• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #270643  autor: petertabak
 10 cze 2008, 15:28
Witam, mam telefon V6 Maxx od jakiegoś tygodnia jestem troche zielony ... Telefon jest w sieci Play w Abonamencie 30zł i mam takie pytanie :) Czy da sie przeglądac strony internetowe i ile by to kosztowało w sieci Play i czy pociągnie mi z abonamentu czy osobno ...

#270652  autor: annubis17
 10 cze 2008, 17:08
Da sie przeglądać. Ściągnij sobie opere mini. Koszta takie małe nie są ale to zależy ile siedzisz. Kasa jest zabierana z pakietu złotówek

#270659  autor: tomko111
 10 cze 2008, 17:43
annubis17 pisze:Kasa jest zabierana z pakietu złotówek
Oj, tutaj się nie mogę zgodzić. Proszę nie wprowadzać w błąd, jeżeli nie masz potwierdzonych informacji.

petertabak, jeżeli masz NOWY Play Abonament, to cena za korzystanie z internetu dodawana jest do abonamentu!

#270660  autor: petertabak
 10 cze 2008, 18:17
Tak mam Nowy Play Abonament, czyli jak skonfiguruje sobie wszystko to ile by to wyniosło? np. 5 minut przeglądania stron ? I własnie nie wiem jak jest z tym Play Abonament, bo mam jakies minutki do wykorzystania, ale tata ma 40 zł i mu odejmuje kase jak dzwoni i wysyła sms'y a mi kase dodaje jemu idzie od 40zł w dół a mi idzie w góre i nie wiem ile mogę nabic i jak to dalej będzie mam pierwszy miesiąc, czyli jak wysyłam sms'y to dolicza mi do 50zł które płaciłem za aktywacje ...

Nie wiem czy zostałem wprowadzony w błąd przez tego co mi sprzedawał, ale czy sms'y licza sie poza abonamentem a te 30 zł płace tylko za minuty? Bo nie sprawdziłem sobie tego na internecie, bo zawarłem umowe Nowy Play Abonament dopiero jak to weszło...

#270662  autor: elrond
 10 cze 2008, 18:26
petertabak pisze:Tak mam Nowy Play Abonament, czyli jak skonfiguruje sobie wszystko to ile by to wyniosło?
No to dość drogie jest. Za 10KB przesłanych danych płacisz 5gr. Strona pobrana przez operę mini może mieć przeciętnie od 20-60 KB z obrazkami. Jeśli bardzo potrzebujesz tego interetu w telefonie, to polecam Pakiet Player - 30MB za 30 zł. Tak wyjdzie znacznie taniej, w przypadku gdy przez 30 dni zuzyjesz te megabajty. Wkrótce Play ma obniżyć cenę internetu, ale to jak dotąd - nieskonkretyzowane plany.

#270666  autor: petertabak
 10 cze 2008, 18:44
A więc, czy sms'y będa liczone poza abonamentem a to 30 zł to tylko za te minuty?

#270675  autor: Vieslav
 10 cze 2008, 19:13
petertabak pisze:A więc, czy sms'y będa liczone poza abonamentem a to 30 zł to tylko za te minuty?
W Nowy Play Abonament w kwotę abo wliczone są tylko minuty. Reszta, tzn: smsy, mmsy, transmisja danych, roaming, połączenia międzynarodowe itp. są doliczane dodatkowo do kwoty abonamentu. Abonament Play 40 jest nadal pakietem kwotowym, tzn, że przy korzystaniu z różnych usług ściąga $ właśnie z tych 40 zł.
Czyli na "chłopski rozum":
Ty- płacisz miesięcznie 30 zł i dostajsz na konto ileśtam minut, za resztę płacisz.
Tata - płaci miesięcznie 40 zł i dostaje na konto 40 zł które może wykorzystać jak chce.

#271304  autor: annubis17
 13 cze 2008, 20:38
tomko111 pisze:
Oj, tutaj się nie mogę zgodzić. Proszę nie wprowadzać w błąd, jeżeli nie masz potwierdzonych informacji.

petertabak, jeżeli masz NOWY Play Abonament, to cena za korzystanie z internetu dodawana jest do abonamentu!
Ja mam Play abonament z zeszłego roku i mi zabiera wszystko z pakietu złotówek i nie wprowadzam nikogo w błąd bo mam potwierdzone informacje

#271310  autor: Psantic
 13 cze 2008, 20:54
annubis17 pisze:
tomko111 pisze:

Ja mam Play abonament z zeszłego roku i mi zabiera wszystko z pakietu złotówek i nie wprowadzam nikogo w błąd bo mam potwierdzone informacje
i tutaj sie zgodze kolega ma racje w starych planach taryfowych byl apkiet złotowek i interenet byl w ramach abonamentu ( nie liczac taryfy 40)