• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #151579  autor: szejkspir
 08 lut 2007, 23:46
Witam, mam pewną wątpliwość odnośnie programu Era Premia. Proszę o pomoc doświadczonych użytkowników forum.
Na początek kilka wyjątków z regulaminu:
Konto Abonenckie - konto Abonenta w komputerowym systemie Operatora, do którego przyporządkowana jest określona liczba kart SIM i na które jest wystawiana jedna wspólna faktura.
Konto Punktowe - konto Abonenta w komputerowym systemie Operatora, do którego przyporządkowane są Punkty
i kolejne:
W przypadku przyporządkowania do określonego Konta Abonenckiego więcej niż jednej karty SIM punkty za korzystanie z tych kart są sumowane na jednym Koncie Punktowym.
W wypadku przyporządkowania kart SIM do różnych Kont Abonenckich, Uczestnik posiada kilka Kont Punktowych. Punkty naliczane są oddzielnie dla każdego Konta Abonenckiego.
Sumowanie Punktów z różnych Kont Punktowych możliwe jest w przypadku połączenia Kont Abonenckich, które może być dokonywane na wniosek Uczestnika lub przez Operatora.
A oto moje pytania:
1) Jeśli wezmę drugą aktywację w sieci, to czy punkty będą naliczane na jedno konto punktowe? Chodzi o to, czy punkty z obu aktywacji będą naliczne razem i sumowane?
2) Czy druga aktywacja będzie automatycznie przypisana do konta punktowego pierwszej? Czy trzeba specjalnie zgłaszać chęć ich połączenia (kont pierwszej i drugiej aktywacji)? I czy ewentualnie mogą odmówić ich połączenia?
3) Załóżym taką sytuację: mam 1 aktywacje, biorę drugą. Punkt naliczane są razem na jedno konto punktowe. Co się stanie, jeśli zrezygnuje z tej pierwszej aktywcji? Czy punkty przepadną? Wydaje mi się, że powinny pozostać na koncie punktowym tej drugiej aktywacji. Co o tym sądzicie?
Mam nadzieję, że można zrozumieć to co napisałem :wink: Jeśli ktoś jest w stanie odpowiedzieć na którekolwiek z pytań to będe wielce wdzięczny za pomoc :D

PS
I może jeszcze link do pełnego regulaminu programu Era Premia .

#151583  autor: Kaczy
 08 lut 2007, 23:51
szejkspir pisze:Czy druga aktywacja będzie automatycznie przypisana do konta punktowego pierwszej?
Tutaj wszystko sprowadza się do konta abonenckiego. W momencie podpisywania umowy masz możliwość zdecydowania czy chcesz połączyć konta i dostawać jeden wspólny rachunek czy dwa oddzielne.

...::: Made for loneliness :::...

#151587  autor: Prometo
 08 lut 2007, 23:53
Moim zdaniem punkty nie powinny przepaść ale na wszelki wypadek spróbuj przez jeden okres rozliczeniowy mieć dwie aktywacje a dopiero po kresie rozliczeniowym zrezygnuj z tej pierwszej aktywacji.

#151589  autor: szejkspir
 08 lut 2007, 23:54
Kaczy pisze:W momencie podpisywania umowy masz możliwość zdecydowania czy chcesz połączyć konta i dostawać jeden wspólny rachunek czy dwa oddzielne.
Czyli łącze oba konta (1 rachunek) wtedy punkty się sumują?

[ Dodano: 2007-02-09, 00:00 ]
Prometo pisze:Moim zdaniem punkty nie powinny przepaść ale na wszelki wypadek spróbuj przez jeden okres rozliczeniowy mieć dwie aktywacje a dopiero po kresie rozliczeniowym zrezygnuj z tej pierwszej aktywacji.
Tak, to by było rozsądne rozwiązanie, najpierw się upewnić czy punkty są razem naliczane... tylko czy nie przepadną punkty z pierwszej aktywacji?... A jak będzie mi liczony staż w programie? Będa brali pod uwage okres pierwszj aktywacji? Jak by to wyglądało np. z okazji urodzin Ery? Ostatnio dawali ekstra punkty Era Premia za staż w sieci. Mam jedną aktywacjce dwa lata, jeśli wezmę nowy numer, ze starego zrezygnuje, staż wciąż będzie wynosił 2 lata?
 #151605  autor: tepeesa
 09 lut 2007, 02:48
Punkty Era Premia sa przypisane do konta abonenckiego. Cokolwiek zrobisz, z którymkolwiek z telefonów, punkty poostają na koncie tak długo, jak ono jest aktywne (min. 1 aktywny numer) W przypadku ewentualnego dzielenia konta na 2 osobne (np na jeden numer faktura osobno i na drugi osobno) punkty pozostają na pierwzym koncie. Jeżeli aktywujesz nowy numer, musisz zaznaczyć czy chcesz, by został przypisany do Twojego wcześniejszego konta, czy ma być utworzone nowe.

