• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #237858  autor: SqUn
 07 gru 2007, 10:50
Witam

Chciałbym przejść z Tak Tak-a na jakąś taryfę Abonamentową. Najlepiej jakby była to właśnie Era ponieważ rodzice jak i dziewczyna korzystają właśnie z tej sieci. Jednakże promocja która obowiązuje w tej chwili wydaje mi się mało atrakcyjna... Zastanawiam się czy nie poczekać do 15 Stycznia, kiedy to kończy się, ów promocja. Tylko czy kolejna będzie lepsza czy gorsza...? Tak po cichu zastanawiałem się nad taryfą Kubali w Plusie, ale jednak się nie przekonałem. Nie wiem czemu, ale nie mam przekonania dla tej sieci. Interesuje mnie abonament w kwocie około 60zł-80zł.

Doradźcie coś...!
Pozdrawiam!

Here is the house
Where it all happens...
...It happens here
In this house...

#237859  autor: Prometo
 07 gru 2007, 10:55
SqUn piszesz, ze rodzina posiada telefony w Erze to wybierz tą promocję. Nikt nie jest w stanie przewidzieć co za oferta będzie po 15.01.2008r. Skoro rodzina ma telefony w Erze to po co ci abonament w Plusie.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#238484  autor: Pu94
 10 gru 2007, 02:45
Z tego co wiem to napewno konforty nie znikna a znajac ere raczej nie przebije 2x wiecej w ofercie. Oferta puki co jest naprawde fajna nawet te Mega Fon wydaje sie byc mile nie mowiac juz o samym konforcie.
Skorzystalem z abo za 80zl i mi sie podoba telefony tylko troche drogie.

#238492  autor: SqUn
 10 gru 2007, 09:43
Telefony fakt - faktem, Drogie! Nie pasuje mi także sposób wykorzystywania minut z pakietów! 160min do wszystkich sieci i na stacjonarne jest wykorzystywany jako pierwszy, potem wykorzystywany jest drugi pakiet 160minut, który jest tylko do ery i na stacjonarne! tzn. Po wykorzystaniu pierwszego pakietu minut za połączenia inne niż do ery i na stacjonarne płace 0,72zł za 1min... :/

Here is the house
Where it all happens...
...It happens here
In this house...

#238493  autor: aga
 10 gru 2007, 10:11
Z reguły dodatkowy pakiet minut można wykorzystać dopiero po minutach z abonamentu.
Poza tym te 160 minut do wszystkich możesz sobie częściowo zamienić na minuty do Ery/stacjonarne.

#238495  autor: SqUn
 10 gru 2007, 10:22
podejrzewałem to... Pakiet tych 160minut składa się z 4 mniejszych po 40 chyba? Nie wiem jakby to wyglądało, ale moja dziewczyna jakiś czas temu wzięła abonament z 80 minutami do wszystkich i połowę zamienili jej na 80minut do ery i na stacjonarne... jeszcze chwilkę się zastanowię i zdecyduje czy zabrać ten świąteczny abonament czy może poczekać do 16 stycznia kiedy to wejdzie nowa oferta...

Here is the house
Where it all happens...
...It happens here
In this house...

#238514  autor: aga
 10 gru 2007, 11:47
160 minut to 4 x oferta uniwersalna (czyli 40 minut do wszystkich). Oferty uniwersalne możesz zamieniać na inne oferty. Tutaj możesz sobie zobaczyć jakie są oferty w taryfie ENK.

#238516  autor: macs22
 10 gru 2007, 11:58
Powiem Ci, że cierpliwość popłaca, ALE jeżeli cofniemy się rok wstecz, to przypomni się nam, że oferta urodzinowa, świąteczna i karnawałowa to było jedno i to samo. Jeśli nie goni Cię czas to poczekaj, bo może się opłacić :).

#238541  autor: aga
 10 gru 2007, 14:00
macs22 pisze:Powiem Ci, że cierpliwość popłaca, ALE jeżeli cofniemy się rok wstecz, to przypomni się nam, że oferta urodzinowa, świąteczna i karnawałowa to było jedno i to samo. Jeśli nie goni Cię czas to poczekaj, bo może się opłacić :).
Faktycznie Era ostatnio ciągle ma takie same promocje. Jeżeli po świętach oferta się nie zmieni, to przynajmniej można liczyć na to, że część telefonów na pewno potanieje.

#238679  autor: SqUn
 10 gru 2007, 21:52
Macie racje z powtarzającymi się promocjami... Przed 2x więcej na święta, była przecież 2x więcej. Oferty różnią się jedynie telefonem, który dostaje się za 1zł! Co do telefonów to akurat mnie nie interesują za bardzo, może po za N73 jakbym miał już coś wybrać na siłę...

Here is the house
Where it all happens...
...It happens here
In this house...

#242178  autor: Woytek
 27 gru 2007, 13:17
Czy isntnieje możliwość utargowania ceny telefonu, wlasnie przy przejsciu z tak taka (po wieelu latach) na abonament? Jest jakaś możliwość załątwienia tego bez wychodzenia z domu? ( przez internet/tel lepiej sie negocjuje :D )

#242187  autor: aga
 27 gru 2007, 15:25
Kod: Zaznacz cały
Teraz już za złotówkę użytkownicy systemu Tak Tak mogą skorzystać z możliwości przeniesienia dotychczasowego numeru do usługi abonamentowej!

Dodatkowo - mają możliwość wyboru nowego telefonu i skorzystania z przywilejów oferowanych na zasadach promocji dla Nowych Abonentów bez ponoszenia kosztów za przyłączenie do sieci.
Nie utargujesz ceny telefonu. Przy przejściu na abonament będą obowiązywały cię promocje takie jak dla nowych abonentów, a jedynie za przyłączenie do sieci nic nie zapłacisz.