• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #256159  autor: wujko
 13 mar 2008, 23:43
Witam!

Obecnie korzystam z Orange dla Firm 40zł, czyli place abonament 22zł netto + jeden numer za 5zł.
Niedługo kończy mi się umowa więc myślę nad przejściem do planu indywidualnego przy kontynuowaniu abonamentu o podobniej wysokości.
Orientujecie sie jakie mam opcje najkorzystniejszego przejścia?
Chciałbym zachować obecny numer, mozliwe jest przedłużenie o 24 msc w ofercie z nowym telefonem.
Proszę o rady.

#256453  autor: sokolowiak
 15 mar 2008, 21:12
Nie ma możliwości przejścia z Planu taryfowego dla Firm na plan taryfowy dla osób indywidualnych. W Orange nie zrealizują takiego zlecenia nawet jak umowa się skończy bo jest to niezgodne z Tabelą Migracji Planów Taryfowych.

#256528  autor: wujko
 16 mar 2008, 12:46
jest możliwośc przejścia a dokładniej 2 opcje:

1. podpisujemy cesję umowy na firmę na osobę fizyczną czyli mnie i po 3 miesiacach mogę przedlużyć umowę ale już w ofercie dla osób fizycznych (historia jest tylko z tych 3 miesiecy)

2. przedłużam obecną umowę na firmę o kolejne 2 lata i w następnym miesiacu mogę podpisać cesję tej umowy na osobę fizyczną

Tylko że na propozycji za taką cesję płaci sie 122zł brutto, natomiast w salonie sprzedawca zapewniał mnie że bedzie mnie to kosztować 20zł. Na pytanie skąd ta różnica, stwierdził że ma taką mozliwość bo jest sprzedawca a wieć pewnie chodzi o rabat nadany przez niego.
Jednak jesli tyczy sie telefonów, propozycja ma atrakcyjniejsze niekiedy oferty telefonów srednio o 70-80zł.

#256900  autor: eru22
 18 mar 2008, 16:22
wujko pisze:Tylko że na propozycji za taką cesję płaci sie 122zł brutto, natomiast w salonie sprzedawca zapewniał mnie że bedzie mnie to kosztować 20zł. Na pytanie skąd ta różnica, stwierdził że ma taką mozliwość bo jest sprzedawca a wieć pewnie chodzi o rabat nadany przez niego.
nie ma takiej możliwości ściemniał bo nie pamiętał cen.
można taką umowe przedłużyć na osobe prywatną bez cesji jeżeli dostarczysz dokumenty o likwidacji firmy