• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #246956  autor: RT
 22 sty 2008, 08:41
Witam
Ostatnio konczyla nam sie umowa w Orange, odstraszeni propozycja "6 miesiecy darmowy numer za free" zaczelismy szukac jakiejs alternatywy.
Siec musiala spelniac podstawowy warunek "darmowy" numer czyli przynajmniej
600min miesięcznie i przynajmniej 500 smsów/mmsów. Do tego nie mniej minut niz to co jest napisane ponizej.
Teraz obydwoje mielismy ten sam pakiet w Orange, tzn:
- 25zl Wszyscy i na wszystko (33,3min do wszytkich)
- 10zł Orange i Stacjonrane (13min do orange/stacjonarne)
- 15zl Darmowy numer (1 darmowy numer, nieograniczone SMS/MMS i rozmowy)

Pierwsza przyszla era:
- Darmowy numer, owszem ALE ...2000minut lub 2000 SMS/MMS,
- 40 minut do wszystkich
- 100 do ery/stacjonarne (z okazji przejscia do ery)

Jeszcze byloby ok, ...gdyby nie te nieszczesne kolejnosci pakietow
przy wybraniu 2000minut, wysylaja SMSy, pakiet "do wszystkich" skonczylby sie po ~15 dniach, pozniej juz minuty z ery, czyli po 15 dniach trzeba by do rachunku doplacac
dzwonic do innych siec, bo wtedy dopiero zaczely by schodzic minuty z pakietu "era"
Za to telefon byl w dobrej cenie, tylko co z tego?

Plus:
tu podobnie, czyli tez tylko "polaczenia glosowe", czyli pakiet SMSow by bardzo szybko
uszczuplil limit do innych osob.

Zrezygnowany postanowilem poklocic sie jeszcze troche w orange,,,
pod sam koniec udalo mi sie 'wynegocjowac' 2 abonamenty.
Dla mnie troche wiekszy, bo zwykle przekraczalem limit.
55zl /miesiecznie - "Na Rozmowy" (180min orange/stacjonarne 90min era/plus 75min play)
Motorola K1 -1zł
Dodatkowo z okazji przedluzenia na 24 miesiace 3 'darmowe' numery, tzn 1200min
miesiecznie lacznie, do 3 numerow orange/stacjonarne oraz nieograniczone smsy/mmsy.

35zł "Na Rozmowy" (90min...)
dodatkowo, tak samo 3 numerki.

Po szybkiej kalkulacji okazalo sie ze lepiej byc nie bedzie.

Dzieki Orange ze takie podejscie! =]
 #246978  autor: tomek84
 22 sty 2008, 11:06
RT pisze: Pierwsza przyszla era:
- Darmowy numer, owszem ALE ...2000minut lub 2000 SMS/MMS,
- 40 minut do wszystkich
- 100 do ery/stacjonarne (z okazji przejscia do ery)

Jeszcze byloby ok, ...gdyby nie te nieszczesne kolejnosci pakietow
przy wybraniu 2000minut, wysylaja SMSy, pakiet "do wszystkich" skonczylby sie po ~15 dniach, pozniej juz minuty z ery, czyli po 15 dniach trzeba by do rachunku doplacac
dzwonic do innych siec, bo wtedy dopiero zaczely by schodzic minuty z pakietu "era"
Za to telefon byl w dobrej cenie, tylko co z tego?
no właśnie...szkoda że te 100 minut nie są pod nazwą "taniej w sieci"...wtedy nawet jakbyś dzwonił 1szego do ery i stacjonarne to by zjadało z tego pakietu 100..a pakiet taniej w sieci "waży"tyle samo co oferta uniwersalna, można go mieć kosztem 40 minut do innych sieci, ale wtedy wiadomo mniej do innych, a te 100 minut funkcjonuje jako pakiet dodatkowy, czyli leci na końcu...może to się nie podobać akt

#246981  autor: babeo
 22 sty 2008, 11:44
RT, zły dział. Po drugie haczyk jest taki, że te:
RT pisze:"Na Rozmowy" (180min orange/stacjonarne 90min era/plus 75min play)
to tylko usługa i jest do odwołania :?

#246993  autor: RT
 22 sty 2008, 13:21
Oj tak wiem, tez mnie to troche zmartwilo, ale sadze ze Orange nie strzelilby sobie 'gola' ;)
Mozna zdaje sie zawsze zmienic taryfe chyba;>

#246994  autor: mariusz9a
 22 sty 2008, 13:46
Jeszcze możesz spróbować z MixPlusem. Tam darmowy numer kosztuje 10zł (pobiera z środków na koncie) i dostajesz za tą opłatę nielimitowane rozmowy i SMSy z wybranym numerem przez 30 dni. Za MMSy już musisz płacić dodatkowo. Ale całkowity brak jakichkolwiek limitów całkowicie to rekompensuje. Jak dla mnie to tańszej oferty dla dwojga nie znajdziesz. Sam tak robie - mam mixa w Plusie do dzwonienia z moją druga połówką oraz na stacjonarne (bo tez jest tanio) i oczywiście do Plusa, oraz jednocześnie mam abo w Orange ale to w zasadzie tylko do kontaktu z Orange. Dzięki temu poważnie oszczędzam majątek.

#247014  autor: przemek910
 22 sty 2008, 16:03
a ten darmowy nr w orange to nie jest czasem limit 1200 minut?

#247016  autor: mariusz9a
 22 sty 2008, 16:15
Dokładnie tak. Limit to 1200 minut.

#247021  autor: orB
 22 sty 2008, 16:53
W MixPlusie jest darmowy numer na rozmowy i smsy za 10zł/mies. Prawdziwy darmowy, a nie 1200min.

#247027  autor: babeo
 22 sty 2008, 17:31
orB pisze:Prawdziwy darmowy
orB pisze:za 10zł/mies
:smt005

No to darmowy czy płatny?
RT pisze:Oj tak wiem, tez mnie to troche zmartwilo, ale sadze ze Orange nie strzelilby sobie 'gola'
Zobaczymy. Już mnie nic nie zdziwi.

#247031  autor: MiQr
 22 sty 2008, 17:50
Jeśli chcesz korzystac z telefonu przede wszystkim do kontaktów z drugą połówką to nie ma co szukać jak tylko brać mixPlusa. 2x30zł miesięcznie z tego po 10zł na "darmowy numer" i zostaje 20zł na całą resztę...