• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #236028  autor: rozek
 28 lis 2007, 17:56
witam,

w listopadzie ubiegłego roku podpisałem z Erą 2 letnią umowę na korzystanie z ich usług. Miałem mieć przeniesiony numer z Orange Go. Pani, z którą podpisywałem umowę mówiła że czas oczekiwania na przeniesienie numeru to maksymalnie miesiąc. Niestety do tej pory (rok czasu) numer nie został przeniesiony, przez co obecnie bujam się z dwoma numerami i straciłem 61 pln które miałem mieć na karcie Orange by przeniesienie było możliwe. Ani w jednej ani w drugiej sieci nie potrafią mi powiedzieć czemu numer nie został przeniesiony, Era wysyła mnie do Orange a Orange do Ery, i tak w kółko.

czy w związku z zaistniałą sytuacją, która na moje oko wygląda na niewywiązanie się z umowy przez operatora, mogę rozwiązać umowę przed upływem jej terminu bez żadnych konsekwencji?

pozdrawiam

#236030  autor: astuS
 28 lis 2007, 18:05
prawnie masz prawo do tego.

#236046  autor: Kaczy
 28 lis 2007, 19:18
prawnie masz prawo do tego.
W regulaminie przeniesienia numeru jest zapis, że Operator nie ponosi odpowiedzialności za niezrealizowany proces przeniesienia numeru jeśli nie jest to z jego winy.

rozek, dowiedz się dlaczego numer nie został przeniesiony. Może nie dotarł jakiś wniosek. Może dane się nie zgadzały. A może coś innego. Jak już będziesz wiedział jaki jest powód będziesz mógł podjąć stosowne kroki.

...::: Made for loneliness :::...