CYBER pisze:Jeśli o ERĘ chodzi 11 kwietnia 2007 zmienili ofertę więc chyba raczej prędko żadnych nowych sensacji nie będzie.
Ale oferta "Internet w telefonie" trwa do 12.06.07, a ja
zamierzam podpisać umowę w czerwcu lub w lipcu, to może po tym 12 czerwca wprowadzą coś nowego.
CYBER pisze:Kazimierz55 napisał/a:
Tylko jeszcze kwestia tej E50-tki, szczerze mówiąć wolałbym telefon niebrandowany, tzn. brand Ery, czy PLusa mi nie przeszkadza, ale ten Orange jest chyba troche za bardzo pazerny.
Zerknij tutaj:
http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?t=4911
Trzeba będzie jak sądzę zwrócić się po prośbie do Nokii
Serwisy Nokii odpowiadają, że taka zmiana nie jest możliwa.
Sam mógłbym to przecież nawet w domu zmienić, ale wtedy musiałbym pożegnać się z gwarancją
Jak w Erze jest z wyborem numeru, ide do salonu/punktu i podpisuje umowe i czy moge sobie wybrać numer (nie doplacajać za srebrny czy złoty) chociażby z kilku dostępnych w punkcie tak jak to jest w Plusie? Jak wyglada sytuacja z wyborem nr w sklepie internetowym Ery?
Podsumowując chętnie skorzystałbym z oferty Orange, ale kusi mnie oferta Ery.
W Erze są tańsze telefony (w dodatku z mniejszym brandem), w Orange za to mamy więcej minut/sms i weice znajomych w tej sieci.
Przykład drogich telefonów:
Samsung E250
Era, 35zł, 24mies. - 69zł
Orange, 40zł, 24mies. - 299zł
Może to za wcześnie na rozmyślanie o tym, ale wolałbym nie docydować się w ostatniej chwili.
[ Dodano: 2007-05-01, 20:47 ]
Chyba jednak wezmę Orange, z uwagi na potrzbną mi skrzynke MultiBox Platinium i lepszy zasięg.
Widzę jakieś poruszenie na rynku
mBank obniżył stawkę do wszytskich do 45gr/min
Era wprowadzi nową promocję, gdzie efektywny koszt minuty to 37,5 gr
więc można to chyba uznać za reakcje na konkurenta.
Nie wiem czy czekać, aż Orange wprowadzi coś nowego w postpaid, bo już wprowadzili ten "Plan na Rozmowy".
Czy jak będe maial ten nowy twoj plan i będzie jakas nowa taryfa, z niższymi stawkami to czy będ mógł na nią przejść??
Ile to kosztuje?
Czy na przykład jak mialem Twój Plan z umową na 24 miesiące z telefonem i w 5 miesiącu trwania umowy pojawił się Nowy Twój Plan, to czy moglem na niego przejsc i dobrac sobie uslugi w tej kwocie ktorą miałem przy podpisywaniu umowy?