• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #124707  autor: rafal
 17 lis 2006, 11:45
witam dzisaj widzialem na stronce fajna promocje pod nazwa dlugie rozmowy w seci era za 15 zl dostajemy 100 min a za 30zl 300min a wiec minuta wychodzi po 15 gr sekundowe naliczanie jest a pakiet wazny jest przez dwa miesiace do ery i na heje mozna go aktywowac poprzez boa oferta wazna jewst do maja 2007

#124744  autor: lookass
 17 lis 2006, 14:13
ciekawa oferta choc na ja mam rozmowy po 10 gr i abo 10 zl ;) ale to dla stalych abonentow ;]
zastanawiam czy nie wziasc jeszcze z jednego telefonu na abo za taka kase ;) oplaca sie
a ten pakiet jest dosc ciekawy i tani ;)

#124751  autor: rafcyk
 17 lis 2006, 14:27
Pamiętajcie tylko, że można go wykorzystać dopiero po bezpłatnych minutach wliczonych w abonament (te pakiety schodzą na końcu!!), więc nie wiem czy takie fajne. Lepiej kupic taktak + podwójne doładowanie + megapakiet = 10gr za min w sieci i to bez żadnych zobowiązań

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#124829  autor: przemek910
 17 lis 2006, 19:43
Ten pakiet, jest bodajże do ERY I Heyah, a opisany wyżej megapakiet także do stacjonarnych :lol:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#124967  autor: szejkspir
 18 lis 2006, 00:19
kin pisze:Ten pakiet, jest bodajże do ERY I Heyah, a opisany wyżej megapakiet także do stacjonarnych
Tak, MEGApakiet jest wykorzystywany jak Erajednostki, czyli do Era, Heyah i stacjonarne. A pakiety minut w promocji "Długie rozmowy w sieci Era" są do Ery i Heyah, do stacjonarnych nie!!
Regulamin promocji: http://era.pl/index.php?id=dlug_roz_r&section=indy

#125020  autor: Dociekliwy
 18 lis 2006, 08:05
rafcyk pisze:Pamiętajcie tylko, że można go wykorzystać dopiero po bezpłatnych minutach wliczonych w abonament (te pakiety schodzą na końcu!!), więc nie wiem czy takie fajne. Lepiej kupic taktak + podwójne doładowanie + megapakiet = 10gr za min w sieci i to bez żadnych zobowiązań
ERA strasznie kuleje - we wszystkich sieciach najpierw schodzą minuty dedykowane (z jednym nr. do wybranej sieci itp) a ERA robi jakieś takie absurdy - a szkoda, bo sam bym aktywował taki pakiecik 8)

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#125069  autor: lookass
 18 lis 2006, 11:20
wiesz akurat dla mnie np to nie jest problem bo minuty darmowe szybko mi schodza :P mysle ze u wiekszosci tez :wink:

#125117  autor: Dociekliwy
 18 lis 2006, 12:17
To zależy, od dawna nie przegadałem pakietu z abo. Co miesiąc przenoszą mi na kolejny i tak bez końca. A gdyby było tak, że najpierw lecą minuty z pakietu, to byłoby coś 8)

#125186  autor: przemek910
 18 lis 2006, 19:43
Dociekliwy pisze:Co miesiąc przenoszą mi na kolejny i tak bez końca.
Na pewno?

#125211  autor: Dociekliwy
 18 lis 2006, 20:21
kin pisze:
Dociekliwy pisze:Co miesiąc przenoszą mi na kolejny i tak bez końca.
Na pewno?
Tak, ale słusznie mnie wychwyciłeś - taki skrót myślowy, bo przecież zawsze na początku wykorzystywane są minuty przeniesione z poprzedniego miesiąca 8)

Oznacza to, że najpierw wygaduję minuty z poprzedniego okresu, przez co nie wygaduję wszystkich z aktualnego, które to z kolei przenoszą mi na następny :-D

Już mam nadzieję, że ok :wink:

#125240  autor: przemek910
 18 lis 2006, 21:07
Dociekliwy pisze:Tak, ale słusznie mnie wychwyciłeś - taki skrót myślowy, bo przecież zawsze na początku wykorzystywane są minuty przeniesione z poprzedniego miesiąca 8)

