• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #21393  autor: Kucharz
 30 wrz 2005, 16:40
kończy mi się umowa, dzwoniła już paniena z propozycją, zaoferowała mi takie coś:

pozostanie przy MEGA150 (to już druga propozycja, poprzednio było tak samo), umowa na 12 ms, bez telefonu (nie potrzebuję):

- 150 min na stacjonarne i idee wymienne na 75 min do pozostałych, 1 min np. do ery pomniejsza pakiet o 2 min do idee

- pakiet 100 smsów (schodzą w pierwszej kolejności, tyle w sam raz wystukam w miesiącu)

- naliczanie sekundowe od pierwszej sek

- świat idei 5 mb

to wszystko za 61 zeta miesięcznie. Co o tym sądzicie ? trochę nie podoba mi się koszt minuty po wyczerpaniu tych z pakietu, bo np. do ery zapłacę 1,10 zł (dość dużo) a na stacjonarne i idee - 0,55 zł (czyli znośnie).
a ceny z pakietu wychodzą tak: do idei i na stacjonarne po 0,41 gr, reszta po 0,82 gr

znajoma ma w erze 110 min za 90 zł do wszystkich sieci i brała do tego telefon, co imho - jest lepszą ofertą.

czy znajdę coś lepszego u innych ? na telefonie mi nie zależy, potrzebuję okolo 150 min ale do wszystkich sieci, a nie tylko wewnątrz :(

#21464  autor: hot.arti
 30 wrz 2005, 19:03
a tak na marginiesie ;) o ile punkty profit zmniejszają cenę telefonu??

#21466  autor: pumba
 30 wrz 2005, 19:07
hot.arti pisze:a tak na marginiesie ;) o ile punkty profit zmniejszają cenę telefonu??
25 punktów profit = 1zł

#21496  autor: gosciu
 30 wrz 2005, 20:58
Propozycja jaka dostales, jest standardowa. ZTCW proponuja trzy uslugi za darmo, wiec zamiast 5MB za darmoszke mogle np. poprosic o NKM, albo 20 MMS.
U innych oczywiscie mozesz wiecej np. nowa oferta Ery, albo chocby ktorys z + dla indywidualnych klientow.
ZTCW jesli zgodzilbys sie na gorsza oferte, czyli te pomaranczowe abo, to mialbys szanse na jakies upusty w stylu taniej za darmowe rozmowy po 22.00 itp
Ale to jest ZUPELNIE nieatrakcyjne w porownaniu z abo jakie masz. To jedno z najlepszych abo na rynku i szkoda by je bylo tracic. Skoro duzo dzwnisz powinienes wczesniej pomyslec o Mega 350. Teraz te se na vrati...

#21606  autor: Kucharz
 01 paź 2005, 10:47
oki, dzięki za odpowiedź, chciałem się tylko upewnić :)

zmiana opa narazie nie wchodzi w grę, choć się zastanawiałem nad erą, ale nie mogę raczej zmienić numeru, mam go ładnych pare lat i za dużo zachodu by bylo z jego zmianą. A umowa tylko na rok więc w tym czasie moze cos sie zmieni na rynku telefonii, jak choćby migracja z zachowaniem nr lub bardziej sensowne taryfy w orange będą :)

#21609  autor: blom
 01 paź 2005, 10:50
lepsza oferta w era urodzinowa....

#21611  autor: Kucharz
 01 paź 2005, 10:53
sdz pisze:lepsza oferta w era urodzinowa....
Kucharz pisze:ale nie mogę raczej zmienić numeru
więc chyba przeczekam ten rok w ideii, a w przyszłym roku będą 10. urodziny ery więc może na coś sensownego się załapię, gdy już będzie można przenieść się z nr :)

#22728  autor: gosciu
 05 paź 2005, 19:20
IMHO oferta urodzino ery jest ok i moze warto poczekac na 10 pazdziernika, by sprawdzic przenoszlanosc. jeden problem: ile sobie Onangutan policzy za wyprowadzke z sieci. To tez trzeba w rachunkach uwzglednic ;-(