Jutro skończyło sie wczoraj

#151676  autor: szejkspir
 09 lut 2007, 12:57
Zastanawiam się nad czymś takim. Wziąć sobie nową aktywację w Erze w obecnej promocji, a obecny numer przenieść do TT. Oczywiście najpierw muszę wziąść nową aktywacje. Czyli już wiem, punkty nie przepadną :-) Dzięki wszystkim za pomoc :D

#151758  autor: lookass
 09 lut 2007, 16:26
1. tak wszystkie aktywacje abonametowe beda laczone ze soba i sumowane
2. jak przyjdzie Ci pierwszy rachunek to bedzie tam taki papier na ktorym bedzie napisane: Rozliczenie zbiorcze wszystkie telefony tam bezdiesz mial za co placisz i ile program era premia ile ptk oraz zestawienie wykorzystanch jednostek
3. mozna to odniesc do mojego 2 ptk ze jest mozna to nazwac odzielne naliczanie nie zalezne czy zrezygnujesz z tego pierwszego czy drugiego
Kaczy Kiedy bralem druga i trzecia aktywacje konsultantka powiedzial ze bedzie naliczanie wyodrebnione ja jedno konto ale bez przyporzatkowania na nr telefonu tylko na imie i nazwisko

#151815  autor: szejkspir
 09 lut 2007, 18:57
Dzięki lookass :D
Mam jeszcze jedno pytanie, związane z wykorzystywaniem punktów Era Premia. Jeśli zamówię nagrodę to które punkty zostaną skasowane? Czy te "najstarsze", które otrzymałem w pierwszej kolejności? Pytam, bo punkty mają ważność 3 lata i każde mają liczony swój wiek od momentu przyznania (dokładnie od końca miesiąca w którym zostały przyznane). Nie znalazłem na ten temat żadnej wzmianki w regulaminie.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2007, 19:40 przez szejkspir, łącznie zmieniany 1 raz.

#151821  autor: aga
 09 lut 2007, 19:19
Te najstarsze

#151830  autor: Irek
 09 lut 2007, 19:38
szejkspir, to jest chyba bardzo logiczne, że te najstarsze prawda? Nikt nie będzie brał czegoś co zostało Ci przyznane na końcu. Poza tym określanie takich mało ważnych rzeczy w regulaminie nie ma sensu.

"And one more thing..."

#151834  autor: szejkspir
 09 lut 2007, 19:44
IreQ, wiem, że to jest bardzo logiczne, cieszę, że tak jest to rozwiązane. Pytam, bo ostatnio doszedłem do wniosku, że nie wszystko jest takie oczywiste.

#151836  autor: Irek
 09 lut 2007, 19:46
szejkspir, nie no skoro jest logiczne to jest oczywiste... chyba, że się nie rozumie sedna to już jest problem....

"And one more thing..."

#151838  autor: Prometo
 09 lut 2007, 19:48
IreQ pisze:szejkspir, to jest chyba bardzo logiczne, że te najstarsze prawda? Nikt nie będzie brał czegoś co zostało Ci przyznane na końcu. Poza tym określanie takich mało ważnych rzeczy w regulaminie nie ma sensu.
IreQ po to jest regulamin, żeby później żadnych niedomówień nie było - powinno to być tam napisane :wink:

#151842  autor: szejkspir
 09 lut 2007, 19:53
IreQ dokładnie jak Prometo napisał. Od tego jest regulamin. Już się kiedyś złapałem na takich "oczywistych" rzczach. Jeśli w regulaminie nie jest określone w jaki sposób są pobierane punkty to pojawiają się wątpliwości. A na dobrej woli operatorów można się czasem zawieźć.

#151863  autor: lookass
 09 lut 2007, 21:46
szejkspir pisze:Dzięki lookass :D
Mam jeszcze jedno pytanie, związane z wykorzystywaniem punktów Era Premia. Jeśli zamówię nagrodę to które punkty zostaną skasowane? Czy te "najstarsze", które otrzymałem w pierwszej kolejności? Pytam, bo punkty mają ważność 3 lata i każde mają liczony swój wiek od momentu przyznania (dokładnie od końca miesiąca w którym zostały przyznane). Nie znalazłem na ten temat żadnej wzmianki w regulaminie.
oczywsicie te ktore dostales na poczatku przypomne tylko ze po zamuwieniu nagrody dostajesz 100 ptk za to ze zamawiasz ;)

#151890  autor: Irek
 09 lut 2007, 23:59
szejkspir, Gdyby regulaminy miały zawierać wszystkie możliwe opcje i wyjaśniać dokładnie wszystko w stylu laickim to nie starczyło by wam czasu na ich przeczytanie, ponieważ były by za długie.

"And one more thing..."