• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #247063  autor: asiulka9292
 22 sty 2008, 21:09
No właśnie czy ktoś próbował już kupować tel. w taki sposób bo słyszałam że to często zawodzi i są nie małe problemy. Mojej kumpeli skończyła się umowa i zamówiła sobie SEk550i po bardzo przystepnej cenie, ale telefonu nie otrzymała i z tego wszystkiego to zostały tylko problemy, bo debile obniżyli jej abonament(tak jak chciała) ale nawet nie podpisywała żadnej umowy czy jakiegoś aneksu. Mineły dwa miesiące i wkońcu po wielkokrotnych rozmowach konsultant poradził żebu napisała oficjalną reklamacje tylko że na jej rozpatrzenie plus ma kolejny miesiąc. Czy ktoś spotkał sie z takim czymś, bo mam zamiar też nabyć telefon w tym sklepie bo ceny są o ok. 50-100zł niższe niż w punkcie :? :? :? :?

#247074  autor: thonka
 22 sty 2008, 21:59
czemu odrazu debile? to normalni ludzie, ktorzy najczesciej nie maja ze sklepami internetowymi nic wspolnego po za realizowaniem zamowien.
telefony i aneksy przywozi kurier, a jezeli nie ma kogos w domu zostawia awizo jak listonosz. czesto awiza sa gubione/wyjmowane przez dowcipnisiow.
generalnie kurierzy maja w umowach zapis, ze powinni dostarczyc paczki w ilestam godzin od nadania (zazwyczaj 48h/72h) po tym czasie mozna smialo reklamowac usluge kurierska.

inna sprawa, ze obnizyli abonament przy braku aneksu. bez podpisywania umowa jest poprostu przedluzana na czas nieokreslony z ta sama kwota (albo i wyzsza jezeli mialo sie rabaty na jakies pakiety).
slyszalem pare razy o tym, iz kurierzy sami podpisywali listy przewozowe i tyle ich bylo widac, ale to skrajne przypadki, watpie by cos takiego mialo miejsce...

anyway po 2 miesiacach to troche pozno na wyjasnianie takich spraw.
po za tym nie chce mi sie wierzyc, ze plus nie podal kurierowi numeru telefonu odbiorcy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#247187  autor: asiulka9292
 23 sty 2008, 17:35
No tak umowe na tych samych warunkach to przedłużają sami a oni obniżyli jej abonament wprawdzie chciała to zrobić no ale chyba powinna coś podpisać prawda??I byłam przy jej rozmowie z konsulatantem który powiedział że telefo dotrze w ciągu 24h bo już była interwencja kurierska i to było równo miesiąć temu. No to przepraszam ale czy to jest fair ona wykonuje do nich telefony i zakażdym razem sprzedawca mówi co innego no i gdzie tu logika?? Jak najpierw oferowali jej ten etl. za 99zł z umową 18 mies. a póżniej babka stwierdziła że to niemożliwe bo takiej oferty nie ma i poleciła tel. z umową na 24 za 49zł.

#248093  autor: Timor
 28 sty 2008, 11:40
ja kupiłem ostatnio w sklepei @plusa moto V8 + abo.

zamówienie złożone w piątek. Konsultant dzwonił w poniedziałek..telefon był u mnie we środe.

niestey nadal czekam na aktywacje[ mam nadzieję że będzie już dziś]. Oczywiście konsultant uprzedził że czas oczekiwania na aktywacje to ok 4-5dni.

mi to i tak an razie nie przeszkadza bo mam jescze stary ABO ;)

#248101  autor: thonka
 28 sty 2008, 12:17
asiulka9292 pisze:No tak umowe na tych samych warunkach to przedłużają sami a oni obniżyli jej abonament wprawdzie chciała to zrobić no ale chyba powinna coś podpisać prawda??
powinna, ale czy przypadkiem nie zrobil ktos tego za nia?
asiulka9292 pisze:byłam przy jej rozmowie z konsulatantem który powiedział że telefo dotrze w ciągu 24h bo już była interwencja kurierska i to było równo miesiąć temu. No to przepraszam ale czy to jest fair
to w takim razie nikt nie odebral telefonu gdy przyjechal kurier, tylko skad sie wielo obnizenie abonamentu?
asiulka9292 pisze: Jak najpierw oferowali jej ten etl. za 99zł z umową 18 mies. a póżniej babka stwierdziła że to niemożliwe bo takiej oferty nie ma i poleciła tel. z umową na 24 za 49zł.
chyba, zaden polski operator nie oferuje umow na 18 miesiecy i ktos kto chce przedluzac umowe powinien zasiegnac rady osoby w miare orientujacej sie w realiach...

generalnie rzecz biorac sprawa smierdzi, ale nie chce mi sie wierzyc, ze bez podpisywania zmniejszyli kwote abonamentu...

#248622  autor: joasia_23
 31 sty 2008, 12:37
thonka pisze:
generalnie rzecz biorac sprawa smierdzi, ale nie chce mi sie wierzyc, ze bez podpisywania zmniejszyli kwote abonamentu...
W Erze jest tak samo.