• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #119084  autor: Bandi
 30 paź 2006, 16:04
Mam taki problem. Jakieś 1,5 miesiąca temu podpisałem aneks do umowy w Erze (dla indywidualnych). Umowa i telefon przyszły kurierem, ale warunki nie do końca się zgadzały, dlatego zrezygnowałem z aneksu i telefonu :roll: Era ogólnie miała straszne kłopoty z cofnięciem tego, ale się udało. Finalnie były jeszcze problemy ze zwrotem pieniędzy za telefon i wycofaniem z systemu informacji o tym aneksie, ale po walkach wszystko niby wróciło do normy (czyli do momentu sprzed aneksu). Ale pewnego dnia patrzę na fakturę, a tam jakiś dziwny pakiet 586 niewykorzystanych jeszcze minut :shock: Okazało się, że przez pomyłkę konsultant nie wycofał mi pakietu 10-godzin, który przy aneksie był dodawany ("specjalny" bonus dla stałych abonentów). Nic przeciwko temu nie mam :-D, tylko czy Era może się połapać i wystawić mi jakąś fakturę korygującą? Ewentualnie czy jeśli się teraz nie połapią, to czy potem jak się zorientują to nie będzie problemów? Jak myślicie mam się tym przejmować? Będę wdzięczny za pomoc :smt006

#119090  autor: Dociekliwy
 30 paź 2006, 16:22
Najpierw moja historia:

Otóż, 6 lat temu podpisałem aneks w ERZE i dostałem dodatkowo 20 minut :mrgreen:
Przy następnym aneksie mówili, że ten aneks anuluje ten poprzedni.. ale 20 minut pozostało.
Przy kolejnym taka sama śpiewka a ja ciągle mam te 20 minut extra :P

I nawet teraz, ciągle mam te 20 minut, co je dostałem przed sześcioma laty :-D

Myślę, że nic Ci nie zrobią, to ich sprawa, że nie umieją zadbać o swój system i że nie wycofali oferty. Sprawdzaj tylko przez i-boa, czy nie "naliczają Cie" mimo tego pakietu.

Uważam, że nie ma podstaw, abyś się martwił. 8)

#119239  autor: tomekkk
 30 paź 2006, 21:28
Dociekliwy pisze:Myślę, że nic Ci nie zrobią, to ich sprawa, że nie umieją zadbać o swój system i że nie wycofali oferty. Sprawdzaj tylko przez i-boa, czy nie "naliczają Cie" mimo tego pakietu.
Dociekliwy ma racje, to oni sa sobie winni, jeszcze oni powinni tobie doplacac jak by chcieli zabrac ci te darmowki to powiedz ze sie juz przyzwyczailes i to moze spowodowac trwaly, negatywny wplyw na twoja psychike :P

Człowiek uczy się przez całe życie, z wyjątkiem lat szkolnych...

Cała seria Sony Ericssona
Obrazek

#119265  autor: Dociekliwy
 30 paź 2006, 22:27
tomekkk pisze:moze spowodowac trwaly, negatywny wplyw na twoja psychike :P
Hehehe :lol:

Tak im napisz jak będą coś chcieli. Wyślij faksem i napisz jaka będzie reakcja.

Oczywiście piszę hipotetycznie, bo myślę, że wygadasz sobie godzinki i tyle :P