• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #275125  autor: Jedrker
 05 lip 2008, 16:52
Witajcie.
Mam małe pytanie związane z pakietem rodzinnym w orange.
Właśnie aktywowałem tą usługę, wszystkie numery wyraziły zgodę na aktywację tego, wysłałem smsa o treści ile na 313, i pisze mi że mam 0 minut do wykorzystania .
To kiedy przyznają mi pierwszy pakiet minut ?

#275160  autor: Kain
 05 lip 2008, 21:55
Usługa wejdzie Ci w życie z nwym okresem rozliczeniowym ,więc wtedy będziesz miał dodane minuty i smsy;)

Samsung R200 -->Sagem myC2-->Siemens CXT70-->SE d750i-->SE k800i--> Samsung E900//SE k7ooi/

:)

#275248  autor: Jedrker
 06 lip 2008, 16:11
a teraz połączenia między tymi numerami jest taryfikowana wg. planu taryfowego ?
I jeszcze jedno pytanie.
Jeden z numerów ma jeszcze wybrane numery, gdzie połączenia są nielimitowane za drobną opłatą, powiedzmy że mama i ja jesteśmy w pakiecie rodzinnym, mama ma dodatkowo wykupiony wybrany numer, gdzie do mnie nie płaci za połączenia, teraz będąc w pakiecie rodzinnym, ja mam 300 minut do wygadania, mama też, po wykorzystaniu tych minut mamie wchodzić powinien wybrany numer ? Czy połączenia ze mną bedą taryfikowane 10 gr za minutę, mimo wybranego numeru ?

#275373  autor: Kain
 07 lip 2008, 12:44
Tak teraz minuty będą taryfikowane wg. planu taryfowego a od nowego okresu rozliczeniowego będą wg. pakietu rodzinnego.
A jeśli masz mamę w pakiecie rodzinnym a ona ma do Ciebie wybrany nr to jej darmowy nr do Ciebie nie będzie działał a połączenia będą liczone od niej do Ciebie po 10gr a sms po 1gr(po wykorzystaniu pakietu) Niestety wybrany nr i pakiet rodzinny nie działają razem.

Samsung R200 -->Sagem myC2-->Siemens CXT70-->SE d750i-->SE k800i--> Samsung E900//SE k7ooi/

:)

#275381  autor: piokuk
 07 lip 2008, 13:14
To co pisze Kain to niestety prawda. Cały ten Pakiet rodzinny to jedna wielka niedoróbka. Podobnie Pakiet rodzinny nie łączy się z usługą Wieczory i weekendy.

#275433  autor: fajnex
 07 lip 2008, 17:49
Mam też pytanie. Czy Pakiet Rodzinny jest w Orange Abonament. Mam wrażenie, że nie. A jeśli nie to niepotrzebna była ta kampania reklamowa Pakietu Rodzinnego skoro mieli wprowadzić nowe taryfy.

Obrazek
Obrazek

#275440  autor: Jedrker
 07 lip 2008, 18:00
fajnex,
jest dostępny w nowych taryfach .
Kain,
dzięki za informację szczegółową, niestety koniec umowy w orange, i oferty nie przedłużę .

[ Dodano: 2008-07-07, 18:03 ]
a i jeszcze jedno pytanie.
Połączenia w pakiecie rodzinnym teraz będą taryfikowane po 10 gr, po przekroczeniu pakietu, ja mam telefon na siebie, a mama i tata oddzielnie. Pakiet rodzinny był właczony na moim koncie abonenckim.
Kto będzie płacił za połączenia te po 10 gr za minutę ?
Dajmy na to że mama wykorzystała pakiet 300 minut dzwoniąc do osób z grupy pakiet rodzinny, następnie wykonuje połaczenia płatne po 10 gr , to te rozmowy będą dopisane do mojego rachunku, czy rodzice w tym wypadku zapłacą za swoje połaczenia na swojej fakturze ?

#275578  autor: JayCee
 07 lip 2008, 23:09
Jedrker, wszystkie opłaty "ponad pakiet" będą doliczone do twojego rachunku jeśli jesteś administratorem.