• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #243989  autor: majkel2020
 05 sty 2008, 14:25
zdecydowałem sie na abo w orange. umowa na dwa lata bez telefonu, miesieczne oplaty 25 zł. planuje to kupic w orange.pl pełna oferta
# dostajesz gratis 5 złotych miesięcznie na rozmowy, SMS-y oraz MMS-y do wykorzystania w Orange przez 12 miesięcy
# rozmawiasz za darmo codziennie wieczorem oraz w każdy weekend ze wszystkimi w Orange i stacjonarnymi
# dostajesz dwa razy więcej złotówek do wykorzystania niż wybierzesz w usłudze Wszyscy i na Wszystko
# łączysz się za darmo z Internetem w ramach pakietu 50 MB przez pierwsze 12 miesięcy
# oczędzasz 49 zł na opłacie aktywacyjnej kupując teraz

interesują mnie te rozmowy za darmo wieczorami i w weekendy, ile to jest dokladnie na miesiac i czy jest to przez caly okres umowy czy tylko przez pierwszy rok albo cos??

#244008  autor: Vieslav
 05 sty 2008, 15:38
Jeżeli jest to oferta "Co za numer" to usługę wieczory i weekendy dostajesz gratis przez cały okres umowy. Jeśli nie, to szukaj w regulaminie. A na miesiąc masz do wykorzystania z tej usługi 1200 minut (~16 godzin) i nieograniczoną ilość smsów i mmsów.

#244009  autor: mikage1
 05 sty 2008, 15:39
wieczory i weekendy to jest 1200 minut na miesiąc (godziny w jakich rozmowy sa darmowe zależą od opcji - szczegóły http://www.orange.pl/portal/map/map/off ... id=1620504)
- prawdopodobnie na cały okres umowy, ale to musisz spytać sprzedawcy - ja dostałem taką ofertę przy aneksie na 2 lata na cały okres umowy
- i musisz pamiętać, że nie działa 24, 25, 26, 31 grudnia, 1 stycznia, w Wielką Sobotę oraz niedzielę i poniedziałek wielkanocny

[ Dodano: 2008-01-05, 15:42 ]
Mulder pisze:1200 minut (~16 godzin)
jak dotychczas godziny miały po 60 minut czyli 1200 minut = 20 godzin :mrgreen:

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#244010  autor: Vieslav
 05 sty 2008, 15:43
Oj przepraszam, pomyliłem się... :roll: Na stacjonarnym mam 16 godzin i mi się myli.
 #244124  autor: konrad
 05 sty 2008, 21:23
majkel2020 pisze:# rozmawiasz za darmo codziennie wieczorem oraz w każdy weekend ze wszystkimi w Orange i stacjonarnymi
bezpłatnie usługę Wieczory i Weekendy, która standardowo kosztuje 60 zł – dzięki niej wykonujesz bezpłatne połączenia na numery Orange i stacjonarne codziennie w godzinach od 20:00 do 9:00 oraz w weekendy przez cały dzień

#244204  autor: mikage1
 06 sty 2008, 11:40
Mulder pisze:Oj przepraszam, pomyliłem się... :roll: Na stacjonarnym mam 16 godzin i mi się myli.
tyle ofert, jedne w minutach, inne w godzinach, jeszcze inne w złotówkach, a jeszcze inne w firmowych jednostkach rozliczeniowych - może się pomieszać :D
 #244299  autor: majkel2020
 06 sty 2008, 21:02
konrad pisze:
majkel2020 pisze:# rozmawiasz za darmo codziennie wieczorem oraz w każdy weekend ze wszystkimi w Orange i stacjonarnymi
bezpłatnie usługę Wieczory i Weekendy, która standardowo kosztuje 60 zł – dzięki niej wykonujesz bezpłatne połączenia na numery Orange i stacjonarne codziennie w godzinach od 20:00 do 9:00 oraz w weekendy przez cały dzień
no chodzi mi o to czy to przez dwa lata jest?? i czy poza tym ze nie dziala to w swieta to jest jeszcze jakis haczyk
 #244300  autor: mikage1
 06 sty 2008, 21:14
majkel2020 pisze: no chodzi mi o to czy to przez dwa lata jest?? i czy poza tym ze nie dziala to w swieta to jest jeszcze jakis haczyk
przeczytaj jeszcze raz co napisałem wyżej, zajżyj też do opisu usługi w cenniku ( http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 631957.pdf ) pkt 2.3 (wskazane dni, 1200 minut)
- jak pisałem, mi zaoferowali na dwa lata, ale czy Tobie zaoferują - to musisz spytac konsultanta, - ja mogę tylko przypuszczać, że skoro mi zaoferowali na 2 lata przy abo 25 pln, to Tobie pewnie też zaoferują...

