• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #150441  autor: Jedi
 05 lut 2007, 23:21
Jako, że w propozycji orange liczą się 2 (a może 3?) ostatnie faktury to czy można zrobić tak, że na 2 miesiące przed końcem umowy zwiększymy sobie kwotę deklarowaną i pani z propozycji jak będzie nas rozpatrywała to da nam lepsze bonusy jako klientowi z wyższego poziomu, o którego bardziej warto powalczyć niż tego co ma niższe rachunki? :-)
Ostatnio zmieniony 06 lut 2007, 15:10 przez Jedi, łącznie zmieniany 1 raz.
 #150461  autor: prezeswk
 06 lut 2007, 01:06
Jedi pisze:Jako, że w propozycji orange liczą się 2 (a może 3?) ostatnie faktury to czy można zrobić tak, że na 2 miesiące przed końcem umowy zwiększymy sobie kwotę deklarowaną i pani z propozycji jak będzie nas rozpatrywała to da nam lepsze bonusy jako klientowi z wyższego poziomu, o którego bardziej warto powalczyć niż tego co ma niższe rachunki? :-)
Spróbuj i opisz nam to.
Ja z doświadczenia wiem, że:
- w biznesie owszem liczą się ostatnie opłacone faktury (ale nie wiem dokladnie ile tych faktur)
- dla indywidualnych liczy się cały okres umowy, czyli np ostatnie 12 mcy (oczywiście faktury opłacone)
Poza tym nie licz, że jesli z 25 zmienisz na 50 i bedziesz chcial lepsza oferte, to nie dostaniesz jej jesli bedziesz chcial spowrotem zmniejszyc na 25. Zmusza Ciebie do pozostania przy 50, a chyba nie o to Ci chodzi.
Poczytaj wątki pod tym adresem a ten topic chyba trzeba zamknąć.

#150462  autor: Jedi
 06 lut 2007, 01:11
Sam zobacz co dałeś mi za link. Poza tym wątku nie trzeba zamknąć, bo odpowiedz na moje pytanie nie padła. Ja słyszałem, że dla indywidualnych biorą ostatnie 2 faktury.
I nie jestem głupi, przecież wiem, że jak bym wziął wyższą ofertę to bym musiał z niej skorzystać, przecież po to właśnie są umowy terminowe, a ja chcę pozostać przy wyższy abo, po to bym go brał.

#150463  autor: prezeswk
 06 lut 2007, 01:42
Jedi pisze:Sam zobacz co dałeś mi za link. Poza tym wątku nie trzeba zamknąć, bo odpowiedz na moje pytanie nie padła. Ja słyszałem, że dla indywidualnych biorą ostatnie 2 faktury.
I nie jestem głupi, przecież wiem, że jak bym wziął wyższą ofertę to bym musiał z niej skorzystać, przecież po to właśnie są umowy terminowe, a ja chcę pozostać przy wyższy abo, po to bym go brał.
Dostałeś link do oferty abonamentowej, tam toczy się rozmowa o "Propozycji". Wątek zamykaja admini (nia ja) - ja uważam, że można o twojej sprawie rozmawiać gdzie indziej, ale to moje zdanie, więc sie nie denerwuj :)
Jeśli chcesz utrzymać większe abo to na pewno dostaniesz więcej przy 50 PLN niż przy 25 PLN. O ile więcej to ci nie powiem, bo nie mam nic wspólnego z Orangutanem (poza telefonem w tej sieci).
Pozdrawiam

#150661  autor: krzyno
 06 lut 2007, 18:41
Jedi, dla orange liczy się średnia z 3-ech ostatnich miesięcy i to z jaką kwotą deklarujesz się podpisać cyro. Chcąc podnieść średnią nie musisz zmieniać abonamentu wystarczy więcej nadzwonić i już masz ten sam efekt ;)

#150690  autor: Jedi
 06 lut 2007, 19:33
Aha, ale czyli jednak 3 okresy rozliczeniowe wchodzą w grę, tak?

