• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #256250  autor: davidoff9
 14 mar 2008, 18:00
Rozglądając sie ostatnio za ofertą natknąłem na ulotkę w której zobaczyłem iż za 22zł (26,84 zł z VAT) mogę dostać 60 minut. Zaciekawiony poszukałem na stronie Orange i znalazłem iż tych minut jest tylko 40. Prosiłbym o sprostowanie którą ulotką informacyjną mam się kierować. Chciałem się również zapytać czy przy aktywacji w/w oferty na 12 miesięcy przysługuje mi także dodatkowy pakiet kwotowy w wysokości 120zł (146,40 z VAT) o którym przeczytałem w gazetce z salonu.
Na stronie przeczytałem także iż teraz podpisując umowę dostaniemy podwojony pakiet minut do Orange przez 12 miesięcy czyli podobnie jak nie biorąc telefonu wiec lepiej go wziąć i mieć te same profity, czy też sie mylę.

Dzięki za odpowiedz, pozdrawiam;)

#256254  autor: wujko
 14 mar 2008, 18:43
ja tak zrobiłem w czerwcy 2007
przedłużyłem Orange dla Firm 40 na 12 msc bez telefonu
dodali mi do standardowych 40min, kolejne 40 min do Orange
szczerze powiedziawszy srednio sie to przydaje bo tylko jest do Orange i nie przechodzi z miesiaca na miesiac - czyli jak zwykle bełkot marketingowy
już wolałbym zamiast tych 40min, 20min ale do wszystkich sieci

#256260  autor: davidoff9
 14 mar 2008, 19:12
Ad. gratisowych to wiem że są tylko do Orange, kluczowe to pytanie ile jest podstawowych minut (jednocześnie gratisowych), ponieważ w gazetce pisze że 60 i koleś w salonie też mi tak mówił.

#256326  autor: wujko
 15 mar 2008, 00:10
Właśnie rozmawiałem z propozycją i masz na myśli promocje "Tanie Rozmowy dla Firm".
Przedłużając aktualną Firmę 40 na 24 msc z telefonem w moim przypadku dostaje "Tanie Rozmowy dla Firm" na rok czasu za złotówke. Mam w tym 60min do wszystkich sieci jednak po upływie roku, minuty powracają do 40.
Jak sie dowiedziałem, nie zawsze i dla każdego jest to dostępne jednak nie ulega wątpliwości że jest to 60 min do wszystkich sieci. W regulaminie jest okreslone ze te dodatkowe 20min nie kumuluje sie z miesiaca na miesiac.

Co mnie bardzo zaskoczyło to ceny telefonów - np:
N6300 teraz za 300zł, wczesniej w propozycji dawali mi za 76zł
SE K550 - teraz za 425zł, wczesniej za 120zł
SE K800i - teraz za 540zł czyli tyle co na wolnym rynku (allegro).
Nie wiem od czego zależa ceny telefonów ale dla K550 różnica wynosi 300zł : :lol: :lol: :lol:

#256720  autor: davidoff9
 17 mar 2008, 16:01
Chodzi mi dokładnie o to ile minut jest w tym abonamencie. Zdjęcie z gazetki jesień/zima 07...
[center]Obrazek[/center]

na stronie z kolei pisze iż tych minut jest 40...

#256731  autor: wujko
 17 mar 2008, 16:57
No przecież Ci napisałem:
"... Jak sie dowiedziałem, nie zawsze i dla każdego jest to dostępne jednak nie ulega wątpliwości że jest to 60 min do wszystkich sieci. ..."

To jest 60 min do wszystkich sieci jednak dostepne jest to tylko jako usługa promocyjna

#256734  autor: ja
 17 mar 2008, 17:14
davidoff9 pisze:na stronie z kolei pisze iż tych minut jest 40...
To zajrzyj na stronę.

Pozdrawiam.

#256755  autor: davidoff9
 17 mar 2008, 19:13
wujko

Z tego co mi koleś w salonie mówił wywnioskowałem że to normalna taryfa pod banderą Orange dla Firm, nic mu nie mówiłem że chce przedłużać umowę czy coś podobnego, ja myślałem o jednym a ty o drugim i chyba sie nie rozumieliśmy :)

ja

dzięki wielkie o takiego linka mi chodziło, byłem tuż obok :P . Tylko teraz nasuwa mi się pytanie czy aby dostać 60 minut muszę wykupić usługę Tanie Rozmowy za 12,20 czy też nie jest konieczna. Z tego co widzę to dzięki niej będę miał z tych 26zł 220 minut do Orange lecz na tym mi nie zależy.

Interesuje mnie układ 26zł - 60 min do wszystkich + za 6zł darmowy numer. Tylko czy tak dostanę:)

#256770  autor: ja
 17 mar 2008, 20:15
Par. 2 pkt 7 regulaminu promocji Tanie Rozmowy dla Firm:
Dla każdego numeru abonenckiego aktywowanego w ramach niniejszej Promocji [...], zostanie automatycznie włączona usługa Tanie Rozmowy na warunkach określonych w regulaminie promocyjnej usługi Tanie Rozmowy.

A więc Tanie rozmowy masz włączone "z urzędu:. Pytanie więc, czy można je wyłączyć?

Odpowiedź: można
pkt 14 i n. Regulaminu promocyjnej usługi „Tanie Rozmowy”
14. Dyspozycje deaktywacji można złożyć w dowolnym momencie okresu rozliczeniowego poprzez:
a) kontakt w konsultantem Orange Biura Obsługi Klienta pod numerem *600 (połączenie zgodnie z
obowiązującym Abonenta Cennikiem usług) albo
b) wybór odpowiedniej opcji po zalogowaniu na stronie www.orange.pl/online
c) osobisty kontakt w punkcie sprzedaży Orange.
15. Deaktywacja Usługi następuje nie później niż następnego dnia roboczego następującego po dniu złożenia dyspozycji deaktywacji.
16. Po deaktywacji Usługi, opłaty za połączenia do sieci Orange oraz sieci stacjonarnych będą zgodne z
obowiązującym Abonenta Cennikiem usług.

Moim zdaniem wyłączenie usługi nie narusza Par. 3 pkt 4 regulaminu promocji Tanie Rozmowy dla Firm.:
W czasie o którym mowa w pkt 1 lit. a) niniejszego paragrafu, Abonent zobowiązuje sie nie dokonywać zmiany planu taryfowego wybranego w momencie aktywacji na plan taryfowy o niższej opłacie abonamentowej.

Darmowy numer możesz aktywować. Wszystko jest opisane tu.

#256789  autor: davidoff9
 17 mar 2008, 21:13
Dzięki wielkie za pomocną odpowiedz, łap punkcika :)

Jutro wybiorę się do salonu i zobaczymy jak będzie :D