• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #233609  autor: soulafein
 15 lis 2007, 20:47
Witam.
Ma ktos wiedz jak to jest - mam 3 pakiety - 1 darmowy numer, 100 minut w sieci oraz 40 minut do wszystkich. Ostatnio zauwazylem ze cos mam duzo minut do sieci Era mimo ze sporo rozmawialem z mama (ktora ma tak taka a nie jest moim darmowym numerem). Za to ubywa mi erajednostek z promocyjnego pakietu 1800 minut do Ery. Wiec jak to jest najpierw Era jednostki z promocyjnego pakietu sa wykorzystywane?? Bo ja caly czas myslalem ze najpierw te 100 taniej w sieci i 40 do wszystkich a potem ten pakiet promocyjny. Zauwazyl ktos cos podobnego??

Dum spiro spero

#233625  autor: aga
 15 lis 2007, 22:01
soulafein pisze:Bo ja caly czas myslalem ze najpierw te 100 taniej w sieci i 40 do wszystkich a potem ten pakiet promocyjny.
Powinno być tak jak napisałeś. Minuty z pakietu promocyjnego wykorzystywane są dopiero po wykorzystaniu wszystkich minut z abonamentu. Jeżeli na bilingu, który przyjdzie ci z fakturą, nie będzie się zgadzać rozliczenie minut, to napisz reklamację do Ery.

#233635  autor: soulafein
 15 lis 2007, 23:28
Tzn. szczerze ;) to nawet mi to odpowiada. Przy tej ilosci rozmow to ja przez 2 lata wygadam te 1800 minut a takto nie musialbym wygadac 100 minut potem 40 minut i dopiero dobierac sie do pakietu. Mam nadzieje ze nie zauwaza i bede mial tak caly czas. ale chcialem sie upewnic ;)

Dum spiro spero

#233639  autor: konrad
 15 lis 2007, 23:54
jeżeli masz TwS + OU + pakiet min z przedl. umowy to kolejność jest taka:
1. TwS (jeżeli ERA, jeżeli nie to na odwrót)
2. OU
3. Pakiet 1800

wiem bo "siedzę" na tym codziennie i tłukę ludziom do głowy :)

#233653  autor: aga
 16 lis 2007, 09:01
soulafein pisze:Tzn. szczerze ;) to nawet mi to odpowiada. Przy tej ilosci rozmow to ja przez 2 lata wygadam te 1800 minut a takto nie musialbym wygadac 100 minut potem 40 minut i dopiero dobierac sie do pakietu. Mam nadzieje ze nie zauwaza i bede mial tak caly czas. ale chcialem sie upewnic ;)
No nie wiem czy to jest takie korzystne, bo korzystając cały czas z pakietu promocyjnego przepadają ci minuty z oferty TwS, za które przecież płacisz. Myślę, że to tylko jakiś chwilowy błąd systemu i na koniec okresu rozliczeniowego wszystko będzie dobrze rozliczone.