• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 37 z 37
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
 #1189578  autor: KC-KARLOS
 24 mar 2025, 10:29
Mixiorek: polecam na razie standardowe karty, jeśli wszystko będzie w porządku z umową i poprawnym naliczeniem rabatów (3x 0 za MNP + rabaty za kolejne numery w abo), wówczas w komputerowym iPlusie dokonasz wymiany karty SIM na eSIM.
Pamiętaj, że to musi być taryfa PLUSH ABO M, aby mieć rabaty za kolejne numery.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1189598  autor: Mixiorek
 24 mar 2025, 13:35
Dzięki. Tak zrobię.

Na marginesie to jest mega oferta... nie dość, że trzy miesiące za 0zł to potem 20zł za 80GB, bez cyrografu.

https://www.speedtest.net/result/i/3214933873.png
 #1189603  autor: KC-KARLOS
 24 mar 2025, 14:06
Mixiorek: jest nieco lepsza - z nju subskrypcji. Do 5 numerów przenoszonych z innej sieci - pierwsze 3 mies. za 0 (nic totalnie nie płacisz), później 19 zł za numer. 60 GB na początek, potem GB rosną za staż. Wygodna obsługa w aplikacji lub w przeglądarce internetowej. eSIM od ręki. Zasięg Orange.
Plush w taryfie PLUSH ABO M ma tylko jedyną zaletę - więcej GB.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1189607  autor: Mixiorek
 24 mar 2025, 14:41
KC-KARLOS pisze:
24 mar 2025, 14:06
Mixiorek: jest nieco lepsza - z nju subskrypcji. Do 5 numerów przenoszonych z innej sieci - pierwsze 3 mies. za 0 (nic totalnie nie płacisz), później 19 zł za numer. 60 GB na początek, potem GB rosną za staż. Wygodna obsługa w aplikacji lub w przeglądarce internetowej. eSIM od ręki. Zasięg Orange.
Plush w taryfie PLUSH ABO M ma tylko jedyną zaletę - więcej GB.

Fakt, zapomniałem o Nju.
Mam nadzieję, że za 4-5 miesięcy będą mieć nadal taką ofertę to przejdę do Nju jeżeli Plus mi się nie sprawdzi ;-)

Obie te oferty są obecnie mega jeżeli ktoś ma kilka numerów.

#1189610  autor: KC-KARLOS
 24 mar 2025, 14:58
Mixiorek: szkoda, że Plus mocno utrudnił samodzielny proces zamówienia oferty - musisz wysłać do obsługi sprzedażowej swój numer kontaktowy, aby cały ten proces przeprowadzić.
A w takim nju masz pełną obsługę w aplikacji - bez umowy abonamentowej i bez papierów (a eSIM aktywujesz w aplikacji), bo w Plusie na bank dostaniesz karty z umową do podpisania od kuriera.

#1189615  autor: Mixiorek
 24 mar 2025, 15:46
Fakt, w Nju cały proces wygląda lepiej.
Plus umowy przesyła na maila. Można zaakceptować online. Przez kuriera idą karty SIM.

#1189623  autor: KC-KARLOS
 24 mar 2025, 16:32
Mixiorek: więc dobrze się zastanów. Jeszcze masz Flexa - numer główny 3 miesiące po 1 zł dowolnego planu, dobierasz 4 karty po 15/mc i przelewasz tym kartom tyle neta ile potrzebują + możliwość włączenia 6x po 50 GB/mc za darmo, na każdej z nich. Wada planu za 15/mc to brak internetu w roamingu. I też się zamkniesz w niecałej stówce za 5 numerów.
Więc masz kilka alternatyw.
Nie zawsze więcej internetu znaczy dobrze, skoro Plus w różnych sytuacjach może niedomagać, no chyba, że korzystasz od lat i nie narzekasz, to co innego. Mi pasuje Flex, Orange i T mają niezłe prędkości internetu, z Playa się już "wyleczyłem", a Plus ma najwolniejszy internet, pomimo, iż mocno poprawił oferty.

#1189632  autor: Mixiorek
 24 mar 2025, 18:10
Niech Orange spokojnie ogarnie wyłączenie 3G a potem włączy L900. Dojdzie jeszcze pasmo 700 i zobaczymy jak to ostatecznie wyjdzie.
Dla mnie prędkości są drugorzędne. Sieć ma działać. A czy mam 30, czy 60, czy 90Mbps to wtórna rzecz. TMPL/ N! mam na co dzień w służbowym wiem jak to hula. Play jest dla mnie też spoko. A Plus akurat dookoła "moich" lokalizacji nie odstaje jakoś strasznie mocno. Wiem, że mają swoje deficyty. Zobaczymy po kilku miesiącach czy mam z nimi problem.

#1189636  autor: KC-KARLOS
 24 mar 2025, 18:34
Mixiorek: jeśli jesteś zdecydowany, bierz Plusha, ale pilnuj, czy poprawnie naliczą rabat za przejście z innej sieci. Jeśli będzie coś nie tak, masz alternatywę.

#1190028  autor: Mixiorek
 30 mar 2025, 08:51
Póki co wszystko przebiega dobrze. Formalności ogarnięte. Termin przeniesienia numerów wyznaczony.

Jeszcze odnośnie ofert. Otvarta ma też fajną ofertę. Jeżeli komuś wystarczy 20GB/msc to jeden numer wychodzi za 10zł... mają eSim.
Obrazek

#1190035  autor: KC-KARLOS
 30 mar 2025, 11:00
Mixiorek: żadna Otvarta.
Gdzie roaming w UE wliczony? Nie ma.
Gdzie net w UE wliczony? Nie ma.
Gdzie obsługa techniczna w weekendy czy w ciągu dnia roboczego? Nie ma. Są uzależnieni od Plusa, bo nic innego zrobić nie mogą.
Gdzie większy pakiet za staż, aby nie być zaskoczony lejkiem 32 kbps? Nie ma, musisz wybrać droższą taryfę.
Plush wygrywa, 20 zł za numer to naprawdę dobra opcja - i to jeszcze z tak komfortową ilością GB. Infolinia jest całodobowa, jest pomoc techniczna. Masz apkę iPlus i obsługę w przeglądarce. No i bez podwyżek po roku umowy, gdzie inni doliczą +5 czy +10 zł.

• Strona 37 z 37
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36