• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #264304  autor: arczello
 30 kwie 2008, 19:01
Witam.

22 kwietnia 2008 roku podpisałem cesję (z datą 18.04.2008) z firmy na osobę (na mnie). Była to taryfa BiznesKlasa 30.
Zmieniłem też numer telefonu. Z dniem dokonania cesji nastąpiła
zmiana taryfy na Kubali.
Jednak na firmę przyszła jeszcze jedna faktura na normalną comiesięczną kwotę BiznesKlasy za okres od 17.04.2008 do 16.05.2008, wystawiona
również 18tego kwietnia.
Wystawili tą fakturę przed wejściem cesji w życie na usługi których już nie ma i na numer który jest nieaktywny.

Wie ktoś może, czy muszę to zgłaszać telefonicznie do BOK czy sami przyślą mi skorygowaną fakturę, a obecny rachunek mogę olać?

Nie chce mi się do nich dzwonić i o to pytać, bo już mi nabili trochę kasy za połączenia z konsultantami.

#264308  autor: Kaczy
 30 kwie 2008, 19:25
arczello pisze:22 kwietnia 2008 roku podpisałem cesję (z datą 18.04.2008)
Na pewno wszystko jest z tym zdaniem OK. Podpisałeś cesję z wcześniejszą datą?
Poza tym napisz kiedy w końcu była podpisana cesja. Kiedy masz okres rozliczeniowy i kiedy została zrealizowana cesja. W wielu przypadkach cesja wchodzi w życie nie w momencie podpisania cesji, a kilka dni później.

...::: Made for loneliness :::...

#264319  autor: arczello
 30 kwie 2008, 21:32
By spisać cesję przyszedłem 17-go kwietnia do mPunktu. Powiedzieli mi, że to bardzo dużo roboty i że najwcześniej będzie na jutro (18.04). Skserowali dokumenty i miałem czekać na telefon.
18-go zadzwonili, że można przyjść i podpisać. Akurat nie mogłem i przyszedłem 22go. Na papierach był 18-ty kwietnia i taką datę kazali wpisać przy podpisie.
23-go kwietnia cesja weszła w życie. Tego samego dnia złożyłem wniosek o zmianę numeru. Zmienił się o północy, następnego dnia.

Gdy tel. był na firmę okres rozliczeniowy był od 17-go do 16-go.
Gdy cesja i Kulaba40 weszła w życie okres zmienił się na od 25-go do 24-go.