• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
 #1186330  autor: kszaq
 20 sty 2025, 12:40
Czasami coś przestawią w konifguracji sieci i "specjalne" APNy nie są odfiltrowane z rachunku. Miałem podobną sytuację w zeszłym roku: w trakcie połączenia na 112 Google Pixel próbował wykorzystać AML, co nju doliczyło na rachunku jako transmisję danych "SOS". 0,23zł zwrócono na kolejnej fakturze.
 #1186367  autor: Burito
 20 sty 2025, 17:58
Witam, rozważam przeniesienie numeru z innej sieci do oferty abonamentowej w NJU Mobile. Co mogę otrzymać w najkorzystniejszej ofercie ? Potrzeba No Limit + minimum 40 GB internetu.
 #1186368  autor: KC-KARLOS
 20 sty 2025, 18:00
Burito: masz wszystko podane na stronie internetowej >> https://www.njumobile.pl/oferta/abonament-mono/
Jeśli przeniesiesz numer z innej sieci niż Orange/nju/Flex otrzymujesz 3 miesiące abonamentu za 0 zł, potem od 29 zł/mc.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1186977  autor: PiotrG-dz
 31 sty 2025, 11:56
Dzwoniłem wczoraj do NJU i odebrała niedouczona,która powiedziała mi ,że nie ma 3 miesięcy za free przy MNP tylko 300 GB.Na moją uwagę weszła do netu i sprawdziła przepraszając mnie ,że jednak są te 3 miesiące za free,jednak powiedział mi ,że są tylko w promo do 10 lutego :shock:
Ja dziś sprawdziłem no i do 10 lutego to są te 300 GB a nie 3 miesiące gratis.
Czyżby BOK NJU równało już swoją wiedzą do poziomu Play :?:
Ostatnio zmieniony 31 sty 2025, 20:57 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: usunięto przypuszczenie
 #1186988  autor: KC-KARLOS
 31 sty 2025, 13:16
PiotrG-dz: i po co dzwonisz, jak wszystko masz na stronie internetowej nju??
Dla przenoszących nadal jest 3x 0 zł/mc + do 10.02.2025 aż 300 GB promocyjnych ważne 3 miesiące. Promocje się łączą.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188647  autor: filczyk
 02 mar 2025, 15:56
Od lat mam abonament w nju na starych zasadach z usługą "nie używasz, nie płacisz", jednak bez dostępu do 5G, które pojawiło się później. Cierpliwie czekałem aż operator zmieni zdanie co do starych taryf no i się doczekałem. Taki SMS otrzymałem wczoraj po południu:
Od 1 kwietnia 2025 r. bezpłatnie udostępnimy 5G dla klientów nju na abonament. Zmiana jest korzystna i dotyczy tylko tych usług, w których nie ma udostępnionej technologii 5G. Zmianie ulegnie cennik usług w ofercie nju na abonament, poprzez dodanie treści: ,,5G - we wszystkich usługach nju, Abonent może korzystać z sieci 5G, pod warunkiem, ze będzie w zasięgu tej sieci i będzie korzystać z urządzenia, które wykorzystuje te technologie. Operator gwarantuje poprawne działanie technologii 5G tylko na urządzeniach, które Abonent kupił od Orange (pełna lista na www.njumobile.pl). Jeśli nie akceptujesz zmiany, do 31 marca 2025 r. możesz rozwiązać umowę o świadczenie usług nju.
 #1188779  autor: Burito
 06 mar 2025, 10:23
@filczyk takie pytanie techniczne jak masz abonament w NJU to na wyświetlaczu jak się ta sieć identyfikuje ? NJU czy ORANGE ?
 #1188780  autor: kszaq
 06 mar 2025, 10:39
We wszystkich ofertach nju karta ma wpisany identyfikator sieci (SPN) "nju". Zmienia się również jeśli przejdziesz do nju na karcie Orange - osoba z rodziny ma jeszcze telefon z kartą IDEA, ale identyfikator sieci "nju"...
 #1188781  autor: Burito
 06 mar 2025, 10:44
@kszaq kiedyś taki identyfikator sieci można było zmienić np. przechodząc na tej samej karcie sim z NJU do OFNK.
 #1189814  autor: PawlusG
 26 mar 2025, 19:37
Burito pisze:
@filczyk takie pytanie techniczne jak masz abonament w NJU to na wyświetlaczu jak się ta sieć identyfikuje ? NJU czy ORANGE ?
Przeszedłem z Orange (OFNK) do nju i na wyświetlaczu cały czas mam Orange i tak już zostanie. Z tego co się dowiedziałem to mam dość specyficzną kartę SIM NFC, która umożliwiała płatności telefonem i na tych kartach niektóre opcje są na stałe zablokowane i nie da się zmienić właśnie identyfikacji na ekranie, a także nie ma możliwości wyłączenia PINu.