Oznacza to, że najpierw wygaduję minuty z poprzedniego okresu, przez co nie wygaduję wszystkich z aktualnego, które to z kolei przenoszą mi na następny :-D
No tak, to się zgadza. Myślałem że chodzi Ci o wszystkie minuty, które nie przechodzą z miesiąca na miesiąc - bez przerwy :-)

#125325  autor: Dociekliwy
 19 lis 2006, 08:07
kin pisze:
Dociekliwy pisze:Tak, ale słusznie mnie wychwyciłeś - taki skrót myślowy, bo przecież zawsze na początku wykorzystywane są minuty przeniesione z poprzedniego miesiąca 8)

No tak, to się zgadza. Myślałem że chodzi Ci o wszystkie minuty, które nie przechodzą z miesiąca na miesiąc - bez przerwy :-)
No niestety - tak dobrze, to nie ma :(

#125347  autor: Rafael.dz
 19 lis 2006, 10:31
Chętnie bym kupił taki pakiet, ale posiadam taryfę era komfort i nie mogę skorzystać z tej promocji. :(

#125357  autor: przemek910
 19 lis 2006, 10:50
Chętnie bym kupił taki pakiet, ale posiadam taryfę era komfort i nie mogę skorzystać z tej promocji. :(
Coż za problem zmienić taryfę? IBOA - szybko i sprawnie :-D

#125358  autor: Rafael.dz
 19 lis 2006, 10:58
kin pisze:
Żaden problem ze zmianą taryfy ale, umowa się przedłuży o kolejne 6 miesięcy, tu jest problem.

#125640  autor: szejkspir
 19 lis 2006, 22:17
kin napisał/a:
Cytat:

Żaden problem ze zmianą taryfy ale, umowa się przedłuży o kolejne 6 miesięcy, tu jest problem.
Nie rozumiem Was. Po co macie zmieniać taryfę? Regulamin:
Niniejsza Oferta umożliwia Abonentom, którzy korzystają z taryf Nowa Moja, Nowa Biznes, Classic, Classic Partner, Komfort Biznes, Komfort, Nowy Komfort i Pakiet Biznes, uaktywnienie pakietów 100 minut lub 300 minut na zasadach określonych w niniejszym Regulaminie.
Teraz zdecydowana większość abonentów indywidualnych posiada Era Nowy Komfort, kto w takim razie miałby korzystać z tej promocji?

#125647  autor: przemek910
 19 lis 2006, 22:42
szejkspir pisze:Era Nowy Komfort
Mówimy o samym komforcie :P ale on i tak pakiet jest dla niego dostepny...

#126821  autor: taktakowiec
 24 lis 2006, 20:34
Niewykorzystane minuty z Cyklu rozliczeniowego, w którym niniejsza Oferta została aktywowana, mogą przejść na kolejny Cykl rozliczeniowy. Po tym okresie pakiety minut przepadają, niezależnie od tego czy zostały przez Abonenta wykorzystane.

Nie moge tego jakoś skumać.
Opłacaja się te pakiety wogóle bo zastanawiam się nad aktywacją.

#126824  autor: Kaczy
 24 lis 2006, 20:45
taktakowiec pisze:Niewykorzystane minuty z Cyklu rozliczeniowego, w którym niniejsza Oferta została aktywowana, mogą przejść na kolejny Cykl rozliczeniowy. Po tym okresie pakiety minut przepadają, niezależnie od tego czy zostały przez Abonenta wykorzystane.
Po 2 miesiącach minuty z pakietu przepadają- to tak krótko na w/w temat :)

...::: Made for loneliness :::...

#126975  autor: rafcyk
 25 lis 2006, 11:26
taktakowiec pisze:Nie moge tego jakoś skumać.
Opłacaja się te pakiety wogóle bo zastanawiam się nad aktywacją.
Przechodzą tylko na kolejny miesiąc i jeśli w ich nie wykrzystasz to na następny już nie przejdą. Moim zdaniem się nie opłacają, bo schodzą dopiero po wykorzystaniu bezpłatnych minut.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2