• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 62 z 62
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
 #1192957  autor: arasel
 16 cze 2025, 13:43
KC-KARLOS: Tak, dziękuję, to słuszna uwaga z tym wariantem M do 30mbit i do 150mbit, jednak jest drobna różnica, bo wraz ze zwiększeniem prędkości wzrosła też cena - o 5 złotych. Tym samym, M(30) jest za 50 brutto (wyjściowo 70) a M(150) za 55 (wyjściowo 75) - przy czym nowy klient nie może już skorzystać z taryfy M(30), ta jest możliwa do kontynuacji w przypadku aneksu przez jakiś czas od zmiany. W przeszłości wyglądało to tak samo, że po modyfikacji ofert abonamentowych, przedłużający mogli skorzystać z wersji przed zmianą i po zmianie. W moim przypadku jednak nie ma to wielkiego znaczenia, bo M w wersji 30 wystarcza mi w zupełności, bo telefon nie służy mi do pobierania plików na tyle dużych, by miało to dla mnie realne znaczenie, a przy codziennym korzystaniu nie zauważam spowolnień.
Możliwe, że mój przypadek jest szczególny i dla innych mogłoby to być za wolno, bo inne potrzeby lub brak innego łącza i to jedno musi spełniać wiele innych warunków aniżeli u mnie. Dodatkowo, w moim przypadku sprawę komplikuje nieco fakt, że mam u nich 3 numery abonamentowe i 2 usługi internetu - domowy na LTE/5G i mobilny, z czego część jest w dalszym ciągu na warunkach sprzed zmiany dotyczącej "korzyści dla domu" gdzie wymagana była minimum taryfa M na każdej usłudze, by te zniżkę zastosować, a to sprawia, że przynajmniej ten konkretny numer muszę jeszcze ten raz utrzymać w taryfie M, bo inaczej pozostałe usługi stracą ten rabat.
To samo tyczy się przejścia na prepaid i skakaniem po innych operatorach - przeniosę ten numer i jeden z pozostałych numerów wzrośnie o 20 złotych i wynika to z warunków "korzyści dla domu" - nie ma więc dla mnie sensu, bo co z tego, że ten numer przejdzie do wspomnianego RB za 30 miesięcznie, jeśli inny z mojego pakietu wzrośnie o 20 złotych z tytułu bycia numerem głównym nie podlegającym zniżce z "korzyści". Sumarycznie koszt pozostanie dokładnie taki sam, więc taki manewr nie ma dla mnie sensu w praktyce. Nawet przy powrocie za 50%, w dalszym ciągu inny z moich numerów wzrośnie o 20PLN i tym sposobem z 37,50 robi się niejako 57,50 - czyli drożej i do tego wymaga więcej działań z przeskakiwaniem.
 #1192958  autor: kill649
 16 cze 2025, 14:04
arasel: Tylko nie wiem czy nie masz tak jak ja. Ofert ana główny numer max 60Mb/s i SUk więcej nie chce dać. Ale już na dodatkowy jest do 150Mb/s WTF?

Poczekajmy do 25 czerwca. Coś tam pisali na Gsmonline, że T-mobile coś ma ogłosić. Nie chce mi się wierzyć by to była rewolucja , że każdego wyrwie z kapci. Szczególnie, że T-mobile lubi drogo.
 #1192959  autor: KC-KARLOS
 16 cze 2025, 14:13
kill649: nie licz na lepszą ofertę, niż dla nowych w tak niskim pułapie cenowym. Tanio się skończyło. Kto skorzysta, ma taniej przez 2 lata, a potem nawet 300% drożej.
Ofertę uratuje brak bzdurnych ograniczeń oferty typu "internet tylko na urządzeniu niebędącym moderem/routerem". Widzą, że testowego eSIMa można obejść adapterami, a oferta głosowa służy jako funkcja routera wifi ze smartfona / tabletu.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1193046  autor: KC-KARLOS
 20 cze 2025, 11:05
Drodzy, pojawiła się opcja dla przedłużających umowę (stałych klientów) abonamentu komórkowego "VIP".
Za nominalne 65 zł/mc - opcja nielimitowana z prędkością do 100 mbps > https://www.t-mobile.pl/c/_bffapi/webcm ... eeb1042f6a
A o 10 zł drożej (75 zł) - brak limitu prędkości.
Całkiem możliwe, że ta oferta będzie obowiązywać względem nowej oferty od 25 czerwca. Zauważcie, że operator już nie nazywa planu taryfowego typu M i L informując wprost, że to "oferta nielimitowana" z określoną górną granicą prędkości (tańsza) i bez limitu prędkości (droższa), więc mamy pewien zarys nowej oferty, szumnie ogłaszanej przez operatora (poprawki kosmetyczne).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1193054  autor: kill649
 20 cze 2025, 15:39
KC-Karlos: Dzięki za info. Ciekawa informacja. Tak obstawialem jakiś tańszy wariant obecnych trayf. Oczywiście z limitem prędkości bo to T-mobile zagranica lubi i stosuje. Ciekawy jestem 25 czerwca. Popcorn już do mikrofali jest i czekam.
Nie spodziewam się większej nowości.

PS. Te 15.000 zł za 1GB 3 strefie roamingowej....pięknie wygląda.
  • Strona 62 z 62
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61