• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #264818  autor: Zel
 05 maja 2008, 09:03
Witam, w ubiegłym miesiącu przedłużyłem umowę w plusie, na taryfę kubali 40, dostałem jakieś śmieszne 2000 minut na połączenia, co oczywiście mi nijak potrzebne do szczęścia, chciałem tylko jeden darmowy numer ;) No to mi pani powiedziała, że jest do aktywacji wybrany numer za 10zł. No to go wziąłem. Moje pytanie, czy smsy też mam darmowe? Bo jest napisane wszędzie, że połączenia krajowe, a to też nijak się tyczy mnie, bo więcej pisze.

A no i dopiero dzisiaj się skapnąłem o tym. Mogę to jeszcze wziąć? Czy to tylko przy podpisywaniu umowy? I to same pytanie, smsy też darmowe?

Do punktu plusa mam daleko i mi się nie chce ruszyć, a zanim się powykłócam chce w ogóle wiedzieć, czy jest o co ;)

#264819  autor: Kaczy
 05 maja 2008, 09:33
Zel pisze:Czy to tylko przy podpisywaniu umowy? I to same pytanie, smsy też darmowe?
Ten pakiet obejmuje tylko nielimitowane rozmowy. Smsy schodzą z pakietu bezpłatnych minut/sms`ów.
Ten pakiet powinno sie dać wykupić za 10 zł / m-c.
Ewentualnie można złożyć reklamacje i prosić o anulowanie pakietu 2000 minut na rzecz darmowego numeru. Ale długo będziesz czekać i nikt nie gwarantuje Ci, że zmienią Ci ten pakiet.

...::: Made for loneliness :::...

#264832  autor: biricchina
 05 maja 2008, 10:35
Nie możesz wziąć tamtego pakietu, ponieważ tamta umowa jest umową na 12 m-cy bez wymiany aparatu telefonicznego. Polega na tym, że podpisujesz umowe przy taryfie np. Kubali40 i do tego przez 12 m-cy masz 1 darmowy numer, ale też na rozmowy, nie na sms'y.

Ty podpisałeś umowe, gdzie promocją było dodatkowe 2000 minut miesięcznie i nie ma możliwości zmiany pakietu promocyjnego. Za to tak jak Ci powiedziano możesz uruchomić sobie pakiety za 10zł, które są dostępne przy Taryfie Kubali.

#264837  autor: dechomenon
 05 maja 2008, 10:44
warto dodać, ze te 2tys minut schodzą po wykorzystaniu z minut abonamentowych czyli w twoim przypadku po wykorzystaniy 60min do wszystkich sieci,

#265002  autor: Zel
 06 maja 2008, 09:25
A istnieje obecnie jakas oferta, nawet na karte, ktora na to pozwala? :) Tzn. ze chce miec darmowe polaczenia i smsy :P Moj kolega ma cos takiego w mixie od roku, ale nie wiem czy to jeszcze obowiazuje ..

#265098  autor: basiulenkaa
 06 maja 2008, 20:14
Zel pisze:A istnieje obecnie jakas oferta, nawet na karte, ktora na to pozwala? :) Tzn. ze chce miec darmowe polaczenia i smsy :P Moj kolega ma cos takiego w mixie od roku, ale nie wiem czy to jeszcze obowiazuje ..
Takie coś obowiązuje w MixPlusie.
Płacisz 10zł na miesiąc i masz darmowe rozmowy i SMSy do jednego numeru w sieci.
Ale tutaj byś musiał się wiązać umową.

...

#265606  autor: INTRO
 10 maja 2008, 22:59
Witam, no i od 9 maja korzystam z taryfy Kubali 55 i promocji długie rozmowy w sieci, aktywowałem sobie promocje Wybrany Numer, poprzez wysłanie wiadomości sms,( probowałem przez EBOKa, ale w dodawaniu i usuwaniu pakietów, nie było takiej możliwości, niewiem dlaczego), Po wysłaniu smsa Plus mi przysłał smsa, że zlecenie dla numery tego i tego zostało przyjęte, usługa będzie włączona od jutra, następnego dnia rano sprawdzam mój darmowy numer wysyłając smsa o treści lista na nr 8787, raport przychodzi że wiadomość dostarczono, ale żadnego smsa od Plusa z informacją o darmowym numerze nie dostałem, kilka razy prółbowałem w ciągu dnia ale nadal żadnego odzewu ze strony Plusa. Wieczorem zalogowałem się na eboka, ale tam też żadnej informacji o moim darmowym numerze nie znalazłem, więc pozostała mi ostatnia możliwość sprawdzenia, czy mam aktywny wolny numer, zadzwoniłem pod wszkazany numer trochę pogadałem, i za kilka minut zalogowałem się do eboka, żeby sprawdzić , czy zeszło za rozmowę z pakietu minut wliczonych w abonamencie, okazało się, że nic nie zeszło wszystko było tak jak jest, czyli teoretycznie wygląda to tak, że ten wybrany numer jest aktywny, tylko nie mam żadnego oficjalnego potwierdzenia, że on faktycznie jest aktywny, czy któś może mi powiedzieć czym to jest spowodowane, swobodniej bym się czuł gdybym miał oficjalne potwierdzenie. Z góry dziękuję za odpowiedź.

#265610  autor: dechomenon
 10 maja 2008, 23:17
boże ale masz mega problem, zadzwoń pod 2601 i poczujesz się swobodnie, skąd my mamy niby wiedzieć czy akurat tobie została aktywowana ta usługa....

#265615  autor: INTRO
 10 maja 2008, 23:34
Faktycznie najlepszym sposobem potwierzdenia byłby telefon do konsultanta, ale może któś z was też miał podobny problem, jak aktywował wybrany numer.