Przy okazji przejścia okazało się, że pieniądze, które miałem na koncie w Orange nie przepadły, tylko po nieco ponad miesiącu trafiły na moje konto w nju i wartość ta będzie odjęta od następnej płatności :)

Przenosiłem numer z OFNK do nju, przyjechał kurier, podpisałem papiery i kurier je zabrał. Po niecałej godzinie straciłem zasięg w telefonie, włączyłam na chwilę tryb samolotowy, wyłączyłem i dostałem SMSa witamy w nju. Czy to kurierzy zgłaszają podpisanie umowy i wtedy przeniesienie robi się z automatu, zanim papiery dotrą do nju?

:)
 #1189869  autor: filczyk
 27 mar 2025, 20:04
Od wczoraj 26.03 mam 5G w starej ofercie nju na abonament (iPhone 12). Nieco wcześniej niż zapowiadano, bo zgodnie z SMS-em przytoczonym wcześniej miało ruszyć 01.04.

Odpowiadając na pytanie @Burito podpinam się pod odpowiedź @PawlusG. Też miałem tę kartę (przechodziłem z oferty Smart Plan do nju na abonament) i dopóki z niej korzystałem, to na wyświetlaczu królowało Orange. Miło po latach dowiedzieć się z czego to wynikało.
 #1189938  autor: Burito
 28 mar 2025, 18:12
PawlusG pisze:
26 mar 2025, 19:37
Burito pisze:
Przeszedłem z Orange (OFNK) do nju i na wyświetlaczu cały czas mam Orange i tak już zostanie. Z tego co się dowiedziałem to mam dość specyficzną kartę SIM NFC, która umożliwiała płatności telefonem i na tych kartach niektóre opcje są na stałe zablokowane i nie da się zmienić właśnie identyfikacji na ekranie, a także nie ma możliwości wyłączenia PINu.

Przy okazji przejścia okazało się, że pieniądze, które miałem na koncie w Orange nie przepadły, tylko po nieco ponad miesiącu trafiły na moje konto w nju i wartość ta będzie odjęta od następnej płatności :)

Przenosiłem numer z OFNK do nju, przyjechał kurier, podpisałem papiery i kurier je zabrał. Po niecałej godzinie straciłem zasięg w telefonie, włączyłam na chwilę tryb samolotowy, wyłączyłem i dostałem SMSa witamy w nju. Czy to kurierzy zgłaszają podpisanie umowy i wtedy przeniesienie robi się z automatu, zanim papiery dotrą do nju?
Temat trochę zgłębiłem, identyfikator - nazwa sieci jest zapisana na karcie SIM, kiedyś można ją było zmienić chyba w Play. Ty przeniosłeś numer z sieci Orange do NJU na tej samej karcie sim i stąd pozostała identyfikacja sieci Orange.

Ja kiedyś przeniosiłem numer z sieci NJU do Orange Free na Kartę na karcie sim nju i miałem identyfikator sieci nju na wyświetlaczu.
 #1189997  autor: PawlusG
 29 mar 2025, 16:55
Siostrzeniec przenosił z Orange do nju, ale miał dużo nowszą kartę SIM i u niego na wyświetlaczu zmienił się identyfikator z Orange na nju ;)

:)
 #1192719  autor: KC-KARLOS
 08 cze 2025, 09:24
Od dziś drożeje nam oferta abonamentowa w najniższym planie taryfowym.
Było 29 zł za pojedynczy numer - teraz będzie 31 zł.
Było 9 zł za drugi numer dodatkowy i 19 zł za trzeci - od teraz 2gi i 3ci nr będzie kosztował po 15 zł. Tym samym operator zwiększa cenę od 2 do 8 zł.
Uwaga, plany z większą ilością internetu - 39 zł za pierwszy numer (80 GB) oraz 49 zł (100 GB) pozostają bez zmian, ale... numery dodatkowe również kosztują po 15 zł.
Więcej: https://www.njumobile.pl/oferta/abonament-multi/

#1192730  autor: KC-KARLOS
 08 cze 2025, 16:43
forum_tg: nie poinformują o tym Abonentów, bo obecnym klientom warunki cenowe się nie zmieniają. Nowe ceny dla nowych.

• Strona 6 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6