• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#128789  autor: małowielki
 30 lis 2006, 09:30
To że macie naliczone opłaty za GPRS to może wynikać ze złego ustawienia profilu MMS lub wybrania niewłaściwego profilu np. Era WAP GPRS a wtedy wysyłany i nieudany MMS będzie próbował przejść przez te ustawienia i zostanie poprana opłata.
Czy chodzi o to, że w ustawieniach - wiadomość obrazkowa - profil internetowy - miałem ustawione np Era WAP GPRS lub któreś z innych (Era omnix, era omnix csd,
Wapster- era gp) i w tedy przy wysyłaniu mms-a telefon łączył się z Era WAP GPRS i pobierał opłatę 0,72 zł ? Dodam, że w tedy licznik danych naliczał jakieś kb.
Czy można usunąć bez żadnych konsekwencji te profile: Era omnix, era omnix csd,
Wapster- era gp. Zostawił bym tylko Era MMS. Bo i tak nie używam internetu w telefonie.Chyba, że bez tego mms-y nie śmigają ?
Operatorzy zawsze pobierają opłaty za MMS i SMS i nie odpowiadają za złe ustawienia tych usług w telefonach.
Czy te opłaty są także pobierane w przypadku kiedy wysyłam mms-a, który nie dochodzi do adresata ? W tym przypadku nie chodzi mi już o łączenie się z Wapem czy gprs-em tylko gołe 0,40 zł za mms-a (bo tak mam na stronie ery po zalogowaniu w "bieżących połączeniach )Policzyli mi za kilka mms-ów które na 100 % nie doszły do adresata. I to nie chodzi, że telefon adbiorcy jest źle skonfigurowany bo próbowałem przesłać mms-a którego dostałem z tego telefonu, czyli wielkość pliku była ok.
Pozdrawiam

#128797  autor: rafcyk
 30 lis 2006, 11:13
małowielki pisze:Czy te opłaty są także pobierane w przypadku kiedy wysyłam mms-a, który nie dochodzi do adresata ? W tym przypadku nie chodzi mi już o łączenie się z Wapem czy gprs-em tylko gołe 0,40 zł za mms-a (bo tak mam na stronie ery po zalogowaniu w "bieżących połączeniach )
Przy wysyłce MMS nie płacisz dodatkowo za połączenie. Wystarczy cheć wysłania, łączysz się z serwerem i już Cię kasuje na 40gr. Nie ma znaczenia czy ktoś odbierze czy nie. Zobacz przecież tak samo jest z SMS, bedę miał wyłączony tel przez tydz a wiadomość do mnie nie dotrze, mimo tego ty zapłacisz.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2