#244326  autor: ja
 06 sty 2008, 22:15
mikage1 pisze:
majkel2020 pisze: no chodzi mi o to czy to przez dwa lata jest?? i czy poza tym ze nie dziala to w swieta to jest jeszcze jakis haczyk
przeczytaj jeszcze raz co napisałem wyżej, zajżyj też do opisu usługi w cenniku ( http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 631957.pdf ) pkt 2.3 (wskazane dni, 1200 minut)
- jak pisałem, mi zaoferowali na dwa lata, ale czy Tobie zaoferują - to musisz spytac konsultanta, - ja mogę tylko przypuszczać, że skoro mi zaoferowali na 2 lata przy abo 25 pln, to Tobie pewnie też zaoferują...
Nikt niczego nie musi proponować. Rzecz jest prosta: jeżeli podpisujesz umowę na dwa lata darmowe wieczory i weekendy masz przez dwa lata (wynika to wprost z regulaminu promocji "co za numer"). Gdybyś podpisał umowę na rok (ale ta opcja chyba nie jest dostępna przez orange.pl) darmowe wieczory i weekendy dostałbyś tylko na 6 miesięcy.

Wysokość zobowiązania nie ma tu żadnego znaczenia.

Usługę dostajesz w opcji za 60 zł. tzn., że masz 1200 min. do wykorzystania w orange i na stacjonarne codziennie od 20.00 do 9.00 oraz przez całą sobotę i niedzielę.
Usługa nie działa 24, 25, 26, 31 grudnia, 1 stycznia, w sobotę
poprzedzającą Wielkanoc oraz pierwszy i drugi dzień świąt wielkanocnych.
Innych "haczyków" nie ma.

Jeżeli nie potrzebujesz nowego tel. to jest to naprawdę dobra oferta.
Pozdrawiam.

#244337  autor: mikage1
 06 sty 2008, 23:17
ok, nie tyle nikt nie musi proponować, tylko już zostało zaproponowane :)
- ja ofertę znam akurat z salonu i pani zapomniała dodać, że to jest "co za numer" :)

#244348  autor: Robaas
 07 sty 2008, 00:26
witam,
wiem ze jest tu duzo ludzi z Orange, czy ktos moze wie co bedzie dalej z ta oferta? ze strony zniknela, mijajac ostatnio punkt orange wszedlem i pan mi powiedzial ze sie konczy za kilka dni... generalnie zalezy mi na ofercie bez telefonu w granicach 50 zl, mam jeszcze troche minut do wygadania na prepaidzie i nie chce na sile sie spieszyc ze zmiana, a co za numer wydal mi sie odpowiedni i nie bardzo wiem czy bedzie cos nowego podobnego, jednak nie oczekuje wrózenia z fusów czy skórek cytrusów, pytam czy moze ktos ma jakis przeciek;)
Pozdrawiam

#244361  autor: ja
 07 sty 2008, 02:21
Robaas pisze:...czy ktos moze wie co bedzie dalej z ta oferta? ze strony zniknela...
Na stronie jest nadal. Kiedy zniknie trudno powiedzieć?
Jeśli jesteś zdecydowany zamów ofertę przez internet: dostaniesz trochę bonusów, a poza tym
zyskasz trochę czasu (zanim przyjedzie kurier minie ok tygodnia - w moim przypadku było to 6 dni, dodatkowo podpisując umowę w ten sposób możesz w ciągu 10 dni od podpisania wypowiedzieć umowę. W ten sposób zyskujesz ok 2 tygodni, będziesz mógł wykorzystać środki z karty, a jeżeli w tym czasie coś się zmieni w ofercie będzie szansa z niej skorzystać).
Pozdrawiam.

#244376  autor: mikage1
 07 sty 2008, 10:09
ja pisze: Jeśli jesteś zdecydowany zamów ofertę przez internet
tylko, że z tego co pisze Robaas, to chce zmienić prepaida na abo, a tego - o ile wiem - przez net nie załatwi, tylko w salonie...

#244379  autor: ja
 07 sty 2008, 10:25
mikage1 pisze: tylko, że z tego co pisze Robaas, to chce zmienić prepaida na abo, a tego - o ile wiem - przez net nie załatwi, tylko w salonie...
Masz rację w orange.pl można przejść na abo., ale tylko w ofercie z telefonem.

#244381  autor: maniek
 07 sty 2008, 10:49
Też skorzystam z tej oferty bo jest naprawde ok. Szkoda że przez internet nie można numeru z pre paid na abo przeniesc no ale jakos bez tych bonusow czlowiek sie obejdzie :wink:

#245232  autor: trevor88
 11 sty 2008, 19:45
Tak sobie odrazu dopiszę jakby kto pytał, to w przypadku dwóch ofert, czyli tej wieczory i weekendy 60 i na przykład jak sobie dorzucisz takie cus jak wybrane numery i weekendy, to środki w pierwszej kolejnosci schodzą z wieczory i weekendy, a potem po wyczerpaniu minut odlicza Ci z wybranych numerów. Świetna opcja jak się potrafi "długo" rozmawiać z oblubienicą :D Gorzej jak się zmieni oblubienica. Czekasz miesiąc na zmianę wybranego numeru ;/

Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie, a najgorszych wrogów przy sytym obiedzie.