• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #263462  autor: adalis
 23 kwie 2008, 19:00
Witam
Wiem, że kiedyś była taka możliwość skorzystania z abo. 10zł... W salonie orange twierdzą, że nadal można skorzystać z takiej oferty a pod *100 powiedziano, że tej oferty już nie ma. Wiec jak to jest, ktoś może wie?

Pozdrawiam ;)
Obrazek

#263465  autor: przemekk
 23 kwie 2008, 19:22
Z tego co się orientuję, to rzeczywiście nie ma takiej oferty.
Najtańszy abonament jaki możesz mieć w Orange to abonament w Nowym Twoim Planie za 25 zł.

Skrzydelko.pl - zobacz ile naprawdę kosztuje telefon za złotówkę.

#263467  autor: pff
 23 kwie 2008, 19:37
z tego co ja wiem to jest tylko trzeba podpisać umowę na czas nieokreślony. nie przysługują Ci wtedy żadne profity i nie możesz w ramach tego kupić telefonu.

zresztą skoro w salonie tak twierdzą to idź i podpisz wycofać Ci tego nie będą mogli :mrgreen:

a znam taki przypadek nawet że miał ktos kwotę zobowiazania 25 zł. Wszyscy i na wszytko 10 zł + wybrany numer 15 zł :D to jest niemożliwe ale ktoś w salonie się machnął, system to zatwierdził i ma tak :)

plasticzkom stop :D

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#263476  autor: lukaszw
 23 kwie 2008, 19:55
No i jest również oferta mix za 10 zl

#263491  autor: mikage1
 23 kwie 2008, 20:46
Zajrzyj do cennika NTP

http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 631957.pdf

albo tu:

http://www.orange.pl/portal/map/map/off ... 8976408044

Wszyscy i na wszystko zaczyna się od opcji 10 PLN - a umowę podpisujesz na czas nieokreślony i bez telefonu...

[ Dodano: 2008-04-23, 20:48 ]
jest chyba tylko jeden problem - zdaje się, że nie można na tą opcję przejść z wyższego abonamentu - tylko z nowym numerem albo przy migracji z prepaida

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#263493  autor: Klusek
 23 kwie 2008, 21:00
mikage1 pisze:Zajrzyj do cennika NTP

http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 631957.pdf

albo tu:

http://www.orange.pl/portal/map/map/off ... 8976408044

Wszyscy i na wszystko zaczyna się od opcji 10 PLN - a umowę podpisujesz na czas nieokreślony i bez telefonu...

[ Dodano: 2008-04-23, 20:48 ]
jest chyba tylko jeden problem - zdaje się, że nie można na tą opcję przejść z wyższego abonamentu - tylko z nowym numerem albo przy migracji z prepaida
W teorii wszystko wygląda pięknie, ale wystarczy zajrzeć do regulaminu świadczenia usług.
Abonent musi wybrać jedną z opcji usługi Wszyscy i na Wszystko o wartości nie mniejszej niż 25 zł lub jedną z opcji usługi Orange i
Stacjonarne o wartości nie mniejszej niż 25 zł, chyba, że oferty promocyjne stanowią inaczej

Obrazek
Obrazek

#263528  autor: mikage1
 24 kwie 2008, 00:07
może faktycznie była to oferta promocyjna - nazywało się to bodajże "Starter 10", może teraz dostępna jest pod inną nazwą...

#263559  autor: adalis
 24 kwie 2008, 11:48
Czyli tak naprawde to przy podpisywaniu umowy okaże się dopiero czy jest taka możliwość albo nie...

Pozdrawiam ;)
Obrazek

#263577  autor: mikage1
 24 kwie 2008, 13:38
na to wychodzi... (bo na www nie można nic znaleźć)

#263672  autor: Zajcef
 24 kwie 2008, 21:07
adalis pisze:Czyli tak naprawde to przy podpisywaniu umowy okaże się dopiero czy jest taka możliwość albo nie...
Nie do konca. Na stronie internetowej niestety tych informacji nie ma, albo sa "lekko" nieaktualne. Oferta nazywa sie/nazywala sie "Starter 10".
Jedyny regulamin, ktory udalo mi sie odgrzebac Ech link nie dziala, podam sciezke na stronie

POMOC -> Oferty Archwialne -> Cenniki uslug -> Klient Indywidualny-> Twoj Plan -> regulamin/cennik startera 10.

