyłem jakiś specjalnych przekłamań, acz nigdy nie zagłębiałem się w bilingi... ale do rzeczy...

Dziś otrzymałem od Play rachunek, wyjątkowo priorytetem. W kopercie był również list zatytułowany 'WAŻNA INFORMACJA' W którym czytam m.in:
<...> uprzejmie informujemy, iż w wyniku przeprowadzonych przez PLAY działań kontrolnych, zauważyliśmy nieprawidłowości związane z rozliczeniem faktury za Usługi Telekomikacyjne świadczone przez PLAY. Opisana sytuacja dotyczy rozliczeń za transmisję danych. W związku z powyższym postanowiliśmy, iż faktura dołączona do niniejszego pisma zostanie pomniejszona o niepoprawnie naliczone opłaty <...> Za zaistniałą sytuację serdecznie przepraszamy <...>
i info że skorygowana faktura jest już w drodze do mnie.

Czy ktoś jeszcze otrzymał taką niespodziewną wiadomość?

Miejmy nadzieję że to koniec problemów z naliczniem faktur...

#289779  autor: tomko111
 24 wrz 2008, 14:37
Wczoraj dostałem taką samą fakturę wraz z przeprosinami. Ja miałem problem z naliczeniem opłaty za internet, ale wszystko zostało skorygowane. Wielki + dla Playa.

#289786  autor: kamil1221
 24 wrz 2008, 15:10
Ja u siebie czegoś takiego nie zauważyłem by źle mi naliczono internet. Czy może to, dlatego że ciągle jestem zalogowany do nadajników Play.

Jak jest u Was ?

#289810  autor: tomko111
 24 wrz 2008, 17:50
W Katowicach też mamy nadajniki Play i ciągle jestem do nich zalogowanych, a opłatę za internet pociągnęło. :wink:

#289857  autor: saleen
 24 wrz 2008, 22:34
Mój ojciec też to dostał, właśnie przyszła faktura korygująca. No i wynika że bezzasadnie doliczyli mu uwaga 76 groszy :p

#289862  autor: elrond
 24 wrz 2008, 22:56
Ja również dziś dostałem fakturę korygującą i wynika z niej że naliczyli mi o 7,66 zł za dużo... tylko ja nie wiem skąd oni to wzięli. Wogóle wydaje mi się że coś namieszali - faktura która przyszła jako pierwsza jest inna niż w Play24, inna jest ta "niby błędna" i jakoś wyliczyli te 7zł... może uwzględnione były inne miesiące. Ale liczy się to, że po zapłaceniu rachunku, mam nadpłatę czyli 7 zł do przodu :wink:

#289864  autor: vinc
 24 wrz 2008, 23:12
elrond pisze:Ale liczy się to, że po zapłaceniu rachunku, mam nadpłatę czyli 7 zł do przodu
Tak powinno być. Nawet jakbyś składał reklamacje to nawet błędnie rozliczoną fakturę musisz zapłacić. Faktura korygująca jest wystawiana po uznaniu reklamacji... mają na to 30 dni. Niestety :?

Obrazek

#289920  autor: tomko111
 25 wrz 2008, 14:29
Przed chwilą otrzymałem też fakturę korygującą. :)

Dzięki Playu...