Czyli naprawiają oczywisty błąd tylko po reklamacji? A jak ktoś nie zgłosi, to wyłudzają nienależne świadczenie, zamiast globalnie z urzędu stanu poprawić błąd?

Od 1 kwietnia 2025 r. bezpłatnie udostępnimy 5G dla klientów nju na abonament. Zmiana jest korzystna i dotyczy tylko tych usług, w których nie ma udostępnionej technologii 5G. Zmianie ulegnie cennik usług w ofercie nju na abonament, poprzez dodanie treści: ,,5G - we wszystkich usługach nju, Abonent może korzystać z sieci 5G, pod warunkiem, ze będzie w zasięgu tej sieci i będzie korzystać z urządzenia, które wykorzystuje te technologie. Operator gwarantuje poprawne działanie technologii 5G tylko na urządzeniach, które Abonent kupił od Orange (pełna lista na www.njumobile.pl). Jeśli nie akceptujesz zmiany, do 31 marca 2025 r. możesz rozwiązać umowę o świadczenie usług nju.
Przeszedłem z Orange (OFNK) do nju i na wyświetlaczu cały czas mam Orange i tak już zostanie. Z tego co się dowiedziałem to mam dość specyficzną kartę SIM NFC, która umożliwiała płatności telefonem i na tych kartach niektóre opcje są na stałe zablokowane i nie da się zmienić właśnie identyfikacji na ekranie, a także nie ma możliwości wyłączenia PINu.
Temat trochę zgłębiłem, identyfikator - nazwa sieci jest zapisana na karcie SIM, kiedyś można ją było zmienić chyba w Play. Ty przeniosłeś numer z sieci Orange do NJU na tej samej karcie sim i stąd pozostała identyfikacja sieci Orange.PawlusG pisze: ↑26 mar 2025, 19:37Przeszedłem z Orange (OFNK) do nju i na wyświetlaczu cały czas mam Orange i tak już zostanie. Z tego co się dowiedziałem to mam dość specyficzną kartę SIM NFC, która umożliwiała płatności telefonem i na tych kartach niektóre opcje są na stałe zablokowane i nie da się zmienić właśnie identyfikacji na ekranie, a także nie ma możliwości wyłączenia PINu.
Przy okazji przejścia okazało się, że pieniądze, które miałem na koncie w Orange nie przepadły, tylko po nieco ponad miesiącu trafiły na moje konto w nju i wartość ta będzie odjęta od następnej płatności
Przenosiłem numer z OFNK do nju, przyjechał kurier, podpisałem papiery i kurier je zabrał. Po niecałej godzinie straciłem zasięg w telefonie, włączyłam na chwilę tryb samolotowy, wyłączyłem i dostałem SMSa witamy w nju. Czy to kurierzy zgłaszają podpisanie umowy i wtedy przeniesienie robi się z automatu, zanim papiery dotrą do nju?