• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #241835  autor: kasłoń
 25 gru 2007, 23:49
Zastanawiam się nad przejściem z karty na abonament. Studiuję oferty i być może sklecę coś odpowiedniego dla siebie w Erze. Pojawia się jednak problem - mimo, że jest to jedna firma, nie można tu przenieść telefonu! Na infolinii doradzono mi, żebym najpierw przeniósł się do Plusa czy Orange, a potem z powrotem do Ery. Jak dla mnie - głupota, żeby operator nie dawał możliwości pozostania w firmie. Może jednak jest jakiś sposób, żeby to obejść (drogi nieoficjalne itp.)?

#241836  autor: Prometo
 25 gru 2007, 23:50
Nie ma innej drogi :|

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#241841  autor: kasłoń
 25 gru 2007, 23:53
No cóż - takie rzeczy to tylko w Erze! :(

#241842  autor: tomko111
 25 gru 2007, 23:56
Takie coś prawdopodobnie będzie kosztowało Cię ponad 100zł. Przeniesienie z Heyah do przykładowo Orange - 50zł, z Orange do Ery - 61zł = 111zł, przekalkuluj to czy Ci się opłaca. :|

#241843  autor: kasłoń
 25 gru 2007, 23:57
Wiem, że tyle by kosztowało.
Myślałem tylko, że da się obejść ten absurd - bo inaczej tego nazwać nie mogę.

#241846  autor: tomko111
 26 gru 2007, 00:00
Jeżeli już się na to zgodzisz, to najlepiej przenieś się do Plusa, bo opłata za przeniesienie do Ery wtedy będzie tylko 50zł, a nie 61zł w przypadku Orange'a. Nie zastanawiałeś się nad przeniesieniem do Playa?

#241848  autor: kasłoń
 26 gru 2007, 00:03
Nie, ponieważ mają beznadziejną ofertę dla firm, a dodatkowo myślę, czy nie przenieść telefonów z Orange gdzieś - wszystkie 3 razem z tym z Heyah muszą być w jednej sieci, muszą być między nimi darmowe połączenia, dodatkowo darmowe lub bardzo tanie na 2 stacjonarne, być może jakieś wybrane numery itp. Jest nad czym główkować ;)

#241852  autor: Kaczy
 26 gru 2007, 01:03
kasłoń pisze:No cóż - takie rzeczy to tylko w Erze!
W Plusie też tak jest. W kontekście sami-swoi --> jakaś oferta Plusa (Simplus, Mix, abo)

...::: Made for loneliness :::...
 #241933  autor: piotrs1978
 26 gru 2007, 16:45
kasłoń pisze:Zastanawiam się nad przejściem z karty na abonament. Studiuję oferty i być może sklecę coś odpowiedniego dla siebie w Erze. Pojawia się jednak problem - mimo, że jest to jedna firma, nie można tu przenieść telefonu! Na infolinii doradzono mi, żebym najpierw przeniósł się do Plusa czy Orange, a potem z powrotem do Ery. Jak dla mnie - głupota, żeby operator nie dawał możliwości pozostania w firmie. Może jednak jest jakiś sposób, żeby to obejść (drogi nieoficjalne itp.)?
Niestety Era i Heyah to dwie marki PTC sp. z o.o. ale poza tym nie mają wiele wspólnego ze sobą. Inna jest strategia i biura obsługi. Może w przyszłości bedzie można przejść z heyah na erę