Z tego co mi wiadomo, a potwierdzic bede to mogl dopiero jutro na 100% JEST mozliwosc podpisania umowy na czas nieokreslony wlasnie w tej ofercie. Dlatego tez wyzej cytowany regulamin (minimalna kwota 25) nie odnosi sie do startera 10, bo jest to traktowane jako osobna oferta. Owszem, mozna zmienic na Nowy Twoj Plan (wlasnie ten zaczyna sie od 25), a powrotu nie bedzie, jak wspomnieli poprzednicy. Nie sadze zeby operator strzelil sobie gola, bo praktycznie w kazdej z ofert umozliwia podpisanie umowy na czas nieokreslony. Z archiwalnych dla klientow indywidualnych chociazby Jedna Idea 10, Jedna Idea Mix 10, Twoj Mix 10, Starter 10 (chyba nawet nazwa do tej pory sie nie zmienila). Obecnie Nowy Twoj Mix 10 itp ...

Pozdrawiam.

#263719  autor: przemekk
 25 kwie 2008, 07:58
Zajcef pisze: Z tego co mi wiadomo, a potwierdzic bede to mogl dopiero jutro na 100% JEST mozliwosc podpisania umowy na czas nieokreslony wlasnie w tej ofercie. Dlatego tez wyzej cytowany regulamin (minimalna kwota 25) nie odnosi sie do startera 10, bo jest to traktowane jako osobna oferta.
Wydaje mi się, że "Starter 10" jest ofertą nieaktualną, ponieważ:
- jest to oferta archiwalna
- była to oferta promocyjna w ramach oferty "Twój Plan", która już dostępna nie jest

Skrzydelko.pl - zobacz ile naprawdę kosztuje telefon za złotówkę.

#263844  autor: Zajcef
 25 kwie 2008, 20:32
przemekk pisze:
Zajcef pisze: Z tego co mi wiadomo, a potwierdzic bede to mogl dopiero jutro na 100% JEST mozliwosc podpisania umowy na czas nieokreslony wlasnie w tej ofercie. Dlatego tez wyzej cytowany regulamin (minimalna kwota 25) nie odnosi sie do startera 10, bo jest to traktowane jako osobna oferta.
Wydaje mi się, że "Starter 10" jest ofertą nieaktualną, ponieważ:
- jest to oferta archiwalna
- była to oferta promocyjna w ramach oferty "Twój Plan", która już dostępna nie jest

Już mam pełne info. Oferta jak najbardziej jest dostępna. Znalazłem również sam regulamin z dnia 17.XII.2007. Wkleje poniżej, może sie nikt na mnie nie obrazi :)

oferta promocyjna „Starter 10”
obowiązuje od 17 grudnia 2007 r. do odwołania
„Starter 10” ( „Promocja”) to oferta promocyjna dostępna wyłącznie wraz z zawarciem umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych („umowa”) w ofercie Nowy Twój Plan.
jak włączyć?
1. Aby skorzystać z Promocji wystarczy zawrzeć umowę na czas nieokreślony w ofercie Nowy Twój Plan i zrezygnować z zakupu telefonu w cenie promocyjnej oraz aktywacji usług podstawowych w ofercie Nowy Twój Plan.
co można dostać?
2. W Promocji dostępna jest aktywacja w ofercie Nowy Twój Plan z minimalną kwotą zobowiązania 10 zł i usługą „Starter 10” („Usługa”).
3. W Promocji nie jest pobierana opłata za przyłączenie do Orange (300 zł).
jak korzystać?
4. Z Usługi korzysta się na zasadach określonych w Cenniku usług podstawowych w ofercie Nowy Twój Plan dla usługi Wszyscy i na Wszystko 10.
5. W czasie korzystania z Usługi nie ma możliwości włączenia usług podstawowych.
6. Usługę można bezpłatnie zmienić na usługę Wszyscy i na Wszystko lub Orange i Stacjonarne w ofercie Nowy Twój Plan o wartości, co najmniej 25 zł, przy czym zmiana jest nieodwracalna.
7. Po dokonaniu zmiany, o której mowa w pkt 6., można włączać inne usługi podstawowe zgodnie z zasadami komponowania oferty Nowy Twój Plan.
ile to kosztuje?
8. Aktywacja numeru abonenckiego w Promocji kosztuje 50 zł, z czego 25 zł można wykorzystać na usługi w ofercie Nowy Twój Plan do końca pierwszego okresu rozliczeniowego (zgodnie z Cennikiem usług podstawowych w ofercie Nowy Twój Plan).
9. Korzystanie z Usługi kosztuje 10 zł miesięcznie.
10. Wszelkie opłaty w Usłudze są równe opłatom w usłudze Wszyscy i na Wszystko 10.
dodatkowe informacje
11. W Promocji nie ma możliwości zakupu telefonu w cenie promocyjnej.
12. W pozostałym zakresie do Promocji stosuje się Ogólne warunki świadczenia usług telekomunikacyjnych w ramach oferty Nowy Twój Plan, Nowy Twój Mix, Plan Na Rozmowy i Orange Music Mix, Cennik usług podstawowych w ofercie Nowy Twój Plan, Cennik usług dodatkowych w ofertach Nowy Twój Plan, Nowy Twój Mix, Plan Na Rozmowy oraz Orange Music Mix oraz Regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych w sieci telekomunikacyjnej GSM 900/1800 i UMTS przez spółkę pod firmą Polska Telefonia Komórkowa Centertel Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z dnia 19 września 2005 r.

