• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #258714  autor: arczello
 27 mar 2008, 19:30
Witam.

Czy w przypadku kiedy podczas trwania umowy w Plusie (na firmę), gdy firma przestaje istnieć to wskazanie osoby fizycznej na którą mógłby przejść numer jest pełnopłatną cesją czy odbywa się to jakoś inaczej?

#258718  autor: Kaczy
 27 mar 2008, 19:41
Tak, cesja będzie płatna. 25 zł netto. Dodatkowo musisz najpierw zmienić taryfę na taką dla osób prywatnych (np. Kubalę) i dopiero później możesz zrobić cesję. No i automatycznie stracisz wszelkie promocje, które wcześniej Cię obowiązywały.

...::: Made for loneliness :::...

#258719  autor: dechomenon
 27 mar 2008, 19:43
trzeba zmienić tą promocje ? a w drugą stronę ehhe? ja tego nigdy nie robiłem hmmmmm może miałem mało cesji...

#258722  autor: arczello
 27 mar 2008, 19:53
Ok. Dzięki.

#258726  autor: Kaczy
 27 mar 2008, 19:58
dechomenon pisze:trzeba zmienić tą promocje ? a w drugą stronę ehhe? ja tego nigdy nie robiłem hmmmmm może miałem mało cesji...
Stary, ja byłem bogiem cesji. Miałem okres, że w ciągu tygodnia robiłem 4-5 cesji.
Nie ma opcji, żeby osoba prywatna miała taryfę biznesową. Ale w drugą stronę się da. Firma może mieć abonament dla osoby prywatnej.

...::: Made for loneliness :::...

#258765  autor: dechomenon
 27 mar 2008, 23:02
cesja to jest aby niepotrzebna praca dla konsultanta :)

#261967  autor: yar
 15 kwie 2008, 13:22
dechomenon pisze:ja tego nigdy nie robiłem hmmmmm może miałem mało cesji...

cesja to jest aby niepotrzebna praca dla konsultanta :)
W takim razie zaden z ciebie konsultant (spisywac umowy w programach komputerowych, ktore udostepnia operator kazdy potrafi :P)- hipotetyczna sytuacja - przychodzi do Ciebie klient, ktory chce dokonac w/w operacji a Ty mu na to ze "nigdy tego nie robilem, to jest niepotrzebna praca dla konsultanta" - juz widze mine klienta i jego zadowolenie - a kolego drogi jest to tak prosta sprawa i dodatkowe pieniadze do wynagrodzenia :P....

Ehh ci konsultanci - brak slow....i zaangazowania w powierzone zadania....

--------------------
Sygnatury Brak
--------------------

#262109  autor: dechomenon
 16 kwie 2008, 08:17
nie ma za to żadnych pieniędzy do wynagrodzenia, więc jeśli sie nie znasz to się nie wypowiadaj, a co mówie klientom to nie Twoja sprawa...

#262111  autor: Prometo
 16 kwie 2008, 08:23
dechomenon pisze:nie ma za to żadnych pieniędzy do wynagrodzenia, więc jeśli sie nie znasz to się nie wypowiadaj, a co mówie klientom to nie Twoja sprawa...
To kto ma to zrobić? Chyba nie mówisz klientowi żeby szedł do salonu załatwić sprawę (cesję) bo Tobie za to nie płacą.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#262191  autor: dechomenon
 16 kwie 2008, 16:17
nie nie mówie tak, ale cesja jest biedna i tyle...:) ehhe dla mnie nie potrzebnie zabiera czas

#262217  autor: yar
 16 kwie 2008, 18:56
dechomenon pisze:nie ma za to żadnych pieniędzy do wynagrodzenia, więc jeśli sie nie znasz to się nie wypowiadaj, a co mówie klientom to nie Twoja sprawa...
Ok - powiedzmy ze sie nie znam - nie prowadze pewnego punktu sprzedazy dosc dlugo - nie wyplacam wynagrodzenia za wykonywana prace przez pewna grupe ludzi - powiedzmy ze nie wiem na czym polega wspolpraca z firma Polkomtel...najlepiej zamnknac temat bowiem zrobil sie dosc duzy OT....

--------------------
Sygnatury Brak
--------------------

#263334  autor: malika
 22 kwie 2008, 23:13
ja tam osobiscie uwielbiam cesje --taka maniaczka ze mnie :wink:
mamy za to zero zł ale to faksowanie z działem aktywacji i te fantastyczne jakże rózne często wykluczające sie nawzajem odpowiedzi zwalają z nóg :lol:

#263346  autor: yagi
 23 kwie 2008, 08:30
Mi tez ostatnio cesje zaczely sprawiac przyjemnosc. Zwlaszcza kilka na firme - czasem prawie godzina w plecy, sterta papieru, a z prawej i lewej kolezanki pisza umowy... Uwielbiam to :D
Prometo pisze:To kto ma to zrobić? Chyba nie mówisz klientowi żeby szedł do salonu załatwić sprawę (cesję) bo Tobie za to nie płacą.
Wiele APS'ow wlasnie tak robi. Znam to z doswiadczenia...

#263380  autor: Marens
 23 kwie 2008, 12:26
Prometo pisze:Chyba nie mówisz klientowi żeby szedł do salonu załatwić sprawę (cesję)
yagi pisze:Wiele APS'ow wlasnie tak robi. Znam to z doswiadczenia...
Nie mówią tego wprost, ale dają do zrozumienia. "Nie mamy aplikacji do tego"

#263386  autor: endzik
 23 kwie 2008, 12:57
NIE JEST TO CESJA jeżeli firma była jednoosobową działalnością gospodarczą, a właściciel ją zamknął i bierze telefon na siebie jako osoba prywatna.

Musi tylko zmienić taryfę na taką, którą mogą mieć osoby prywatne. :)

#263398  autor: Prometo
 23 kwie 2008, 14:06
yagi pisze:Wiele APS'ow wlasnie tak robi. Znam to z doswiadczenia...
No to pięknie dbacie o klientów. A gdyby taki klient zadzwonił do BOA i poskarżył się na dany punkt to co wtedy?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#263405  autor: malika
 23 kwie 2008, 14:24
Tez mi wyczyn wypełnic formatke po wczesniejszym zapytaniu wysylanym do zws (inka)o pelen komplet danych klienta
Powpisywac w rubryczki promocje taryfy i myk faksem wysłac dokumenty :)
ot cala operacja

#263751  autor: yar
 25 kwie 2008, 12:39
Jednym slowem dla chcacego nic trudnego.....

--------------------
Sygnatury Brak
--------------------