#150706  autor: krzyno
 06 lut 2007, 19:51
Jedi pisze:Aha, ale czyli jednak 3 okresy rozliczeniowe wchodzą w grę, tak?
po ostatnich moich negocjacjach z propozycją takie udzielono mi informacje, patrzą też ponoć na ostatnią ofertę przedłużeniową. Powiem Ci tylko tyle że według mnie liczy się umiejętność negocjacji i to na jakiego konsultanta się natrafi. W zeszłym roku dawali mi ofertę z pakietem rozmowy 20, a ja się uparłem na pakiet rozmowy 50 kobietka mi o systemie zaczeła mówić że nie przepuszcza takiej opcji, a ja jej na to żeby mnie nie ściemniała tylko ze swoim zwieszchnikiem połączyła lub zapytała go czy dostanę to co chcę bo jak nie to rezygnacja którą złożyłem nie zostanie odwołana a do tego jeszcze żony nr też zgaśnie, pami mnie na chwilę przeprosiła i po 4 minutach okazało się że dostanę pakiet rozmowy 50 i świat idei 10 na 12 miesięcy. Więc ta ściema z systemem to tylko taka wymówka, a to już dawno powiedziała mi koleżanka, która w idei pracowała. Tak więc trzeba negocjować i targować się jak tylko się da, a gadka konsultantów z propozycji że tylko oni mają takie duże możliwości nie jest do końca prawdą, a przekonałem się o tym 30.01.2007r przedłużając umowę w salonie firmowym orange we wrocku.

#150716  autor: PeGaS
 06 lut 2007, 20:05
Liczą się trzy ostatnie faktury, więc jak najbardziej możesz zrobić taki "myk" :wink:
Ale oczywiście liczy się również to co zadeklarujesz przy przedłużeniu. Lepiej to działa co prawda przy Firmie (choć czasem jest to przekleństwo dla abonenta), ale przy indywidualnym jak najbardziej też.

good luck

http://kochajzycie.pl

#150747  autor: prezeswk
 06 lut 2007, 21:30
PeGaS pisze:Liczą się trzy ostatnie faktury, więc jak najbardziej możesz zrobić taki "myk" :wink:
good luck
W każdym razie mi taki myk - czyli podniesienie wartosci 3 ostatnich faktur nie przeszedł. Moja srednia z ostatnich 3 to ponad 70 PLN, srednia 12 mcy - okolo 50 PLN (i taka srednia widzą w systemie) - sam widziałem. W kazdym razie, jesli ci sie uda myk, to gratuluje.

#156451  autor: ElectricMan
 24 lut 2007, 12:40
Przelicz ostatnie 6 faktur. Bo wg. moich informacji w Propozycji nie liczą 3ech ostatnich faktur a 6. Więc może z stąd ta różnica. I żeby uściślić tyczy się to na pewno taryf biznesowych. Ale zapewne i dla indywidualnych też. :cry:

Feel Better, Feel Good, Feel Wonderful - Prince

#158413  autor: orangeworld
 02 mar 2007, 13:41
ja miałem przyjemność przedłużać umowę z Orange już 2 razy i za każdym razem walczyłem o więcej.. choć ciężko z konsultantami ProPozycji się negocjuje szczególnie z płcią męską, bo kobiety są zawsze miłe i starają się jakoś przedłużyć umowę z tobą i oferują więcej :P:P

Ale dokładniej: Oni liczą z całego okresu rozliczeniowego, jeżeli cały czas będziesz mieć większy rachunek niż kwota zoobowiązania to ofertę będziesz mieć super!! I jeszcze jak w związku z tym zwiększysz abonament to ..... hoho... jest szansa na ciekawą ofertę!

Dlaczego tak uważam...:P No prosze po ostatnim przedłużeniu umowy (TP do 50zł obecnie i przeważnie abo do 50zł) przez pierwsze 12 miesięcy rachunki miałem na poziomie 150 -200zł nawet 350zł (telefon pożyczony starszemu na wyjazdy :/ (musiałem)) a przez następne 12 już w miare normalne 50-60zł ... i w ProPozycji średnia rachunków 90-150 zł hehehe =) (tak mówiła mi babka). A więc logiczne jest, że liczą cały okres =)