Niestety na www nie udało mi sie tego znaleźć. Także w zasadzie ten regulamin niczym sie nie różni prócz zapisów twoj plan -> nowy twój plan. W ramach startera 10 min 0,75 gr jak w nowym twoim planie wszyscy i na wszystko. Nie jest możliwa migracja, a jedynie nowa aktywacja ze starterem 10.
Nazwa promocji nie uległa zmianie ;-) Dla zainteresowanych regulamin posiadam w pdf.

#263845  autor: mikage1
 25 kwie 2008, 20:41
czyli jednak dobrze myślałem, że to jest dostępne :)
i dobrze pamiętałem (to jeszcze z czasów jednej idei), że może to być tylko nowa aktywacja

ale w sumie nawet z wyższego abo być może da się przejść - otóż ja aktywowałem jeszcze za czasów jednej idei taki abo po przejściu z popa - więc być może teraz też by się dało zmigrować z wyższego abo do prepaida i potem (bodajże po upływie minimum 3 miesięcy) z prepaida przejść na tą dziesiątkę...

#263851  autor: Zajcef
 25 kwie 2008, 21:06
mikage1 pisze:czyli jednak dobrze myślałem, że to jest dostępne :)
i dobrze pamiętałem (to jeszcze z czasów jednej idei), że może to być tylko nowa aktywacja

ale w sumie nawet z wyższego abo być może da się przejść - otóż ja aktywowałem jeszcze za czasów jednej idei taki abo po przejściu z popa - więc być może teraz też by się dało zmigrować z wyższego abo do prepaida i potem (bodajże po upływie minimum 3 miesięcy) z prepaida przejść na tą dziesiątkę...
Z wyższego na pewno nie, nawet po zakonczeniu umowy, z prepaida znalazlem cos takiego w regulaminie prostego przejscia na mix/abo.

„Proste przejście na mixa lub abonament” to oferta promocyjna („Promocja”) dostępna dla Użytkowników, którzy dla danego numeru
abonenckiego zmieniają swój status na Abonenta podpisując stosowne oświadczenie oraz zawierając na piśmie umowę o świadczenie usług
telekomunikacyjnych na czas określony w ofercie Nowy Twój Plan, Orange Premium, Plan Na Rozmowy albo Nowy Twój Mix.

#263852  autor: adalis
 25 kwie 2008, 21:12
Wielkie dzięki za pomoc :smt023

Pozdrawiam ;)
Obrazek

#263853  autor: mikage1
 25 kwie 2008, 21:23
ja się nie upieram, że na pewno, ale tak zrobiłem jeszcze w jednej idei - dlatego być może teraz też się da (nie bezpośrenio, tylko wyższy abo :arrow: prepaid :arrow: abo 10)

#263855  autor: Zajcef
 25 kwie 2008, 21:25
mikage1 pisze:ja się nie upieram, że na pewno, ale tak zrobiłem jeszcze w jednej idei - dlatego być może teraz też się da (nie bezpośrenio, tylko wyższy abo :arrow: prepaid :arrow: abo 10)
Takich sposobów nie próbowałem :) Co do migracji z prepaida.....sam nie wiem, nie chce palnąć ;-) . No, ale pytanie nie dotyczyło migracji z prepaida :lol:

#263869  autor: mikage1
 25 kwie 2008, 23:07
owszem, ale tu chodziło o pokazanie alternatywnej mozliwosci rozwiązania problemu